Vi är många som ska trivas tillsammans på IKSU - små, stora, vana, ovana, gamla, unga, glada och envisa. I virustider behöver vi ta extra hänsyn till varandra.

Våra anläggningar hålls öppna. Vi följer noggrant utvecklingen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi kommer löpande att informera här om förutsättningarna förändras.

Vi följer våra städrutiner som vanligt men har utökat frekvensen på utsatta ytor som pekskärmar, dörrhandtag och ledstänger. Du kan hjälpa till att minska smittspridningen ytterligare genom att hålla avstånd, torka av utrustningen före och efter användning. Har du dessutom möjlighet att byta om hemma och besöka oss under tider då beläggningen i våra anläggningar är mindre, så gör gärna det. 

 

Känner du dig det minsta hängig eller har förkylningssymtom?

Stanna hemma, precis som vanligt. Då ska du ju ändå inte träna, eller hur? Avboka också dina behandlingar om du inte känner dig fullt frisk. 

För att minska smittspridning påminner vi om att:
- Tvätta händerna ofta.
- Hosta och nys i armvecket.
- Undvika att röra ögon, näsa och mun.

Undvika trängsel

Vi behöver hjälpas åt att undvika trängsel så vi uppmanar dig som kan att duscha och byta om hemma.

För dig som måste nyttja våra omklädningsrum finns flera att välja mellan på IKSU sport och IKSU spa. Passa på att byta om i ett du vanligen inte använder, på så sätt kan vi sprida ut oss och enklare hålla avstånd.

Åtgärder och anpassningar

Våra anläggningar håller öppet och vi fortsätter att skapa träningsverksamhet, men anpassar den för att minska smittspridningen. IKSU följer rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och regelbundet håller vi avstämningar om läget. 

Här kan du läsa mera om vilka åtgärder och anpassningar vi gjort.

Träna hemma

Vill du träna hemma med oss? Här har vi samlat de pass som vi kört live på vår Facebooksida. Träna ditt favoritpass om och om igen eller testa ett nytt varje gång!

Håll ett extra öga på gruppträningsschemat

På grund av rådande situation kan vi behöva ställa in fler gruppträningspass än vanligt. Var uppmärksam på schemat i vår bokningsweb. Vi minskar också antalet bokningsbara platser på våra gruppträningspass under en tid framöver.

Behandling

Med anledning av covid-19 har vi tydliga rutiner att jobba efter inom behandlingsverksamheten. Vi tillämpar strikt handhygien och städar noggrant för att minimera riskerna för smitta. Vid minsta förkylningssymptom stannar personalen hemma och vi uppmanar dig som kund att följa samma regel. Vi har därför tagit bort vår uppmaning om 24 timmars avbokningsregel, då kan du som kund lätt avboka din tid om du blir sjuk.

Extra hänsyn

Vi tar extra hänsyn till medlemmar i riskgrupp i samband med Covid-19 genom att erbjuda generösare frysningsregler av IKSU-kort. Frysningen kan ske 1 månad i taget. Till riskgrupp räknas personer över 70 år samt personer med underliggande sjukdomar, såsom högt blodtryck, hjärt- kärlsjukdom, lungsjukdom, cancer eller diabetes. Du som har IKSU-kort via din arbetsgivare omfattas inte av möjlighet till frysning via IKSU. Vi hänvisar dig i denna fråga till din arbetsgivare. 

För övriga gäller ordinarie villkor kring frysning av IKSU-kort.