Klätterväggen ligger ovanför läktaren inne i Helsingfors på IKSU sport. Den är 400 m2 stor, med 10,5 m som högsta höjd och 33 m bred. Det finns tio topprepssektioner från rakvägg till överhängande. För bouldring finns det tre sektioner från lätt överhängande till helt överhängande. De finns alltid leder och problem som passar både nybörjare och avancerade klättrare. Vi har även en utbildningsvägg med en höjd på 6 meter och med sex rep som är belägen i entrégatan i höjd med Beachhallen. När ingen kurs är igång där, så är den öppen för klättring. Lederna finns från lätta grader (3) till svåra grader (7b~) och varje vecka skruvas det upp nya leder/problem på klätterväggen. Beskrivning över dessa hittas på anslagstavlan vid klätterväggen.

Ingen klättring med repsäkring på IKSU:s klättervägg får göras innan utövaren har genomgått fullständig utbildning enligt Svenska Klätterförbundets normer (grönt kort eller rött kort).

Utbildningar anordnas av IKSU klättring under höst och vår, se kurssidan för nästa kurstillfälle. Saknar du kort, men anser dig ha alla kunskaper kan du göra en uppklättring för grönt kort. Uppklättringar kan bokas på klatterkurser@iksu.se mot en avgift på 150 kr. Du ska kunna vissa att du kan alla aspekter av innehållet i våra ordinarie kurser. Uppklättringen består att ett skriftligt prov och en praktisk visning av dina färdigheter.

Klätterväggen är normalt öppen de tider som IKSU sport är öppet. Däremot kan klätterväggen vara helt eller delvis avstängd vid olika matcher och arrangemang i hallen. Anledningen till att väggen då stängs är av säkerhetsskäl. Det är ofta mycket publik som springer på hyllan, fikaförsäljning, ljud- och ljusarrangemang kring matcherna vilket äventyrar säkerheten för eventuella klättrare.
Klättervägen kan också stängas av efter krav frå arrangande specialidrottsförbund.