Rugby, sporten för alla storlekar, där fysisk förmåga, bollkänsla och spelförståelse är lika viktiga sinsemellan.

Bra att veta om Nybörjarträningen för damer

Denna termin erbjuder vi nybörjarträning för damer.

På träningarna kommer två ledare att gå igenom grunderna vad rugby går ut på och hur man spelar. Detta innebär kortare genomgångar av regler och taktik, samt enkel passnings- och tacklingsteknik. Fokus kommer att ligga på kontaktövningar.

Träningarna kommer att också att vara öppna för alla damerna i sektionen. Nivån kommer trots detta läggas så att även den som helt saknar erfarenhet av rugby kommer att kunna delta.

Max antal deltagare vi kan hantera under dessa pass är 10 stycken nybörjare.

Bra att veta om Rugby

Rugby är en sport som härstammar från England i början av 1800-talet och spelas idag över hela världen. I Sverige är det en mindre sport, men växande och är ett bra komplement till ishockeyn och handbollen på sommaren. Rugby 7's introducerades till 2016-års sommar-OS och är även en del av SM-veckan som 2022 arrangeras i Umeå.

Även om rugbyn är en tuff och fysisk sport så finns det alltid en position till alla, oavsett storlek, och den enda utrustning man egentligen behöver är tandskydd och ett par skor. På våra nybörjarträningar på måndagar får man lära sig grunderna i rugby: hur man passar bollen, tacklar en motståndare och för spelet framåt. Det spelar ingen roll om man är en helt oerfaren sportare eller om man provat rugby tidigare och vill pröva på nytt.
 

Nybörjarträning damer

När:

Torsdagar 21:00-22:00 13/2 tom 5/3.

IKSU sport, Moskva

Boka 

Sociala medier

     

Kontakta oss

Träningar

Tillfälligt inställda

På grund av Covid-19 läget