Tillsammans är vi IKSU. Vi anpassar verksamheten och tillsammans tar vi hänsyn till varandra.

Våra anläggningar är öppna och vi följer noggrant utvecklingen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi informerar löpande här, när och om förutsättningarna förändras.

I takt med att restriktioner lättar och smittsmpridningen minskar så återgår verksamheten successivt till normalt. Vi ökar antalet bokningsbara platser i vår träningen stegvis för allas säkerhet. För att undvika trängsel i våra omklädningsrum uppmanar vi dig att fortsätta duscha och byta om hemma.

Senast uppdaterad: 2021-07-15

Det här behöver du som medlem göra

Vår verksamhet har kontinuerligt anpassats till de råd och rekommendationer som kommit från Folkhälsomyndigheten. Detta arbete fortsätter löpande för att skapa en så säker träningsmiljö som möjligt. Vi uppmanar alla medlemmar att ta del av information som delges på våra anläggningar och i våra digitala kanaler.

 • Träna gärna med oss ute eller hemma. 
  Här hittar du vår bank med pass/övningar för hemmaträning. Vi uppdaterar banken med nytt material löpande.

 • Vi har infört bokning på alla våra aktiviteter.
  Boka all din träning hos oss i förväg. Här kan du läsa mer om hur bokningen fungerar. Kom ihåg att checka in senast 5 minuter innan aktiviteten startar. Avboka också din träning om du får förhinder, då får någon annan chans att träna.

 • Begränsa besöket till din bokade tid.
  För att minimera risk för trängsel vill vi att du begränsar ditt besök hos oss till endast din bokade tid.

 • Följ anvisningar och skyltning i våra anläggningar.
  När du besöker oss så tar du ansvar för att följa de anvisningar och rekommendationer som finns på plats.

 • Byt om och duscha hemma.
  Vi uppmanar dig att byta om och duscha hemma. På IKSU sport har vi utökat med skåp i entrégatan där du kan låsa in din jacka och ytterskor. För dig som måste nyttja våra omklädningsrum finns flera att välja mellan på IKSU sport och IKSU spa. I omklädningsrummen finns bänkmarkeringar för hur många som får befinna sig inom markerat område - tack för att du följer anvisningarna.

 • Håll avstånd.
  Håll avstånd till andra, både i träningslokalen men också på vägen dit.

 • Tvätta dina händer.
  Tvätta händerna både före och efter din träning. Hosta och nys i armvecket. Undvik att röra ögon, näsa och mun.

 • Rengör utrustning.
  Rengör alltid den utrustning du använt, både före och efter.

 • Känner du dig trött och hängig?
  Känner du minsta lilla förkylningssymtom - stanna hemma. Avboka också dina behandlingar om du inte känner dig fullt frisk. 

Anpassningar och åtgärder som IKSU gjort

IKSU fortsätter att anpassa verksamheten utifrån behov/efterfrågan och följer de riktlinjer som ges av Folkhälsomyndigheten och den tillfälliga pandemilagen. Våra anläggningar fortsätter att hålla öppet.

Här hittar du alla åtgärder och anpassningar som gjorts.

Behandling

Med anledning av covid-19 har vi tydliga rutiner att jobba efter inom behandlingsverksamheten. Vi tillämpar strikt handhygien och städar noggrant för att minimera riskerna för smitta. Samtliga terapeuter har genomgått utbildning kring förhindrande av smittspridning (Karolinska institutet på uppdrag av Socialstyrelsen).

Vid minsta förkylningssymptom stannar personalen hemma och vi uppmanar dig som kund att följa samma regel. Vi har därför tagit bort vår uppmaning om 24 timmars avbokningsregel, då kan du som kund lätt avboka din tid om du blir sjuk.

Med anledning av den ökande smittspridningen i Västerbotten använder våra terapeuter munskydd för att skydda dig som kund och vi rekommenderar dig som kund att använda munskydd för att skydda våra terapeuter. IKSU tillhandahåller munskyddet.