Vi utökar IKSU-familjen och öppnar en fjärde anläggning på Thoren Arena.

-Vi har länge letat efter bra lägen som kan ge plats för fler Umeåbor att bli en del av IKSU och samtidigt förenkla för er medlemmar att träna, säger Marie-Louise Jarlenfors, sportchef och vd på IKSU. Vi har fortfarande viss återhämtning kvar att göra efter pandemin och väntar framför allt in alla studenter som varit på sina hemmaorter senaste åren. Men snart har vi fulla hus igen och då behöver vi mer yta just för gym och gruppträning för att möta förväntningarna från er medlemmar på tillgänglig träning och kunna fortsätta växa. Det här läget är perfekt, mitt i ett idrottsligt nav i Umeå som är lätt att nå.  

Den 950 kvm stora lokalen fördelat på två plan kommer att rymma ett modernt gym och gruppträning med fokus på Total Training och Yoga. I vår nya anläggning möts du av en verksamhet anpassad för både motion och prestation. I gymmet hittar du framför allt öppna ytor med fria vikter och flexibel utrustning. Du kan värma upp och styrketräna med utsikt över innebandyarenan eller få energi genom att delta på ett gruppträningspass. Göra din träning på lunchen eller passa på att träna själv under tiden som barnen tränar på området. 

 -Vi vill finnas där ni medlemmar finns och med denna nya etablering ges fler möjlighet till ett nära och lättillgängligt IKSU, säger Elvira Johansson, chef för IKSU:s privat- och företagsmarknad.

Den nya anläggningen öppnar vintern 2022/2023.