Häng med till grannlandet Finland i vår. Vi besöker Finlands nummer ett rankade skidort där flertalet världscuptävlingar i slalom hålls årligen. Skidorten ligger 17 mil norr om polcirkeln och i jämnhöjd med Kiruna. Vi pratar såklart om Levi.

Skidåkning

Tack vare sin nordliga breddgrad ovan polcirkeln så sträcker sig vintersäsongen enda från början av oktober till början av juni, med grymma snöförhållanden. Med sitt stora utbud på totalt 43 pister och 27 liftar kan vi här hitta backar som passar alla svårighetsgrader. Allt från nybörjaren till den mer extrema utförsåkaren. Levi bjuder dessutom på två stycken kabinliftar och två sittliftar, varav den nyaste sittliften, den 6-sitsiga Levi South bjuder på skön rumpvärme på vägen mot toppen. Här finns även en Snowpark för den våghalsige som vill utmana sig själv på hopp, boxar och rails.

Upplev den totala njutningen i en äkta finsk “sauna” efter en hel dag i backen, eller för den varmblodige, ta ett dopp i en av Levis isvakar innan du träder in i saunan. För den som fortfarande har energi kvar rekommenderas grym afterski på restaurang V’inkkari eller sjung dig hes på Joiku Karaoke & Bar.

Aktiviteter

För den som trivs mer på “slättförs” så erbjduer Levi också ett stort utbud av längdskidspår och även andra aktiviteter. Varför inte bli dragen på släde av en ren? Eller ett dussintals huskys? Eller hyr en skoter och upptäck det fantastiska lappländska landskapet Levi har att erbjuda. Glöm heller inte att kika upp mot natthimlen och titta på de otroligt vackra norrskenet när mörkret faller!

Boende

Vi kommer att bo i stugor, bara några minuters gångavstånd till Levi centrum och 400 meter till skidbacken. Stugorna har två våningar med totalt åtta bäddar i varje stuga. Alla rum är dubbelrum med två enkelsängar i vardera rum. Tre sovrum på övervåningen och ett på nedervåningen. På nedervåningen finns tillgång till fullt utrustat kök, bastu, och ett rymligt vardagsrum med TV, internet och eldstad. Dessutom finns det tvättmaskin och torkmöjligheter i varje stuga. Toalett finns på båda våningarna och i priset ingår dessutom färdigbäddade sängar, handdukar och slutstäd. Kan det bli lyxigare?

Följ denna länk för mer information: http://golevi.fi/en/accommodation/hotel-k5-levi-en/chalets-k5-levi/8-person-127m

Missa inte årets nyhet och häng med oss på IKSU alpin på en skidresa du sent kommer att glömma!

För mer information om Levi, skidbacken och andra vinteraktiviteter, följ den här länken: http://www.levi.fi/sv/home.html

PRIS: 2795krPLATS: LEVI(Finland)

 

TID:  23- 26 Mars

Bokningsvillkor

 Kontakt: Lisa.liden@iksualpin.se Johan.sundström@iksualpin.se 

ANMÄL DIG