Har du just kommit igång med löpningen igen eller känner du att du springer och springer utan att få den utveckling du eftersträvar? Med vår kurs har du möjlighet att lära dig mer om löpning på en teoretisk nivå för att sedan praktiskt testa den i olika passupplägg. Vi hjälper dig att hitta din löparglädje och att ta din löpning till en ny nivå.

Efter avslutad kurs har du kunskap om fördelen med att träna i olika pulszoner. Du har också fördjupad kunskap om hur du värmer upp, styrketränar och stretchar för att minska risken för skador. Utöver detta har du ökad kännedom om vad och varför du bör äta i samband med din löpning för att prestera optimalt. Dessutom har vi tränat och känt på olika passupplägg tillsammans.

Träff 1 (3 tim)

Vi inleder med ett lätt mellanmål anpassat efter de behov vi har när vi ska springa. Kursens upplägg presenteras och vi pratar om vilken energi och näring vi behöver i samband med träning. Vi pratar också om pulszoner, vad det är och hur du kan utvecklas genom att använda dem när du planerar din träning. Efter detta ger vi oss ut på vårt första löppass.

Träff 2 (1,5 tim)

Denna träff lägger vi fokus på uppvärmning, nedvarvning och rörlighet. Hur börjar vi ett pass och hur avslutar vi för att hjälpa kroppen att hålla sig hel. Därefter kör vi ett intervallpass tillsammans på bana/platt underlag.

Träff 3 (1,5 tim)

Denna träff fokuserar vi på styrka. Både vad du kan göra på gymmet, hemma och i själva löpningen. Vi fokuserar på de muskler som behöver vara starka för att gynna löpsteget och hålla oss skadefria. Tillsammans kör vi ett intervallpass i backe.

Träff 4 (3 tim)

Dags för långpass. Tempot är lågt och vi pratar om nyttan med långa, lugna pass. Efteråt bjuder vi på ett återhämtningsmål, sammansatt och anpassat efter vad vi behöver efter ett längre löppass.

Förkunskaper

Du ska kunna jogga eller springa 5 km

Bra att veta

Kursen består av fyra träffar och berör olika delar som hjälper dig att ta din löpning till en ny nivå. Till alla kurstillfällen bör du vara ombytt till träningskläder. Har du pulsklocka får du gärna använda den.

Har du frågor? Kontakta: tove.thegerstrom@iksu.se leg. dietist och personlig tränare

PRIS

1995 kr

1495 kr med giltigt IKSU-kort

 

PLATS

IKSU spa

DATUM

sista anmälningsdag har passerat

Tisdag 15 maj kl. 17:00-20:00 (kursstart)

Tisdag 29 maj kl. 18:30-20:00

Tisdag 12 juni kl. 18:30-20:00

Tisdag 19 juni kl. 17:00-20:00

 

BOKA

PRIS

1995 kr

1495 kr med giltigt IKSU-kort

 

PLATS

IKSU sport

DATUM

sista anmälningsdag har passerat

Måndag 21 maj kl. 17:00-20:00 (kursstart)

Måndag 4 juni kl. 18:30-20:00

Måndag 18 juni kl. 18:30-20:00

Måndag 2 juli kl. 17:00-20:00

 

BOKA