Vi är en sektion inom IKSU bestående av ca 24 aktiva ledare.
Sektionen bildades 1976 i syfte att erbjuda studenter och andra personer en möjlighet till upplevelser i den rika natur som finns i Umeås närområde. Vår målsättning är att erbjuda alla IKSU:s medlemmar, såväl nybörjare som erfarna, ett brett utbud av friluftsaktiviteter, kurser och föreläsningar. På alla våra turer får du sällskap av minst två friluftsledare, som gärna ger dig tips och råd. De har alla genomgått vår interna ledarutbildning, har stor erfarenhet av uteliv och fortbildas löpande.

För att göra det lättare för dig att ta dig ut i naturen finns vår uthyrningsbutik Sarek. Butiken hittar du i entrégatan på IKSU sport mitt emot publikfönstret till bollhallen England. Där kan du hyra den friluftsutrustning du behöver till mycket förmånliga priser.

Varje termin presenterar vi ett nytt turprogram med allt från kanotpaddling och fjällvandring till cykel- och grottingturer till olika destinationer i framförallt Västerbotten.
För att tillfredsställa såväl den nyblivna friluftsmänniskan som den inbitne fjällräven så varierar våra turer i svårighetsgrad. Vi arbetar med små grupper, oftast sju deltagare och två ledare. Som vanligt gäller det att boka i god tid då turerna är populära och snabbt bokas upp.

Sektionsstyrelse

Stefan Eriksson
Sektionsordförande
Elisabeth Björk
Kassör
Linus Muhr
PR ansvarig
Jenny Jönsson
Ledarrekryteringsansvarig
Joel Berglund
Trimansvarig
Linus Hildingsson
Materialansvarig
Sofia Windt
Rekryteringsansvarig
Christina Olsén
Sekreterare