Yinyoga är ett yogapass med enkla sittande och liggande ställningar som fokuserar på de djupare vävnaderna i kroppen. Passar dig som vill öka din rörlighet, reducerar spänningar i kroppen och hitta lugn och harmoni.

Vad är Yinyoga och vad är det bra för?

Yinyoga är ett yogapass med enkla sittande och liggande ställningar som fokuserar på de djupare vävnaderna i kroppen. Du stannar i samma ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro. Alla positioner utgår från dig och din kropps förmåga. Det spelar ingen roll hur positionen ser ut, fokus ligger på hur positionerna känns. Yinyoga ökar din rörlighet, reducerar spänningar i kroppen och hjälper dig framförallt att hitta lugn och harmoni. Yinyogan kommer från den kinesiska medicinen.

För vem passar Yinyoga?

Yinyoga passar för alla, speciellt för dig som vill jobba med din rörlighet och hitta lite mer lung och närvaro. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av yoga.

Vad är det vanligaste positionerna på ett Yinyoga pass?

Under ett yinyogapass används liggande och sittade positioner. Vilka positioner som används varierar mellan olika pass och instruktörer.

Vad behöver jag för att kunna gå på ett pass?

Passet utförs på en yogamatta tillsammans med andra redskap som exempelvis block, filtar och bälten. Allt du behöver finns att låna i salen.
Ta bekväma, rörliga kläder, gärna strumpor och lite varmare plagg så att du håller värmen genom hela passet.

Vad är skillnaden på Yinyoga och annan yoga?

I Yinyogan används bara sittande och liggande positioner. Du stannar i varje postion i flera minuter under ett yinyogapass till skillnad från andra yogapass där du jobbar mer flödande. 

Vilka Yinyogapass hittar du på IKSU?

På alla våra anläggningar runt om i Umeå kan du träna Yinyoga. IKSU har Yinyoga 55, 70 och 90 minuter. 

Våra Yinyoga pass

Om du vill testa liknande pass

ACCESS 

Giltigt IKSU-kort
Entré

PLATS:

IKSU sport
IKSU spa
IKSU plus

 

 

Se schema och boka nedan

Se schema