Instruktörer

Alexandra Fischer
Alexandra Fischer
 • Alexandra är en av IKSU:s egna instruktörer och hon instruerar i Cykel, Cykel watt och Total Training. Hon har tränat på gym och gått på cykelpass sedan hon var 16 år gammal men det är först sedan två år tillbaka som hon själv tagit steget in i rollen som instruktör.
  Till vardags studerar hon medicin vid Umeå Universitet. Hon tror på fysisk aktivitet för att förbättra folkhälsan och förhindra sjukdom. Oavsett om det gäller mötet med en patient eller deltagare på gruppträningspasset så brinner Alexandra för att inspirera och motivera. Det som laddar hennes aldrig sinande batterier är alla fantastiska deltagare och leenden som möter henne i vardagen. 

Angela Zanbil
Angela Zanbil
 • Med tusentals timmar dans i kroppen och en enorm passion är Angelas danspass det närmaste man kan komma glöden i en eld. Med en otrolig glädje för det hon gör leder hon alltid sina deltagare genom ett häftigt äventyr. Förutom sitt intresse för dans är Angela även mycket intresserad av människokroppen. Utbildad tandläkare och har bl a undervisat och anlitats som föreläsare i kroppens anatomi och fysiologi. Angela tror att dans är utvecklande för både kropp och själ, något som hon försöker förmedla till alla som besöker hennes klasser. 

Anna Bäckman
Anna Bäckman
 • Anna instruerar BODYBALANCE® och YinYoga på IKSU, där hon även arbetar som ansvarig för träningsverksamheten. Hennes klasser kännetecknas av tydliga instruktioner och en tillåtande stämning, och målet är att ge deltagarna en upplevelse av att lyckas med sin träning, oavsett träningsvana eller begränsningar i kroppen.

Anna Clarevi
Anna Clarevi
 • Anna började instruera på IKSU för över tio år sedan och blev genast tagen av mötet med deltagarna. I dagsläget instruerar hon Cykel och Indoor Walking. Hennes klasser har ett tydligt syfte men det finns alltid utrymme för egna vägar och mål, träna individuellt tillsammans i grupp. Hon är kunskapssökande och sätter stort värde på passionen för träning, att vara närvarande och tillåtande.

Anna Engelbrektsson
Anna Engelbrektsson
 • Anna är ett thaiboxande kraftpaket som också älskar att dansa! 

Anna Strömbom
Anna Strömbom
 • Lever efter devisen att gruppträning ska vara enkel men utmanande, för dig på din nivå och med rörelseglädje tillsammans. Är utbildad idrottsvetare med hemvist på IKSU sedan många år och lång erfarenhet av att utbilda instruktörer inom aqua. Anna har bred erfarenhet från många olika träningsformer, men hjärtat klappar extra för klasser där  musiken och den egna koreografin får stå i fokus. Instruerar med en tydlig pedagogik, fullständig närvaro och en rörelseglädje som smittar av sig.

Anneli Rosenbrand
Anneli Rosenbrand
 • Anneli jobbar som gruppträningskoordinator och instruktör på IKSU. Hon har lång erfarenhet inom gruppträningsbranschen och en av de träningsformer hon verkligen brinner för är RPM®. Anneli levererar sina klasser med stort hjärta och massor med energi. 

Annika Simu
Annika Simu
 • Annika Simu är en riktig glädjespridare som med sina medryckande låtar får även den tväraste att ta sig en sväng om. Hennes bakgrund med studier inom friskvård och fysioterapi används för att skapa välplanerade pass där hela kroppen tränas i effektiva övningar med tydligt syfte. Tidigare har Annika instruerat bl.a. afropowerdance och aqua i Umeå och Örnsköldsvik. För närvarande leder hon väluppskattade pass i Aqua på IKSU.

Carl Holmertz
Carl Holmertz
 • Carl är 26 år gammal och studerar sista året som Civilingenjör. Han har arbetat på IKSU sedan 2011 och haft flertalet klasser. Just nu instruerar han i Indoor Walking och Punch Out samt håller i simskola. Carl är väldigt peppande och erbjuder riktigt tuffa och utmanande pass

Elisabeth Wigenstam
Elisabeth Wigenstam
 • ”Bettan” brinner för att just du ska få ut maximalt av din träning. Hon är energisk och peppande och kan pressa deltagarna till sitt yttersta – men med mottot att träning ska vara rolig. Har instruerat på IKSU i knappt ett år och hänger ofta i kamphallen när hon inte håller pass. 

Emma Johansson
Emma Johansson
 • Emma är en 25-årig tjej från Tornedalen som alltid haft sport och träning nära hjärtat. Hennes egna idrottsliga bakgrund är framförallt basket, men även löpning, fotboll och friidrott. Idag är hon en utbildad ämneslärare i idrott och hälsa, samt engelska, och på IKSU instruerar hon i Cardio Training, Total Training Aqua, Yoga, Sprint och RPM. Emma letar ständigt efter nya utmaningar och lockas av högintensiva och utmanande träningsformer. Hennes klasser på IKSU genomsyras av glädje och energi.

Filippa Andersson
Filippa Andersson
 • Filippa instruerar på IKSU i bl a yoga och Soma Move®. Hon blev introducerad till yoga under sin dansutbildning i München för ca 10 år sedan och har sedan dess använt yogan som en grundpelare i sin träning såväl som i sitt liv. Idag löptränar hon gärna och har sprungit både maraton samt kortare lopp. Hon brinner för att inspirerar till funktionella, fria och starka kroppar. Filippa uppmanar gärna sina deltagare att våga ta klivet tillbaka för att kunna jobba på sina svagheter och därmed bli starkare och mer hållbara i det långa loppet. Närvaro och en nyfikenhet på vår fantastiska kropp genomsyrar hennes klasser. 

Gustav Hultman
Gustav Hultman
 • Gustav är 21 år gammal, studerar Industriell ekonomi vid Umeå Universitet och har ett stort intresse för träning och hälsa. Förutom att plugga och hålla pass på IKSU tycker Gustav om att träna, träffa vänner och att utmana sig själv genom att testa nya saker. 

Gustav Jonsson
Gustav Jonsson
 • Gustav är psykologstudent med stort intresse för hälsa, rörelse, mindfulness och anatomi. Han instruerar i cykel, BODYBALANCE® och yoga och är Viryayogalärare (RYT-200 enligt the Yoga Alliance). Gustav gick sin grundutbildning i BODYBALANCE® 2014 och har sedan dess instruerat på IKSU. 

Hanna Fransson
Hanna Fransson
 • Hanna är en glad och positiv tjej som just u studerar på Umeå Universitet. Hon är född och uppvuxen i Yttersjö som ligger strax utanför Umeå. Hanna älskar högintensiv träning och har tidigare spelat fotboll och varit aktiv i gruppträning samt ledarskapsutbildningar. Hennes mål med sin instruktörsroll är att kunna peppa och ge deltagarna en härlig träningsupplevelse. Att träna i grupp är något Hanna brinner för. Sedan hon började som instruktör på IKSU har detta blivit allt mer viktigt och hon kan inte sluta le inombords efter en klass. Endorfiner tillsammans kan man inte leva utan!

Hanna Lennartsson
Hanna Lennartsson
 • Hanna är en Reebok-sponsrad atlet och Master Trainer för Les Mills. Hon utbildar och inspirerar instruktörer i hela Norden inom träningsprogrammen BODYPUMP® och CXWORX®. Till vardags kan du träna för henne på IKSU. 

Jenny Röckner
Jenny Röckner
 • En inbiten Röbäcks-bo som älskar musik och låter också musiken och glädjen av att få träna vara centralt i sina pass. Sjunger gärna än bättre, så passa på att skråla med du med!

Jim Berg
Jim Berg
 • Jim har varit gruppträningsinstruktör sedan 1997. Under vägen har han haft ett eget utbildningsföretag, varit chef för en träningsanläggning, studerat idrottsmedicin på Göteborgs Universitet, arbetat som tränare för Les Mills och Activio. Idag tävlar Jim i löpning och landsvägscykling för ett svenskt elit team. 

Jimmy Lundqvist
Jimmy Lundqvist
 • Med sin bakgrund som tränare för Les Mills Nordic har Jimmy cyklat RPM® stad och rike runt. Jimmy instruerar sina klasser med drivkraften att kunna stödja, inkludera och utmana alla sina deltagare utifrån deras individuella nivå. 20 cyklister - 20 målbilder. Till vardags instruerar Jimmy på IKSU och arbetar som chef för IKSU:s fysioterapiteam.

Joel Lindström
Joel Lindström
 • Joel är en fartfylld personlig tränare som gärna inspireras av idrottsvärlden. Han vistas och tränar gärna utomhus.  

Johanna Westberg
Johanna Westberg
 • Johanna är en av IKSU:s egna instruktörer som har fastnat för rörlighetsträning i olika former och de resultat det kan ge på övrig träning och på kroppens välmående. Från att ha sett smidighetsträning som ett komplement till övrig idrott har hon börjat utgå från att en smidig och stark kropp är grunden för all annan träning. Hon brinner för att inspirera andra, att hitta glädjen i att träna på ett enkelt, lekfullt och utforskande sätt. 

Juha Salo
Juha Salo
 • Juha är en glad, energisk och innovativ person. Hinderbaneträning ute i det fria och kampsport är bland hans favoritumgängesformer. Hans träning utgår ifrån våra naturliga rörelsemönster samt från mottot: Bli stark inifrån och ut.

Karolina Hermanss
Karolina Hermansson
 • Karolina är en uppskattad instruktör på IKSU. Med stort intresse för funktionell och hållbar träning har hon flera års erfarenhet som instruktör i framför allt yoga och pilates, både i Sverige och Norge. Mycket av hennes inspiration och kunskap grundas i hennes yrke som fysioterapeut men också från flertalet utbildningar, bl a internationellt erkända Yoga Works Teacher Training. ”Yoga för alla” är ledord i hennes klasser. Med lugn, kraft och tydliga instruktioner ser hon till att hitta utmaningar och anpassningar som inspirerar dig att återkomma på yogamattan igen och igen. 

Magnus Ringberg
Magnus Ringberg
 • Magnus jobbar som fysioterapeut och tränare. Med en lång och bred bakgrund inom träning reser han världen runt och inspirerar deltagare på utbildningar, workshops och event. Magnus är uppskattad för sitt sätt att lära ut på ett tydligt och effektivt sätt, som ger kroppskännedom och förståelse. www.magnusringberg.com

Maria Larsson
Maria Larsson
 • För Maria har dansen alltid varit en stor del av livet. Från Göteborgs balettakademi till fyra år på danslinjen leder hon idag dansklasser på IKSU och utvecklar dansgrupper för teateruppsättningar. Hon studerar idag på psykologiprogrammet med idrottsinriktning.
  Maria har ambitioner att få fler att ryckas med i musikens beats och våga släppa loss tillsammans.

Maria Olofsson
Maria Olofsson
 • Maria har under många år arbetat med gruppträning bland annat dans, core och funktionell träning i sitt egna företag Motivation and Move samt på IKSU i Umeå. Hon är en NIKE Master Trainer som utbildar instruktörer och inspirerar runt om i världen. En kreativ affärscoach med forskningsbakgrund som gärna jobbar med att utveckla nya träningskoncept och projekt, nu senast Barre Move tillsammans med Åsa Fornander. Har även konceptklasserna Core Control och Inner Strength samt föreläser om motivation, ledarskap, energi och effektivitet. ”Det viktigaste för mig är mötet med varje individ och att försöka skapa en upplevelse för just den personen oavsett vilken träningsform eller syfte man har”. www.mariaolofsson.se

Marléne Forsmark
Marléne Forsmark
 • Marlene jobbar som hälsocoach och gruppträningsinstruktör på IKSU, där hon förutom BODYBALANCE® instruerar Indoor Walking och Aqua.
  Alla möten med människor är det bästa med jobbet och att ha förmånen att ta del av deras utveckling oavsett om det gäller träning eller viktminskning är fantastiskt inspirerande…. Så inspirerande att ett privat mål uppfyllts under det senaste året; att bärga en svensk klassiker.

Mikael Nygren
Mikael Nygren
 • Älskar råbiff och hatar lukten av ketchup. Har två olika sorters skäggolja. När han inte hänger med sina barn cyklar han gärna, på rull eller i skog. Gillar det så mycket att cykeln återfinns upphängd inomhus fastän det finns gott om plats i garaget.
  I förrfjol bröt han nacken på tre ställen av vilket han lärde sig mycket på kort tid. Att jobba som en tok är både hans styrka men ibland kanske det blir för mycket.
  Sedan älskar han också att föreläsa. 

Moa Westman
Moa Westman
 • Första gången Moa upptäckte yogan var som 16-åring, via en träningsdagbok, men först som 19-årgin fastnade hon för de välgörande effekterna av yoga. Sedan dess har Moa fördjupat sina kunskaper genom ett par yogautbildningar hos Sanna Ångqvist samt en 200 timmars certifiering inom Global Yoga. Den yoga Moa undervisar genomsyras av närvaro, utmaning, ödmjukhet och variation. 

Mona Åhman
Mona Åhman
 • Mona är en mogen gympaledare som älskar att röra sig till musik och att inspirera andra. Hon har varit gympaledare de senaste 25 åren och tröttnar aldrig. Mona är en glad och positiv person som tycker att gympan kvalitetssäkrar tillvaron. 

Musse Hasselvall
Musse Hasselvall
 • Med 33 år av kampsport har Musse sadlat om efter en nackoperation. Rider och tränar Ruffie, och lite nu och då, boxning, grappling och MMA, för att han helt enkelt inte kan låta bli. Musse Hasselvall, 44 år, är lika glad som arg. Osedvanligt obegåvad, både fysiskt och i skolan. Har tagit sig fram med hjälp av social begåvning. Gör TV bakom och framför kameran. Senaste projekten för UR: ”PK-mannen” (sänds fr om vecka 8 2017), ”Livets hårda skola” och Kristallen-nominerade ”Det handlar om dig”.

  http://urplay.se/program/190196-det-handlar-om-dig

Nadia Arklöf
Nadia Arklöf
 • Nadia jobbar till vardags som högstadiespråklärare men har även en brinnande passion för instruktörsyrket där hon hämtar mycket kraft och energi. Dansen ligger henne varmt om hjärtat och hon älskar att få förmedla sin dansglädje till deltagarna. Håller klasser i BODYJAM®, CXWORX®, Cykel, SH'BAM® och SPRINT™ på IKSU.

Pernilla Nordlund
Pernilla Nordlund
 • Pernilla är en 25-åring finlandssvensk tjej som sedan 2010 är bosatt i Umeå. Hennes idrottsliga bakgrund är dans, gymnastik och framförallt fotboll. På IKSU instruerar hon i Total Training, GRIT™, BODYCOMBAT® och SH´BAM®. Hon inspireras mycket av gymnastiska övningar och tuffa träningsupplägg och älskar att utmana både sig själv och sina deltagare. Det tuffa och utmanande blandas med lekfullhet och glädje för att skapa en härlig träningsmiljö där alla kan vara med. Utöver träningen läser hon just nu sista året på lärarutbildningen inom matematik och biologi. 

Therese Lindgren
Therese Lindgren
 • Mångsysslande energiknippe som älskar att inspirera och inspireras samt inbjuda till utmaning och lekfullhet. Hjärtat värnar om genuin kontakt med sig själv och andra, nyfikenhet och att våga!

Åsa Burwall
Åsa Burwall
 • Åsa har ett speciellt intresse för funktionell träning. Hon är specialist på träning som håller dig stark i vardagen med fokus på hållningsrelaterade besvär.

Åsa Fornander
Åsa Fornander
 • Åsa bor till vardags i Stockholm där hon kör klasser på SATS samt undervisar på House of Shapes. Hon frilansar dessutom som egen företagare och har utvecklat två egna koncept, AfHo® samt Barre Move (tillsammans med Maria Olofsson). Hon arrangerar även en gång per år en egen Dans och träningsresa till New York och presenterar ofta på inspirationsdagar och events av olika slag. Åsa är en av fyra NTC NIKE Master trainer´s och ingår i NIKE Trainer Team. www.asafornander.com