IKSU Rugby

Rugbyn har funnits i Umeå sedan 2008, då som Umeå Rugby Club. På IKSU:s årsmöte i mars 2015 röstades förslaget igenom att Umeå Rugby Club skulle ingå som en sektion i IKSU och IKSU rugby bildades. Med stolthet och stort engagemang drog vi igång vår verksamhet.

Vi har både ett dam- och ett herrlag som består av spelare på alla olika nivåer och med olika bakgrunder. Att alla kan spela tillsammans oavsett erfarenhet, kroppsbyggnad eller ålder, är en av rugbysportens finaste och mest unika egenskaper och något vi i sektionen också har som ambition. En annan är den öppna och välkomnande stämningen.

Då sporten är relativt liten i Sverige håller hela rugbysverige armarna öppna för alla som är intresserade att testa denna fantastiskt kompletta och roliga sport. Hos oss är ALLA välkomna, och vi tycker det är otroligt roligt att se hur snabbt det går för våra nya spelare att gå från att inte ha någon övergripande bild av vad rugby är eller hur det spelas till att helt naturligt vara med och spela med de som spelat rugby sedan barnsben eller till och med spelat på elitnivå.

Engagera dig!

Är du intresserad att börja träna och spela med oss eller bara prova-på så är det bara att höra av dig till oss.
Lättaste sättet att nå oss är via vår Facebooksida eller via mejl rugby@iksu.se.

Sociala media

   

Kontakta oss

Sektionsstyrelse

Livia Salmaso
Livia Salmaso
Sektionsordförande
 • Livia är en av de spelare som varit med nästan ända från starten 2008 i Umeå Rugby Club. Hon är kapten för tjejerna och var med och ledde dem till en andraplats i SM-kvalet för region norr 2012.

  Övrigt: Har väldigt sällan fel.

Markus Lundgren
Sektionskassör
 • Har spelat fotboll under hela uppväxten och efter flytten till Umeå 2013 fick han upp ögonen för rugbyn. Valdes in i styrelsen hösten 2016 och är sektionskassör.

  Övrigt: Är en inbiten konsument av kinesiska ”light novels” inom wuxia-genren

Moa Johannson
Moa Birgersson
Styrelseledamot
 • Moa började spela rugby 2015 i Växjö och vid flytten upp till Umeå blev det en självklarhet att fortsätta. Valdes in i styrelsen 2016.

  Övrigt: Hennes högsta dröm är att äga ett tåg inrett som ett hus och åka världen runt med.

Richard Desiatnik
Sektionskommunikatör
 • Började spela i Umeå Rugby Club hösten 2008 och är klubbens ålderman. Valdes in i styrelsen hösten 2016 och sköter bland annat hemsida och sociala medier.

  Övrigt: Gillar Star Wars och har flera dräkter, bland annat en filmiskt korrekt Darth Vader dräkt.

   

   

Jessie Hedlund
Sponsoransvarig
 • Tränade rugby första gången hösten 2012 och fastnade ordentligt för sporten när hon tränade i Oslo rugbyklubb. Valdes in i styrelsen hösten 2016 och är bland annat sponsoransvarig.

  Övrigt: Älskar att skissa porträtt av folk och är en riktig hästnörd.

Rebecca Bruun
Damlagsansvarig
 • Tidigare spelat i Kalmar Södra Rugby och varit aktiv sen 2013. Valdes in i styrelsen hösten 2016 och är damlagsansvarig.

  Övrigt: Galet Harry Potter fan, grät flera gånger av lycka under besöket på Warner Bros Studios i London.