Grundläggande praktisk instruktörsutbildning 40 timmar. Utbildningen är i två delar förlagda på en helg vardera.

Utbildningen passar dig som vill lära dig mer om den fysiska yogan för eget välmående och för dig som vill bli yogainstruktör inom gruppträningsverksamhet. Den första helgen berör grundläggande teori såsom yogans historia, dess filosofi och solhälsningar samt grunderna inom en vinaysa yoga, praktik och inspiration till ett eget yogaprogram. Den andra helgen ger fördjupad teori och praktik i yoga som fysiskt utövande, dess filosofi, meditation och ledarskap. Under båda helgerna betraktar vi det fysiska utövandet ur både ett österländskt och västerländskt perspektiv.

Du kan välja att gå en av helgerna eller båda. Om din intention är att bli yogainstruktör rekommenderar vi att du går båda. Om kursen blir fullbokad prioriteras de som anmält sig till båda kurshelgerna.

Bra att veta

IKSU:s instruktörsutbildningar innehåller många praktiska moment varför det är bra att ha med sig flera ombyten och vattenflaska. 

Vi varvar teori med praktik där du får chans att utveckla dina ledaregenskaper med hjälp av våra duktiga lärare. Målet är att du efter avslutad utbildning ska kunna komponera effektiva, säkra och inspirerande klasser och att du ska kunna leda pass  på ett motiverande och pedagogiskt sätt. Alla kurser innehåller en del anatomi och fysiologi varför det, för din egen skull är en fördel att du har gått teorikursen Anatomi, fysiologi och träningslära eller har motsvarande kunskaper.

Kontakt

Har du frågor om utbildningen, kontakta Lovisa Arkhult lovisa.arkhult@iksu.se

PRIS

4200 kr/kurshelg
2100 kr/kurshelg för dig med giltigt IKSU-kort

PLATS 

IKSU spa

DATUM

Ingen yogautbildning planeras under 2019