Instruktörer

Angela Zanbil
Angela Zanbil
 • Med tusentals timmar dans i kroppen och en enorm passion är Angelas danspass det närmaste man kan komma glöden i en eld. Med en otrolig glädje för det hon gör leder hon alltid sina deltagare genom ett häftigt äventyr. Förutom sitt intresse för dans är Angela även mycket intresserad av människokroppen. Hon är utbildad tandläkare och har bl a undervisat och anlitats som föreläsare i kroppens anatomi och fysiologi. Angela tror att dans är utvecklande för både kropp och själ, något som hon försöker förmedla till alla som besöker hennes klasser. 

Angelique Wallsten
 • Angelique jobbar på StiL Luleå som Hälsovägledare, Massöransvarig och gruppträningsinstruktör i Yoga, Medicinsk MediYoga, QiGong och i Seniorpass. Hon är även utbildad Akupressör och Stressterapeut. När det kommer till träning gillar hon det mesta och testar gärna nya träningsformer för att variera sin träning och för att kunna inspirera andra till att testa och utmana sig själva.

    

Anna-Karin Hammar
 • Anna-Karin Hammar har mer än 20 års erfarenhet från träningsbranschen och som instruktör. Hon har en vardag i IT-branschen och en fritid inom träningen och kopplar gärna samman vad de två världarna erbjuder. Hon vill att du ska, med en nyfikenhet, hitta och testa det där nya, kanske ovana eller obekväma för att utveckla en större potential inom träningen eller bara en hållbarare kropp i vardagen. Hon har på senare år hittat löpningen och allra helst i skogen.

Cecilia Kalla
 • Cecilia lever och bor just nu i Åre, där jobbet som fysioterapeut och instruktör varvas med långa turer på fjället. De finaste träningsupplevelserna hittar hon ute i naturen - i ett par löparskor, cykelskor eller på ett par skidor. Men faktiskt också inne i en cykelsal.  Att få dela svett och endorfinkickar tillsammans inomhus smäller nästan lika högt som en topptur på fjället. Och om nu cykelsalen jämförs med en tur på fjällen så förstår en att bra musik, härligt sällskap och svett kan skapa magi. 

Christina Rickardsson
 • Christina Rickardsson är kvinnan som lärt sig att ingenting är omöjligt, bara olika svårt. Hon vet att den mentala styrkan övervinner den fysiska och att vara stark är att våga vara svag. Hon föddes i Brasilien i extrem fattigdom och hennes första hem var en grotta. Efter att ha levt som gatubarn och på ett barnhem adopterades hon tillsammans med sin bror till Vindeln. Christina försöker med sin unika historia inspirera och skapa bättre förutsättningar för myndigheter, organisationer, företag och individer som arbetar i eller med multikulturella kontexter. För att varva ner och verkligen kunna andas kastar hon sig då och då ut från ett fullt fungerande plan eller helikopter och helst landar hon på en av de många vackra stränderna i Rio de Janeiro.

Elin Thelberg
 • Elin har arbetat som instruktör på IKSU sedan 2013 och håller idag klasser i Aqua, Zumba och Yin Yoga. Hon är utbildad fysioterapeut och har även studerat sång och dans vid Musikalakademien.

  Musiken spelar en viktig roll i hennes liv, inte minst på hennes klasser. Med bra musik orkar man det där lilla extra och träningen blir så mycket roligare. Måttot för hennes klasser är kravlös rörelseglädje!

Emelie Marklund
 • Emelie Marklund, tandhygienisten med en bakgrund från innebandy och fotboll vars fokus numera ligger på högintensiv träning i olika former. Emelie instruerar Total Training, Cykel och Indoor Walking på IKSU. Hennes passion för fysisk träning är enorm och engagemanget för sina deltagare är genuint och äkta. Marklund är både tydlig & drivande i sitt ledarskap och levererar pass med mycket energi & glädje till pumpande musik. Emelie "Terriern" Marklund, liten, stark & uthållig med ett stort hjärta... Bör upplevas!

Freja Björnander
 • Freja har sin bakgrund i thaiboxning. Även om hon inte utövar det längre är det en av de roligaste sporterna hon vet och rekommenderar starkt att man prövar sporten. Hon har en kandidatexamen i idrottsvetenskap och har ett intresse i rätt teknik och att ha kul när man tränar.

Gustav Jonsson
Gustav Jonsson
 • Gustav är certifierad Viryayogalärare, Rehabyogalärare, utbildad i PT-yoga och en av huvudlärarna vid Nordiska Yogainstitutet där han utbildar yogalärare. Tidigare har Gustav utbildat yogainstruktörer, samt instruerat i Cykel, Cykel Watt, BODYBALANCE och Yoga på IKSU. Gustav är också psykolog och verksam i Göteborg.

Hanna Corell
 • Hanna utbildade sig våren 2017 till instruktör i både Cykel och Aqua och blev blixtförälskad i instruktörsrollen. Hon brinner för att sprida träningsglädje bland sina deltagare och kan ägna dagar åt att hitta den där perfekta låten för att fullända ett pass. 

Gyula Bercsenyi
 • Mer än 25 års erfarenhet som personlig tränare, hälsocoach, livsstilsinspiratör, massör och arbetar idag på Crossfit Atum i Stockholm. Gyula är även en uppskattad internationell presentatör, kursledare och föredragshållare på träningsresor och events som arrangeras bl.a. av Apollo och AerobicWeekends och går till bl.a. Playitas och Turkiet. Gyula jobbar inte bara med träning och hälsa utan även aktiv tävlande inom bl.a. Crossfit, Tyngdlyftning, Triathlon, Kettebells Girevoy sport, Mens Physique, kula och diskus. Gyula har också genomför flera triathlon och ÖtillÖ race. Mer info om Coach Gyula kan du läsa på hans hemsida www.gyula.se

Hannah Lindvall
 • Hannah är en glad och positiv tjej som haft förmånen att instruera på IKSU sedan våren 2015. Hennes träningsbakgrund kommer främst från gymnastiken som hon själv utövat och tävlat i samt varit ledare i under många år. Det bästa med att vara instruktör enligt henne är att förmedla träningsglädje och uppmuntra utveckling hos deltagarna.

Joel Lindström
Joel Lindström
 • Joel jobbar som lärare vid hälsopedagogutbildningen, Vindelns folkhögskola och har en magisterexamen i Idrottsmedicin & Coaching. Tidigare jobbade han som personlig tränare och instruktör på IKSU. Han har bakgrund inom kampsport och söker nu utmaningar utomhus och gärna i tävling. Joel trivs lika bra på grisiga stigar och berg som på gymmet med kettlebells eller skivstång. Han har arbetat som fystränare och assisterat idrottsforskning. Utbildad i Dynamax, Trx, Styrkelyft, Olympiska lyft och löpteknik. Med ett brett intresse för träning och motion så vill han öppna nya dörrar för rörelse hos de han möter.

Isabella Wedin
 • Isabella är en tjej som lever och andas träning. Hon har nyss tagit en kandidatexamen i idrottsmedicin. Hon brinner för hälsa och vill göra träning till något som är tillgängligt för alla. Därav trivs hon väldigt bra i sin roll som gruppträningsinstruktör. Med en ödmjuk inställning arbetar hon för att få varje deltagare att utmana sig själv utifrån sina egna förutsättningar. 

Julia Enlund
 • Med rötterna i Västerbotten och sägnen om stark-Nilspetter i släktboken har denna starka Umeåbo en lång karriär som volleybollspelare med både SM-guld och landslagspel på meritlistan. Idag är hon Total Training-instruktör som brinner för rörelserikedom och hämtar sin inspiration från tyngdlyftning och Crossfit. 

Karolina Hermanss
Karolina Hermansson
 • Karolina är en uppskattad instruktör på IKSU. Med stort intresse för funktionell och hållbar träning har hon flera års erfarenhet som instruktör i framför allt yoga och pilates, både i Sverige och Norge. Mycket av hennes inspiration och kunskap grundas i hennes yrke som fysioterapeut men också från flertalet utbildningar, bl a internationellt erkända Yoga Works Teacher Training. ”Yoga för alla” är ledord i hennes klasser. Med lugn, kraft och tydliga instruktioner ser hon till att hitta utmaningar och anpassningar som inspirerar dig att återkomma på yogamattan igen och igen. 

Lars-Gunnar Skoog
 • LG Skoog är fd elitlöpare (29.57 min på 10000m). L-G har sprungit 15600 mil och 750 tävlingar genom åren. Sedan 1985 är han fystränare och har jobbat i bland annat Umeå FC, Umeå IK, Björklöven, Tyresö, Umeå City och Team Tg. Som fystränare har han fått vinna 8 SM guld och 2 Champions League titlar. L-G är numera coach i Runners World där han skriver träningsartiklar, coachar löpare och har en blogg. Han är även löpansvarig på Springtimes träningsresor i Portugal, Palma, Thailand och New York. Till vardags är han idrottslärare på Bräntbergsskolan och skivsamlare med 4000 skivor. Motto: Go hard or Go home.

Malin Skoog
 • Malin Skoog 29 år, f.d fotbollsspelare som skolade om sig till löpare. Malin har bland annat sprungit maraton på 2.55 och halvmaraton på 1.21. Hon har varit fystränare i 7 år, för bland annat Umeå FC, Umeå IK och Thorengruppens herrlag div 1. Malin är också löpledare för Springtime Travels träningsresor till bland annat Portugal. Hon arbetar som distriktssköterska på Norrlandskliniken.

Margareta Wåhlin
 • Maggan har varit instruktör på IKSU sedan 2003. Hon har en bakgrund som dansare och danslärare. Sedan barnsben har Maggan älskat all form av rörelse, både individuellt och i grupp! På IKSU instruerar hon i BODYBALANCE, BODYPUMP, Cykel och Indoor Walking. 

Maria Olofsson
Maria Olofsson
 • Maria har under många år arbetat med gruppträning bland annat dans, core och funktionell träning i sitt egna företag Motivation and Move samt på IKSU i Umeå. Hon är en NIKE Master Trainer som utbildar instruktörer och inspirerar runt om i världen. En kreativ affärscoach med forskningsbakgrund som gärna jobbar med att utveckla nya träningskoncept och projekt, Barre Move tillsammans med Åsa Fornander och Inner Strength med Malin Berg. Maria föreläser om motivation, ledarskap, energi och effektivitet. ”Det viktigaste för mig är mötet med varje individ och att försöka skapa en upplevelse för just den personen oavsett vilken träningsform eller syfte man har”. www.mariaolofsson.se

Mathilda Björck
 • Mathilda Björck – Les Mills Master Trainer och internationell presentatör i BODYPUMP och BODYATTACK samt Program Coach för BODYATTACK inom Les Mills Nordic. Mathilda har medverkat i flera utbildningsfilmer i BODYPUMP för Les Mills International som används av instruktörer över hela världen och hon anlitas flitigt för att utbilda och inspirera instruktörer och deltagare. Mathilda bor i Sundsvall men kommer ursprungligen från Umeå.

Martin Farrokhi
Martin Farrokhi
 • Martin Farrokhi har mer än 10års erfarenhet som DJ. De senaste åren har han genom spelningar på olika festivaler och nattklubbar runt om i Sverige och Europa gjort sig ett välkänt namn. Namnen på artister Martin Farrokhi har spelat med är lång, bland annat internationella artister som Kygo, Kryder, Tujamo, Alan walker, Will Sparks och Salvatore Ganacci. Han har även spelat med svenska stornamn som Zara Larsson, Linda Pira, Jireel, Kaliffa, Kapten Röd, Tjuvjakt och ODZ. Aktuellt för Martin Farrokhi just nu är att han i början av November kommer synas på scen tillsammans med Silvana Iman.   

  Nyligen uppmärksammades ett samarbete mellan Martin Farrokhi och klädmärket Tiger Of Sweden, där han är en av två artister i hela Sverige som är sponsrad av modejätten. 

  Vi på IKSU är mycket stolt över att kunna presentera DJ Martin Farrokhi som tillsammans med Therese Wadebeck kommer framföra ett Live-Set på hennes klass PUSH YOUR LIMIT 2.0.

Hanna Lennartsson
Hanna Lennartsson
 • Hanna är en Reebok-sponsrad atlet och Master Trainer för Les Mills. Hon utbildar och inspirerar instruktörer i hela Norden inom träningsprogrammen BODYPUMP och CXWORX. Till vardags kan du träna för henne på IKSU. 

Patric Ekström
 • Patric har jobbat aktivt i träningsbranschen sedan 1999, och sedan starten har dansen fått stort utrymme i hans liv. Patric jobbar på Campus1477 i Uppsala och är även en uppskattad instruktör på träningsresor, event och inspirationsdagar, samt delägare till en av Uppsalas största dansskolor. Hans pass kan beskrivas som en kombination av kommunikation, lek och utmaning.

  ”För mig är träning lika självklart som att äta och sova. Jag tror inte på quickfixes eller enkla lösningar. Jag tror på att du ska hitta det träningssätt som inte bara fungerar idag och någon vecka framåt utan att du hittar ett förhållningssätt till hälsa som håller långsiktigt och är roligt. Träning ska vara prestigelöst & lekfullt!”

Pernilla Nordlund
Pernilla Nordlund
 • Pernilla är en 26-årig finlandssvensk tjej som sedan 2010 är bosatt i Umeå och är precis färdigutbildad matematik- och biologilärare. Hennes idrottsliga bakgrund är dans, gymnastik och framförallt fotboll. På IKSU instruerar hon i Total Training, Punch Out, GRIT™ och SH´BAM™. Hon inspireras mycket av gymnastiska övningar, kampsport och tuffa träningsupplägg och älskar att utmana både sig själv och sina deltagare. Det tuffa och utmanande blandas med lekfullhet och glädje för att skapa en härlig träningsmiljö där alla kan vara med.

Malin Wikström
 • Malin Wikström, tjejen från Kalix i Norrbotten som fastnade i Umeå. Numera en 44-årig mamma till två coola tjejer som försöker hinna med så mycket roligt som möjligt. Har ett spännande jobb som produktutvecklare för Gainomax där det alltid händer något nytt. Har en träningsbakgrund inom friidrott men kommer man från Kalix har man givetvis också spelat bandy! Malin har jobbat som instruktör sedan 1994 och hunnit med allt från olika former av aerobic och step up, spinning och mojo flex till att nu instruera CX™, BODY PUMP™ och Indoor Walking. Träning för henne ska vara både roligt och utmanande.

Natalia Ivanova
 • Natalia är född och uppväxt i Ryssland men har sedan 10 år tillbaka bott i Sverige. Hon är lärare i matematik och mamma till en tjej på 17 år. Natalia är en glad och öppen person som i sin roll som instruktör drivs av den glädje och energi deltagarna ger henne. 

Nea Räsänen
 • Nea är en före detta gymnast från Finland som gillar mångsidig träning med allt från Yoga och intervallträning till mer klassisk styrketräning. Till vardags studerar hon idrottsmedicin på Umeå universitet, håller i Total Training klasser på IKSU och jobbar som gymnastiklärare där hon har många års erfarenhet. När det handlar om träning så sprutar det energi runt Nea!

Sara Sandström
 • Sara har verkat inom IKSU´s verksamhet sedan 2004 både med gruppträning och kund-och medlemsservice. Hon har en lång erfarenhet av träning och friluftsliv och är uppvuxen på längdskidor. Sara tränar gärna så varierat som möjligt både utomhus och inomhus under alla årstider. Att vara gruppträningsinstruktör ger henne möjligheten att förmedla den tränings- och rörelseglädje hon själv fått sedan barnsben och som förhoppningsvis kan locka fler människor till en aktivare livsstil. Saras motto med träningen är att alla kan vara med, på sitt eget sätt med sina egna förutsättningar. Hon instruerar i flera gruppträningsformer bland annat  BODYPUMP, CXWORX, SH´BAM och Indoor Walking.

Therese Wadebeck
 • Therese har många års erfarenhet av träning och har sin idrottsliga bakgrund inom fotboll och fitness. Med sig har hon också många års studier inom idrottsmedicin och hälsa. Numera jobbar hon sedan länge som instruktör och gruppträningskoordinator på IKSU. Therese styrka när hon instruerar är hennes stora närvaro, intensitet och förmågan att få dig att prestera mer än vad du trodde var möjligt. Coachingen är tydlig och drivande och hon har en fallenhet för att skapa en härlig stämning med högt i tak och en äkta tillsammanskänsla.