Du minns väl hur det kändes med strålande sol och sand mellan tårna? Byt ut sanden mot gnistrande snö, pjäxträff och Sveriges bästa skidåkning. Nu är det dags, packa utrustningen och följ med oss till vårens höjdpunkt, den årliga resan till Björkliden och Riksgränsen.

Att få kliva upp en morgon i maj och se solen gå upp över Lapporten samtidigt som den sista korvmackan förbereds inför den kommande dagen är något som gemene man bara måste uppleva. Att sen låta stålkanterna jobba i pister perfekt preparerade av natursnö för att när som helst kunna svänga av från pisten ut i det fria och uppleva offpiståkning när den är som bäst - det är Björkliden och Riksgränsen det. 

Björkliden är en ort som ligger väster om Abisko långt upp i vårt avlånga land. Här bor vi i stugor belägna med en fantastisk utsikt över fjället och i nära anslutning till backen. Boendet är nybyggt och i varje stuga finns tillgång till bastu efter en hård dag i backen. Riksgränsen ligger tre mil väster om Björkliden på gränsen till Norge. Hit går vår buss från Björkliden vilket möjliggör skidåkning på båda orterna.

Björkliden erbjuder Sveriges tredje största fallhöjd kombinerat med Skandinaviens bästa skidåkning. Det finns en nerfart för alla - om du så är nybörjare eller veteran, i backen eller offpist. Allt detta fördelat på 23 pister eller för de mer äventyrliga, finna sin egna väg utanför pisten bland höga toppar och djupa dalar. Allt detta lättåtkomligt från Björklidens 8000 meter långa liftsystem. Känner du att du saknar någonting? Lugn, då finns afterskiin som väntar på dig, när helst du känner suget. Eller känner du hellre att längd- och turåkning är din grej? Då är detta resan för dig! Glöm elljusspåren med den tätvuxna tallskogen hängande som ett tungt duntäcke över mössan. Här får du istället chansen att välja mellan något av de många längdskidspåren, inramade av en enastående natur - långt ifrån elljusspåren och allt vad motorväg är.

Gillar du offpist är Riksgränsen platsen för dig. Vad sägs om att man i början av 1900-talet lät avveckla samhället Riksgränsen för att snömängden helt enkelt var för övermäktig? Detta kom att bli Riksgränsens signum och idag utnyttjas detta till Sveriges bästa skidåkning. Riksgränsen har dessutom mer än offpiståkning att erbjuda - även du som inte vet något bättre än att få höra stålkanterna bita i en väl preparerad pist kommer att trivas i Riksgränsen. Vill du hellre gå på tur så väntar Riksgränsen just på dig. Kanske vill du bestiga det mäktiga Nordalsfjället där NM i extremskidåkning avgörs varje år? Eller vill du hellre gå en tur till Norge och få chansen att njuta av utsikten över de becksvarta fjordarna som bryter av ett annars gnistrande vitt landskap?

Möjligheterna är oändliga för dig som gillar skidåkning, oslagbart vacker natur, lugna turer eller ett tufft pass på längdskidorna.

För mer information om Lapland Resorts AB och skidorterna Björkliden & Riksgränsen, klicka här.

Pris:

Kommer snart

Plats:

Björkliden/Riksgränsen 

Tid:

I början/mitten på maj. Tid kommer senare.

Bokning:

Kommer snart

BOKNINGSVILLKOR