riksgränsen

Du minns väl hur det kändes med strålande sol och sand mellan tårna? Byt ut sanden mot gnistrande snö, pjäxträff och Sveriges bästa skidåkning. Nu är det dags, packa utrustningen och följ med oss till vårens höjdpunkt, den årliga resan till Riksgränsen.

Att få kliva upp en morgon i maj och se solen gå upp över Lapporten samtidigt som den sista korvmackan förbereds inför den kommande dagen är något som gemene man bara måste uppleva. Att sen låta stålkanterna jobba i pister perfekt preparerade av natursnö för att när som helst kunna svänga av från pisten ut i det fria och uppleva offpiståkning när den är som bäst - det är Björkliden och Riksgränsen det. 

Gillar du offpist är Riksgränsen platsen för dig. Vad sägs om att man i början av 1900-talet lät avveckla samhället Riksgränsen för att snömängden helt enkelt var för övermäktig? Detta kom att bli Riksgränsens signum och idag utnyttjas detta till Sveriges bästa skidåkning. Riksgränsen har dessutom mer än offpiståkning att erbjuda - även du som inte vet något bättre än att få höra stålkanterna bita i en väl preparerad pist kommer att trivas i Riksgränsen. Vill du hellre gå på tur så väntar Riksgränsen just på dig. Kanske vill du bestiga det mäktiga Nordalsfjället där NM i extremskidåkning avgörs varje år? Eller vill du hellre gå en tur till Norge och få chansen att njuta av utsikten över de becksvarta fjordarna som bryter av ett annars gnistrande vitt landskap?

Möjligheterna är oändliga för dig som gillar skidåkning, oslagbart vacker natur, lugna turer eller ett tufft pass på längdskidorna.

Detta år kommer vi att bo i stugor i Björkliden, varje dag går bussar till Riksgränsen som du åker gratis med liftkort. Självklart finns även möjligheten att utgå från Björkliden för en topptur alternativt njuta av skidåkning i Björklidens skidanläggning. Observera att liftkort köper du själv på plats om du önskar det

Pris:

SEK 2850 inkl. boende och bussresa

Plats:

Riksgränsen 

Tid:

27:e april - 1:a maj

Bokning:

https://dinkurs.se/76885

Bokningsvillkor