Maximera glädjen och minimera risken - förbered dig för säsongens åkning i lavinterräng!

IKSU frilufts & IKSU alpin arrangerar i samarbete med Naturvårdsverkets lavinprognostjänst & SVELAV en digital föreläsning om lavinsäkerhet.
Att färdas på snöklädda fjäll är bland det bästa som finns! Men det kan också vara en hård, oförsonlig miljö med små marginaler för misstag. Oavsett om du kör skoter, håller dig till liftnära offpist eller går på stighudar så finns det svårigheter och faror som lurar. Eftersom laviner är mycket farliga och svårbedömda med dödliga konsekvenser räcker det inte att fatta rätt beslut 9 av 10 gånger. Det gäller att ha koll på när och var snötäcket är stabilt - och framförallt var det inte är stabilt - så att du kan anpassa din åkning efter rådande förhållanden.
På lavinföreläsningen går vi igenom hur du förbereder dig för en bättre och säkrare fjällupplevelse. Du får också med dig konkreta tips som kan hjälpa dig att fatta goda beslut!
 
Föreläsningen är gratis och öppen för alla, men du behöver anmäla dig på länken till höger för att få ett mail med inloggningsuppgifter till föreläsningen
 
Varmt välkommen!

Anmälan

Anmäl dig här