Instruktörer

Amanda Stendahl
 • Personlig coach inom  träning och hälsa i mitt företag DreamGoal International. Inriktar mig främst mot att få individer med funktionsvariation att hitta glädje i att träna och röra på sig. Driver även massageverksamhet. Vid sidan av är jag gruppträningsinstruktör. Ett otroligt roligt och lärorikt uppdrag. 

Angela Zanbil
Angela Zanbil
 • Med tusentals timmar dans i kroppen och en enorm passion är Angelas danspass det närmaste man kan komma glöden i en eld. Med en otrolig glädje för det hon gör leder hon alltid sina deltagare genom ett häftigt äventyr. Förutom sitt intresse för dans är Angela även mycket intresserad av människokroppen. Utbildad tandläkare och har bl a undervisat och anlitats som föreläsare i kroppens anatomi och fysiologi. Angela tror att dans är utvecklande för både kropp och själ, något som hon försöker förmedla till alla som besöker hennes klasser. 

Angelica Kny
 • Angelica har under många år arbetat som gruppträningsinstruktör inom ett flertal träningsformer och har sedan 2010 varit verksam på IKSU där hon leder klasser inom Step, BODYPUMP®, BODYSTEP® och CXWORX®.  Angelica älskar att inspirera till träning och rörelse och hennes klasser genomsyras av energi och glädje. Till vardags jobbar hon som lärare inom ämnet hälsa och hennes pedagogiska ådra avspeglas även i hennes klasser där hon på ett pedagogiskt, tydligt och lekfullt sätt lär ut sin koreografi.

Anna Laitinen
 • Det ska vara roligt att träna!

  Med tydlighet och glädje har Anna levererat dans-och steppass sedan 1993. Främst i Umeå men även i Stockholm, USA, Spanien och Australien.

  Anna bjuder på pedagogisk finess och ett kroppsspråk som ibland gör orden överflödiga. Framförallt är Anna en helt vanlig människa som bara vill att det ska vara kul att träna. Helt enkelt.

Clive Leddy
 • Clive är född och uppvuxet i Dublin, Irland men har hittat ett nytt hem i Umeå. Han har under många år instruerat bland annat BodyBalance, BodyCombat, SomaMove och har även varit instruktör i BodyPump, Core och Spinning på IKSU. Landsvägscykling är en av hans stora fritidsintresse och har under många år rest till Mallorca på cykelsemestrar.

Emanuel Lindgren
Emanuel Lindgren
 • Emanuel har tidigare arbetat som Massageterapeut på IKSU, men återfinns nu endast som instruktör inom Aqua. Gillar alla typer av kondtionsträning, men mest av allt långdistanslöpning och kompletterar gärna löpningen med vattenbaserad träning.

Eivor Ferry
 • Eivor är bosatt i Umeå och har varit aktiv instruktör sedan 1991, började på IKSU år 2004. Hon är ingen skolad dansare utan en riktig "hemmadansare" som gillar att träna till härlig musik som ger henne energi. Det viktiga för henne när det gäller dansklasser är att deltagarna ska få känslan av att kunna dansa utan att kunna dansa - allt behöver inte se så perfekt ut. Förutom Zumba insturerar hon även i BodyPump, Sh´bam och Indoor Walking.

Erik Börjesson
 • Förutom sitt arbete som Personlig Tränare på Sats arbetar Erik som fystränare åt AIK innebandy och som lärare på Sports Club Education. Erik är dessutom författare till boken ”Sportmassera själv med redskap” och en av grundarna till träningskonceptet AMP.

Fia Magnusson
 • Fia fyller Gympasalen med härliga musik och mycket energi. Hon får oss att hitta rörelseglädjen och lusten att dansa. Det är förmodligen det som gjort att så fantastiskt många ägnat så otroligt många timmar med Fia under alla dessa år på IKSU.

Gustav Jonsson
Gustav Jonsson
 • Gustav är psykolog som gör sin PTP i Region Örebro län. Han är också certifierad Viryayogalärare, Virya Rehabyogalärare, utbildad i PT-yoga och blir under det kommande året färdig med sin 500-timmarscertifiering i Viryayoga, enligt the Yoga Alliance kriterier. Gustav skrev sin masteruppsats om Viryayoga i psykologisk behandling och arbetar tillsammans med forskare vid Umeå universitet för att publicera studien. Tidigare har Gustav utbildat yogainstruktörer, instruerat i cykel, cykel watt, BODYBALANCE® och yoga på IKSU, samt gett kurser och workshops på Love Yoga i Umeå. Gustav har ett stort intresse för biomekanik, samt hur rörelse och yoga kan användas för att öka hälsa och välbefinnande. 

  Gustav utbildar yogalärare på Nordiska Yogainstitutet och även hälso- och sjukvårdspersonal i Viryayoga för psykologisk behandling.

Hanna Mäki
 • Hanna Mäki, en tornedaling med hjärtat i Pajala, som för 6 år sedan blev förälskad i IKSU. Träning och idrott har alltid varit en stor del av hennes liv, först var det lagidrott men numera är det styrketräning, löpning och framförallt gruppträning som gäller.
  Hon är en person som med glimten i ögat alltid försöker säga som det är och hon lever helt och hållet efter principen ”allt-eller-inget”. 

Hanna Lennartsson
Hanna Lennartsson
 • Hanna är en Reebok-sponsrad atlet och Master Trainer för Les Mills. Hon utbildar och inspirerar instruktörer i hela Norden inom träningsprogrammen BODYPUMP® och CXWORX®. Till vardags kan du träna för henne på IKSU. 

Ida Bentzer
Ida Bentzer
 • Ida har bred utbildning inom styrkelyft, löpteknik, TRX, biomekanik och rörelseanalys. Hon har bakgrund inom bollsport och brinner för idrott och för träning som syftar till ökad prestationsförmåga inom idrott. Hon jobbar gärna med rörelseanalys och korrektiv träning, något som hon också vidareutbildat sig inom. Ida hjälper mer än gärna också den som inte har någon eller väldigt lite erfarenhet av träning att komma igång. 

Ida Lund
 • Ida har huserat på Iksu i allmänhet och i cykelsalen i synnerhet i närmare tio år. I somras blev hon som pånyttfödd då hon upptäckte tjusningen med stigcykling. När Ida snickrar ihop sina pass har hon allt som oftast några stående speciella musikaliska inslag. Att hålla pass på Iksu är ren glädje tycker Ida! Till vardags jobbar hon som sjuksköterska.

Isabell Kangas
 • Isabell  jobbar som gruppträningsinstruktörer i Aqua, Indoor walking och Cykel. Hon inspireras av människors egna vilja att träna på sina egna villkor. Alla träningspass kan utövas av alla, det finns alltid alternativ och det är du själv som avgör vad träning är för dig. Det är du som bestämmer, det är upp till dig!

Johanna Forsberg
 • Johanna jobbar som gruppträningsinstruktörer i Aqua, Punch out, Total training och Bodypump. Hon älskar att få människor att lämna sin egna bekvämlighetszon. Kraften finns inom oss alla, men behöver olika sätt för att lockas fram.

   

Jonas Lissjanis
 • Jonas är grundare samt driver idag Sports Club Education AB som är ett heltäckade utbildningsbolag inom träningsbranschen. Han har en tidigare bakgrund som utbildningschef för Eleiko samt Nordiskt PT-ansvarig för träningskedjan SATS.

  Utanför sitt ”huvuduppdrag” så utbildar ledare/tränare för Svenska ishockeyförbundet samt på Bosöns-, och Lillsveds Idrottsfolkhögskola. Han hjälper även gym och gymkedjor med affärsutveckling inom området Personlig träning.

  Jonas är idag engagerad som idrottsledare inom ungdomsfotbollen för Djurgården fotbollsakademi och har tidigare bl.a varit ansvarig fystränare för Huddinge Hockeys A-lag i 5 säsonger och AIK Innebandys A-Lag under 2 säsonger.

Julia Saliba (f d Fahlman)
 • Julia blev spinningfrälst för 7 år sedan och har sedan dess instruerat i denna fantastiska träningsform. Älskar intervaller och hatar för låg volym.

Juha Salo
Juha Salo
 • Juha är en glad, energisk och innovativ person. Hinderbaneträning ute i det fria och kampsport är bland hans favoritumgängesformer. Hans träning utgår ifrån våra naturliga rörelsemönster samt från mottot: Bli stark inifrån och ut.

Kristin Sudeikis
 • Kristin Sudeikis is a choreographer, dancer, teacher, director and producer, and a highly involved and influential member of the New York metropolitan, national, and international dance communities. Kristin’s driving focus is to allow others to experience the true and real social impact that is created when music, time, space, and ‘the other’ connect. Ultimately, Kristin encourages dancers to reach far beyond any limitations they may perceive themselves to have. Read more about Kristin here.

Lars Bergström
Lars Bergström
 • Lars har bakgrund inom elitlagsport och har bred erfarenhet inom idrottsmedicin och rörelseanalys. Han använder gärna kettlebells, skivstång, kabelmaskiner, bollar och trx-band. Att jobba med rörelseanalys och korrektiv träning är något han brinner lite extra för och är vidareutbildade inom.

Lars-Gunnar Skoog
 • LG Skoog fd elitlöpare (29.57 min på 10000m). Har sprungit 15600 mil och 750 tävlingar genom åren. Fystränare sen 1985 Umeå FC, Umeå Ik , Björklöven , Tyresö , Umeå City , team Tg mm. Har som fystränare fått vinna 8 SM guld, 2 Champions league titlar. Är numera coach i Runners World där jag skriver träningsartiklar, coachar löpare och har en blogg. Är även löpansvarig på Springtimes träningsresor i Portugal,Palma, Thailand och New York. Till vardags idrottslärare på Bräntbergsskolan och skivsamlare med 4000 skivor. 

  Motto: Go hard or Go home

Lina Blomberg
 • Lina Blomberg arbetar som koordinator för gruppträningen inom IKSU, samt som Tränare för Les Mills i BODYBALANCE®. Lina är utbildad sjukgymnast och yogalärare, och har jobbat i träningsbranschen sedan 2001. Hon har precis presenterat BODYBALANCE® på Reebok Les Mills Live i Köpenhamn och är utvald att vara med på Masterclassfilmningarna i BODYBALANCE® och BODYVIVE® i Amsterdam i oktober. Lina är passionerad i det hon gör och har en stark inre glöd till att förmedla träningsglädje och närvaro till andra.

Malin Skoog
 • Malin Skoog 28 år, f.d fotbollsspelare som skolades om till löpare. Har bland annat sprungit maraton på 2.55 och halvmaraton på 1.21. Varit fystränare sedan 6 år tillbaka, började i damlaget Mariehems SK, sedan Umeå FC, Umeå IK och numera fystränare för Thorengruppens herrlag i fotboll div 1. Är även löpledare för Springtime Travels träningsresor till bland annat Portugal. Arbetar som distriktssköterska på Ålidhems Hälsocentral. 

Margareta Wåhlin
 • Maggan har varit instruktör på IKSU sedan 2003. Hon har en bakgrund som dansare och danslärare har sedan barnsben älskat all form av rörelse, både individuellt och i grupp! På IKSU instruerar hon i Body Balance, Body Pump, Cykel och Indoor Walking. 

Mari Åkre
 • Mari har spenderat många timmar i simhallen tillsammans med sina simmarkompisar som har varit en mycket viktigt del i hennes uppväxt. För henne handlar idrott om gemenskap, att tillsammans med en vän få vara aktiv ger en positiv effekt i träningen som annars kan vara svår och jobbig att få till i vardagen. Hon jobbar som simcoach, driver hotell och samarbetar med Holiday Club Åre med nyörjarkurser i vuxencrawl. Hon har simmat mellan Åre-Östersund och Grekland-Albaninen två gånger, sprungit mellan Sälen och Mora samt mellan Nikkaluokta och Abisko. Hennes måttot är "Krångla inte till det så förbannat"

Markus Ekman Westman
 • Markus har varit instruktör på IKSU sedan 2014 och instruerar idag Total Training. Vid sidan av detta arbetar han som målvaktstränare i ishockey. Markus bygger sina pass kring styrketräningens grundpelare och kompletterar med konditionsträningens intervaller, ett upplägg som utlovar svett, hög puls och en massa skratt och glädje.

Martin Krook
 • Martin ingår i Les Mills Nordics trainer team och är tränare i programmen BODYPUMP® och GRIT®, samt sponsrad Reebok atlet. Han är en inspirerande instruktör, som peppar och coachar deltagarna det lilla extra. Martin är en f.d IKSU:it som numera jobbar som sjukgymnast.

Michael Mårtensson
 • Michael är en 45 årig innlandspöjk från Hoting i norra Jämtland. Jobbar som regional manager för en snabbmatkedja, tidigare jobbat i restaurangbranchen som Köksmästare och Kock. Har tillbringat många år med att jobba på restauranger vintertid i fjällen, somrar efter kusterna. Har tränat Body Combat sen 2004 då hans fru Chatarina övertygade mig om att han borde prova, och tur var väl det då han varit hooked sen dess! Älskar att utmana och utveckla sina medresenärer på livets resa! Vill alltid ge sitt absolut bästa i alla lägen, jobbt som instruktör sendan våren 2017. Motto: lev livet nu, imorgon kan vara för sent!

Moa Westman
Moa Westman
 • Moa är beteendevetaren som upptäckte hur yogan berör oss inte bara fysiskt utan även mentalt, och som därför sadlade om och blev yogalärare på heltid. Med Moa som lärare finns alltid den lekfulla glimten med under yogapassen, men också den tillåtande synen på oss själva som hela varelser.

Nanny-Maja Anderback
 • Nanny-Maja har yogat själv sedan 15 års ålder och utbildade sig till yogalärare 2011/2012 i Indien. Hon är utbildad Virayogalärare RYT - 200h, påväg till RYT- 500h och har bland annat utbildningar som Virya rehab, Yogaterapi, Virya Puls och Strenght&Mobility. Hon är också en av huvudlärarna på Nordiska Yogainstitutet. Hon har en kandidatexamen i  Idrottsmedicin och läser just nu till Fysioterapeut. Nanny-Maja vill koppla ihop sina kunskaper inom idrottsmedicin med yogan genom att använda yogan som ett verktyg i rehabiliterande och förebyggande träning. Hon brinner för att hjälpa människor att få mer kontakt med sin kropp samt skapa en funktionell hälsosam kropp utan smärta eller skador. Nanny-Maja är även utbildad idrottsmassör, Cx Worx och GritStrenght/Cardio/Plyo instruktör.

Patricia Strenius
 • Patricia har en fantastisk förmåga att utbilda, utveckla och inspirera. Hon har breda kunskaper som coach, kiropraktor samt tyngdlyftare i svenska landslaget. Till vardags jobbar hon som utbildare för Sports Club Education, coach på CrossFit Nordic samt som tränare och Kiropraktor på USCP i Stockholm.

Pernilla Gunnskog
 • Pernilla är en av Sveriges mest erfarna kvinnliga PT med snart 20 år i branschen. Hennes erfarenhet är oslagbar och av denna delar hon alltid med sig av. För att bygga på sin kunskap och övningsbank håller hon sig uppdaterad med nya utbildningar, både i Sverige och utomlands. Förutom sitt arbete som personlig tränare / fyskonsult, ingår hon också  i lärarteamet hos Sports Club Education. Hon har utvecklat ett antal gruppträningsklasser för SATS såsom Transformer, Deadball, Dodgeball och Cardio Fusion. Pernilla har också landslagsmeriter från såväl fotboll som innebandy, där hon vunnit allt som går att vinna.

Pernilla Nordlund
Pernilla Nordlund
 • Pernilla är en 26-årig finlandssvensk tjej som sedan 2010 är bosatt i Umeå och är precis färdigutbildad matematik- och biologilärare. Hennes idrottsliga bakgrund är dans, gymnastik och framförallt fotboll. På IKSU instruerar hon i Total Training, Punch Out, GRIT™ och SH´BAM®. Hon inspireras mycket av gymnastiska övningar, kampsport och tuffa träningsupplägg och älskar att utmana både sig själv och sina deltagare. Det tuffa och utmanande blandas med lekfullhet och glädje för att skapa en härlig träningsmiljö där alla kan vara med.

Sanna Mendes
 • Sanna har verkat som utbildare, inspiratör och medmänniska genom ämnen som yoga, mindfulness samt etiskt ledarskap under 10 år. Hon ansvarade för en yogastudio med terapeutisk behandlingsdel i hjärtat av Umeå 2010-2013 och har sedan dess jobbat på heltid som yogalärare. Idag är hon mentor för ett flertal Yogainstruktörer och vidareutbildar sig för Bo Forbes i ämnet Therapeuthic Yoga. Sanna har den sällsamma gåvan att förmedla den innersta kärnan av yogan bara genom sitt eget varande. Hos henne får man uppleva yogan, djupt inne i sin egen kropp. Atmosfären präglas av en stark kärlek där det är vilsamt att vara och där man är tillåten precis som man är. På riktigt.

Satu Tuomela
 • Satu Tuomela (ERYT500, Reiki master, Embodied Flow™ and Yin yoga facilitator) is one of the most influential and respected teachers in Scandinavia and has a big and loving Kula around the world. Satu has been teaching for over 15 years and is known for her unique and authentic transmission. She charms with her intuitive instructions, goddess vibe, humor, loving adjustments, Reiki and clear understanding of human body and how everybody is unique. Read more about Satu here

Sofia Bergkvist
 • Sofia läser sista året på idrottsvetenskapliga programmet inriktning hälsa & friskvård och instruerar även hos oss på IKSU i gruppträningsformerna Total Training och BodyPump. Sofia har under hela sin uppväxt utövat allt från bollsport till dans samtidigt som hon alltid brunnit för fart och fläkt och för träning som är utmanande. Och det var just det som väckte det stora intresset för Crossfit. Crossfiten blev under många år en stor del av Sofias liv, och inspiration i form av övningar och intervaller från Crossfiten, är därmed något som hon ofta använder som grundpelare i sina pass. Sofias filosofi inom träning är att alla oavsett förutsättningar ska kunna vara med, att den enda tävling som finns är den mot sig själv, och att man måste våga för att vinna.

Sofie Söderlund
 • Sofie har varit instruktör i 5 år. Älskar att spurta till housemusik och hatar att behöva vicka bort pass. 

Ulrika Lundberg
 • Om man gått på lunchgympa på måndagarna på IKSU, då har man tränat med Ulrika. I snart två decennier har hennes energi, glädje och driv fått deltagarna att släppa loss och kämpa ända fram till passens sista takt.