Tillsammans är vi IKSU. Vi anpassar verksamheten och tillsammans tar vi hänsyn till varandra.

Senast uppdaterad: 2022-01-17

Regeringen och Folkhälsomyndigheten har presenterat nya rekommendationer för att minska smittspridningen från 23 december. Vi anpassar verksamheten och fortsätter att skapa en trygg miljö där du kan hålla avstånd när du tränar. Bokning återinförs på alla våra aktiviteter och antalet platser på våra gruppträningspass utifrån regeln om 10 kvm/person. Vi informerar löpande här, när och om förutsättningarna förändras. 

I dagsläget finns inget krav på vaccinationsbevis i vår ordinarie verksamhet, det används däremot vid matcharrangemang. 

 
Vi har gjort det tidigare och tillsammans klarar vi det igen - håll i, håll ut och håll avstånd.

Det här behöver du som medlem göra

Vår verksamhet har kontinuerligt anpassats till de råd och rekommendationer som kommit från Folkhälsomyndigheten. Detta arbete fortsätter löpande för att skapa en så säker träningsmiljö som möjligt. Vi uppmanar alla medlemmar att ta del av information som delges på våra anläggningar och i våra digitala kanaler.
 

 • Boka all din träning i förväg.
  Här kan du läsa mer om hur bokningen fungerar. Kom ihåg att checka in senast 5 minuter innan aktiviteten startar. Avboka också din träning om du får förhinder, då får någon annan chans att träna.

 • Håll avstånd.
  Håll avstånd till andra, både i träningslokalen men också på vägen dit.

 • Byt om och duscha hemma.
  Vi uppmanar dig att byta om och duscha hemma. På IKSU sport har vi utökat med skåp i entrégatan där du kan låsa in din jacka och ytterskor. För dig som måste nyttja våra omklädningsrum finns flera att välja mellan på IKSU sport och IKSU spa. 

 • Stanna hemma vid minsta lilla symptom
  Känner du minsta lilla förkylningssymtom - stanna hemma. Avboka också dina behandlingar om du inte känner dig fullt frisk. 

Anpassningar och åtgärder som IKSU gjort

IKSU fortsätter att anpassa verksamheten utifrån de riktlinjer som ges av Folkhälsomyndigheten.

Från den 23 december gäller därför:

 • Bokning av alla aktiviteter hos oss. Det innebär att även du som vill träna i gymmet, simma eller klättra behöver boka din plats i förväg via app eller webb. 

 • Maxantalet minskas på våra gruppträningspass utifrån regeln om tio kvadratmeter per person.

  - Flytt av pass till andra lokaler och tillsättning av fler pass gör att vi kan erbjuda fler bokningsbara platser. För att kunna tillsätta ännu fler pass behöver vi tillgång till både lokaler och instruktörer - en situation som just nu är svår att lösa pga mycket sjukdom. Här hittar du alla åtgärder och anpassningar som gjorts.

Behandling

Med anledning av covid-19 har vi tydliga rutiner att jobba efter inom behandlingsverksamheten. Vi tillämpar strikt handhygien och städar noggrant för att minimera riskerna för smitta. 

Vid minsta förkylningssymptom stannar terapeuten hemma och vi uppmanar dig som kund att följa samma regel. Vi har tagit bort vår 24 timmars avbokningsregel, för att du som kund lätt kan avboka din tid om du blir sjuk.

Våra terapeuter är dubbelvaccinerade.

I samband med den ökade smittspridningen rekommenderar vi dig som kund och våra terapeuter att använda munskydd. IKSU tillhandahåller munskydd.