2016-05-25 -     IKSU kendo   Nyhet

IKSU kendo ställde upp med hela tre lag på årets Norrlandsmästerskap - flest av alla klubbar. Tyvärr nådde vi inte ända fram till en guldmedalj i de ordinarie tävlingarna i år, men däremot blev IKSU tilldelade Fighting Spirit-priset i samtliga klasser vi ställde upp i! Dessutom plockade Mathias Johansson hem vinsten i vänskapstävlingen "Mix-lag", där han som lagkapten ledde sitt lag hela vägen fram till seger.

I mix-lag-klassen visade även laget med Carl Papworth (IKSU) i spetsen framfötterna. Tillsammans med IKSU-kamraten Hiroshi Sumeragi som gjorde sin allra första tävling kunde de lägga beslag på silver-pengen.

Helgens kanske största bravader för IKSU:s räkning har dock nog varit de fyra (!) stycken Fighting Spirit-pris som tilldelades IKSU:s fighters. Hiroshi Sumeragi i Kyu-klassen (för dem som ännu inte tagit svart bälte), Marcus Albertsson i Lag-klassen, Jonas Karlberg i Öppna Individuella, och Michelle Andra i Mix-lag. Stort grattis till pristagarna - vi är otroligt stolta över er!

Vi är otroligt stolta över ALLA helgens prestationer, som är så många att de inte går att räkna upp. Samtliga IKSU-kenshis har stått för strålande insatser och presterat oerhört fin kendo. I domar-leden hördes imponerade viskningar om tävlingens generellt mycket höga standard. För att nämna några såg vi bland annat flera väl genomförda graderingar av IKSU:iter under helgen. Erik Tunemalm lyckades med sitt mål att sätta sitt allra första DO-ippon på tävling! Michelle Andra lyckades ta ett ippon från en av sina egna tränare, svartbältaren Jonas Karlberg, och framförallt har alla som antagit utmaningen att delta på sin första tävling gjort det riktigt bra!

Resultat

Kyu

1. Jimmie Segerstedt (Shimbukan)
2. Robert Södersten (Bushido)
3. ?
3. ?
FS Hiroshi Sumeragi (IKSU)
 

Lag

1. Shimbukan 1
2. Shimbukan 2
3. IKSU 3 (Hiroshi Sumeragi, Marcus Albertsson, Erik Elinge, Michelle Andra, Erik Samuelsson)
3. Bushido
FS Marcus Albertsson (IKSU)
 

Ippon Shobu

1. Joel Nordström (Bushido)
2. Edde Johansson (Shimbukan)
3. Markus Larsson (Shimbukan)
3. Magnus Johansson (Shimbukan)
FS Jonas Karlberg (IKSU)
 

Mix-lag

1. Robert Södersten (Bushido), Karl Bjuhr (Shimbukan), Mathias Johansson (IKSU)
2. Hiroshi Sumeragi (IKSU), Emil Emilsson (Shimbukan), Carl Papworth (IKSU)
3. Erik Sandström (IKSU), Evelina Broman (IKSU), Fanny Lindström (Shimbukan)
3. ?
FS Michelle Andra (IKSU)