Baltiska Havet är stängt på grund av renovering, öppnar igen 27 oktober.

Uppdatering 2020-10-16

Baltiska Havet öppnas igen tisdag 27 oktober.

 

Uppdatering 2020-10-05

Provtagningar har gjorts för att se om all fukt är borta i golvet. Vi beräknas få svar på det under torsdagen 8 oktober, därefter vet vi mera om när vi kan öppna Baltiska Havet igen. Vår förhoppning är vi ska kunna göra det under slutet av oktober.

 

Uppdatering 2020-08-17
Under arbetet upptäcktes mera fukt vilket gjort att torktiden är längre än förväntat. Vi hoppas kunna öppna bassängen igen under oktober - vi återkommer så snart vi vet ett datum för öppning.Tätskiktet runt bassängen är trasigt, vilket medför att klorvatten läcker genom golvet och ner i källaren. Klorvattnet förstör också armeringen i betongen och orsakar sprickor. Felet har varit känt en tid, men nu är behovet att åtgärda stort och akut.

Bassängen är stängd fr o m 15 juni och arbetet beräknas pågå under 3 månader. Om det i samband med rivningsarbete hittas mera fukt/fel och riskerar renoveringen att dra ut på tiden.

 

Det innebär att du inte kan nyttja bassängen och området runt omkring. 

Rivningsarbetet pågår på vardagar under vecka 26, 27 och 32, mellan klockan 07:00-16:00. Under den här tiden förekommer buller och ljud.

Under renoveringen görs följande åtgärder:

  • Golvet som orsakar läckage byts i hela Baltiska havet
  • Stålbalkar målas och rostbehandlas
  • Mosaik lagas i Baltiska havet och varma källan

 

På den här sidan kommer vi att uppdatera löpande, så håll gärna lite koll här.

 

 

Bra att veta

Under renoveringen kommer du som har access till IKSU spa även att ha tillgång till IKSU sport så att du har möjlighet att simma samt delta på aquapass.

Spadag kommer att utgå under perioden, men du är välkommen att besöka oss och betala en entré. Du får tillgång till gym, bastu, solrum och varm källa. Du som vill kan hyra sparock och handduk.

Du kan nyttja trädäcket utanför, där finns också möjlighet att ta en svalkande utedusch.