Outdoor against Cancer

Outdoor against Cancer: my goal (OaC) är ett EU-finansierat Erasmus+ Sport projekt som i Sverige drivs av Region Västerbotten, Umeå universitet och Västerbottens Idrottsförbund.

OaC:s syfte är att öka medvetenheten om vikten av hälsofrämjande fysisk aktivitet både för att förebygga cancer och för att förbättra prognosen för de som redan drabbats av cancer.

Häng med oss på ett kostnadsfritt vinteräventyr till Tavelsjö! Oavsett vilken typ av cancer, nydiagnosticerad, under behandling eller i efterförloppet är du välkommen. Kom tillsammans med hela familjen, helt själv eller tillsammans med en kompis. Det här är en dag där du rör på dig i precis det tempo som passar dagsformen. Vi kommer att testa snöskor och skridskor, grilla och umgås. Självklart bjuder vi på fika!

Vi samlas vid IKSU Sport, friluftsbutiken Sarek den 28 Mars kl. 09:00 och tar gemensam buss (begränsat antal platser) eller egen transport till Tavelsjö. Ta med dig utrustning om du har, annars meddela så har vi skridskor till utlåning. Beräknad hemkomst till IKSU sport ca 14:00.

Anmäl ditt intresse senast 16 mars till: livsmedicin@livsmedicin.se.

Ange namn, antal personer, eventuellt behov av att låna utrustning, transportbehov samt allergier.

Läs mer om Outdoor Against Cancer på www.oacmygoal.eu.

Varmt välkommen till en dag i rörelse och gemenskap!

Affisch.pdf