Alexander Nordvall är alpinist, skidåkare & blivande bergsguide. Följ med på hans resa mot drömmen att bli bergsguide – en resa fylld av storslagna äventyr, men även mentala utmaningar och stora uppoffringar.

För att kunna söka till utbildningen som bergsguide krävs bl.a. fem års klättererfarenhet, fem års skiderfarenhet, 50 alpina bergsturer, 20 toppturer samt tre alpina långturer med övernattning i bivack. Hur betar man av en sådan kravlista, bara 26 år gammal?
 
Alexander Nordvall, tidigare ledare i IKSU frilufts, är en av de som klarat det. Under kvällen tar han oss med på en spännande resa från uppväxten i Gällivare, via Umeå och IKSU frilufts, till dagens högalpina äventyr i alperna och drömmen om att bli bergsguide - en resa fylld av storslagna äventyr, men även mentala utmaningar och stora uppoffringar.
 
Vid sidan av bergsguideutbildningen arbetar Alexander som skidpatrullör i Narvik och tar varje chans han får att klättra, skida och äventyra i det närliggande fjällområdet. Hans favoritsyssla är is- och vinterklättring, en sport för den ofrusne. Den som följer Alexander på sociala medier vet också att han är en fena på att fånga sina äventyr i fantastiska bilder.
 
Välkommen till en föreläsning med en riktig friluftsälskare!
Föreläsningen arrangeras av IKSU frilufts och är gratis.
 
Anmälan: 
Anmälan krävs och görs på dinkurs.se/inspiration2020
 
Plats:
Luxemburg, IKSU sport
 
Datum & tid:
5 februari 2020, kl. 18:30 - 20:00