NorrlandsToppen 2016

NorrlandsToppen 2016 är ett samarbete mellan Lule Volley, Härnösands volleybollklubb och IKSU beachvolley, en Open-serie med sju deltävlingar och ett spännande slutspel. Rankingpoängen från turneringarna kommer att räknas samman och de åtta herr- respektive damspelare som skrapat ihop flest poäng under sommaren kommer att få göra upp i en slutspelsturnering där vi kröner kungen och drottningen av Norrland!

Turneringsdatum 2016:

7 maj, Umeå

29 maj, Umeå

11 juni, Umeå

26 juni, Umeå

2 juli, Lule Midnight Beach

23 juli, Härnösand

13 augusti, Umeå

28 augusti slutspel, Umeå 

Fler deltävlingar kan tillkomma.

 

Resultat:

Här hittar du aktuell ställning för damerna och herrarna.

 

Priser:

Ej fastställda för 2016

 

Deltävlingar och poängsammanräkning:

Deltävlingarna är helt vanliga Open-turneringar där vi räknar samman rankingpoängen.

Poäng erhålls individuellt och är samma som antalet förvärvade rankingpoäng i turneringen. I turneringarna i Luleå och Härnösand så dubbleras de erhållna rankingpoängen i sammanräkningen.

Om två spelare har samma poäng i slutet av säsongen rankas den spelare högst som har den högsta poängen från en deltävling, sen den näst högsta poängen och så vidare, kan det inte skilja spelarna åt blir det lottning.

 

Slutspelet:

Slutspelet är en king/queen tävling mellan de åtta spelare med högst poäng när rankingpoängen från alla deltävlingar är sammanräknade. Kan man inte medverka i slutspelet går platsen vidare till nästa person i sammanräkningen. Spelarna delas in i två grupper enligt deras totalpoäng från deltävlingarna och ormen. Partner- och spelordning för hela gruppspelet bestäms innan spelet drar igång. Inget set får sluta med samma siffror som ett föregående, om detta händer fortsätter setet med en sista skiljeboll. Antal vunna set och därefter poängskillnad avgör vem som blir gruppsegrare.

Ettan och tvåan i vardera grupp går vidare och gör upp om slutsegern enligt samma king/queen-regler som gruppspelet. Trean och fyran spelar om plats 5-8.