Tillsammans är vi IKSU. Vi anpassar verksamheten och tillsammans tar vi hänsyn till varandra.

Våra anläggningar hålls öppna. Vi följer noggrant utvecklingen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi kommer löpande att informera här om förutsättningarna förändras.

 

 

Med anledning av den nya tillfälliga pandemilagen som träder i kraft 10 januari 2021

Vi fortsätter att hålla öppet och anpassar verksamheten ytterligare. Utvecklingen följs noga och vi är redo att snabbt göra fler åtgärder. 

Just nu behöver vi alla hjälpas åt extra mycket för att minska smittspridningen och vi uppmanar dig att träna med oss hemma och utomhus just nu. Tillsammans är vi IKSU.

 

Vi fortsätter hålla våra anläggningar öppna

Vår verksamhet har kontinuerligt anpassats till de råd och rekommendationer som kommit från Folkhälsomyndigheten. Detta arbete fortsätter fortlöpande för att skapa en så säker träningsmiljö som möjligt. Vi uppmanar alla medlemmar att ta del av information som delges på våra anläggningar och i våra digitala kanaler.

Vissa gruppträningspass i några av våra salar kommer att minska antalet bokningsbara platser för att vi ska säkerställa att du som medlem ska ha ett utrymme om 10 kvadratmeter i våra salar och gym.  

Skyltning runt om i våra anläggningar förstärks för att se till att föreningen följer lagen. Vi följer utvecklingen och är redo att snabbt göra fler åtgärder.
 

Ditt IKSU-kort kommer fortfarande att vara giltigt 

 Ordinarie frysningsregler gäller. För dig som tillhör riskgrupp erbjuds som tidigare,  utökade möjligheter till frysning. Vi fortsätter att erbjuda träning, i mindre grupper med gott om plats. Du som väljer att delta tar ansvar för att vara frisk när du kommer, håller avstånd, rengör eventuella redskap och tvättar dina händer.


Vi har infört bokning på alla våra aktiviteter

Kom ihåg att alla aktiviteter ska bokas i förväg. Här kan du läsa mer om hur bokningen fungerar. 

 

Träna gärna med oss ute eller hemma

Här hittar du vår bank med pass/övningar för hemmaträning. Vi kommer att uppdatera banken med nytt material löpande.

Maxantal

För att vi ska säkerställa att varje besökare hos oss har minst 10 kvadratmeter till förfogande så är maxantalet i våra anläggningar följande:

IKSU sport 2200 personer
IKSU spa 380 personer
IKSU plus 110 personer

I varje sal och bokningsbar aktivitet finns också angivet ett maxantal.

 

Genom att du fortsätter att stötta oss och stannar kvar som medlem under denna tid kan vi skapa träningsupplevelser tillsammans även i framtiden!   

Ytterligare åtgärder och anpassningar

Med anledning av de skärpta råd som gäller Västerbotten inför vi ytterligare åtgärder för att säkerställa att det går att hålla avstånd till andra i våra anläggningar.

 • Vi inför bokning även för dig som ska träna i gym och klätterhall. 
 • Vi inför in- och utgångar i de salar det är möjligt.
 • Vi minskar antalet bokningsbara platser ytterligare på några av våra gruppträningspass.
 • De bokningsbara ledarledda och icke ledarledda bollsportspassen pausas. 
 • Vi sätter in fler stationer för rengöring i våra gruppträningssalar.
 • I några av våra gruppträningssalar sätter vi in golvmarkeringar som en hänvisning var du ska placera dig för att kunna hålla ett säkert avstånd till andra.
 • Vi återinför egna stationer på t ex Total Training och Pilates Cirkel.
 • Vi har höjt temperaturen i våra bastuar till 80 grader enligt rekommendation från Svenska badbranschen.
 • Halten fritt klor i våra bassänger är höjd till 1 mg/l - också detta enligt Svenska badbranschen.
 • Ångbastu på IKSU spa hålls för närvarande stängd.
 • Skyltning om personbegränsning i trånga sektorer som bubbelpool och bastur är genomförd på IKSU sport.

Här kan du läsa mera om vilka åtgärder och anpassningar vi tidigare gjort.

Känner du dig det minsta hängig eller har förkylningssymtom?

Stanna hemma, precis som vanligt. Då ska du ju ändå inte träna, eller hur? Avboka också dina behandlingar om du inte känner dig fullt frisk. 

För att minska smittspridning påminner vi om att:
- Tvätta händerna ofta.
- Hosta och nys i armvecket.
- Undvika att röra ögon, näsa och mun.

Undvika trängsel

Vi behöver hjälpas åt att undvika trängsel så vi uppmanar dig som kan att duscha och byta om hemma.

För dig som måste nyttja våra omklädningsrum finns flera att välja mellan på IKSU sport och IKSU spa. Passa på att byta om i ett du vanligen inte använder, på så sätt kan vi sprida ut oss och enklare hålla avstånd.

Behandling

Med anledning av covid-19 har vi tydliga rutiner att jobba efter inom behandlingsverksamheten. Vi tillämpar strikt handhygien och städar noggrant för att minimera riskerna för smitta. Samtliga terapeuter har genomgått utbildning kring förhindrande av smittspridning (Karolinska institutet på uppdrag av Socialstyrelsen).

Vid minsta förkylningssymptom stannar personalen hemma och vi uppmanar dig som kund att följa samma regel. Vi har därför tagit bort vår uppmaning om 24 timmars avbokningsregel, då kan du som kund lätt avboka din tid om du blir sjuk.

Med anledning av den ökande smittspridningen i Västerbotten använder våra terapeuter munskydd för att skydda dig som kund och vi rekommenderar dig som kund att använda munskydd för att skydda våra terapeuter. IKSU tillhandahåller munskyddet.

Extra hänsyn

Vi tar extra hänsyn till medlemmar i riskgrupp i samband med Covid-19 (definierade av Socialstyrelsen, läs mer här) genom att erbjuda generösare frysningsregler av IKSU-kort. Frysningen kan ske 1 månad i taget.  Du som har IKSU-kort via din arbetsgivare omfattas inte av möjlighet till frysning via IKSU. Vi hänvisar dig i denna fråga till din arbetsgivare. 

För övriga gäller ordinarie villkor kring frysning av IKSU-kort.

Träna hemma

Vill du träna hemma med oss? Här har vi samlat de pass som vi kört live på vår Facebooksida. Träna ditt favoritpass om och om igen eller testa ett nytt varje gång!