För dig som vill hitta en lugn oas och samtidigt öka din styrka, rörlighet, smidighet, balans, kroppskännedom, andning och närvaro.

En lågintensiv träningsform som bygger på ett flöde av rörelser och andetag med fokus på närvaro. Rörelserna är hämtade från de fysiska yogatraditionerna och utförs helt utifrån dina förutsättningar.  Yoga hjälper dig till välmående och harmoni i både kropp och sinne. Klassen avslutas med en avslappning. Du behöver inte vara rörlig i kroppen för att kunna delta i Yoga.

Ashtanga på IKSU är en fysisk och dynamisk yogaklass med övningar som utförs med synkroniserad andning i en specifik sammanhängande följd. Klassen leds av en instruktör och innehåller delar av den första serien i Ashtanga Vinyasa Yoga. Serien inleds med solhälsningar A och B och fortsätter med stående, några sittande och avslutande positioner, vilka hålls i fem andetag eller mer och fogas samman till ett jämnt flöde av upprepade rörelser.

Klassen följer IKSU:s riktlinjer kring yoga och syftar i första hand till en lättare introduktion i Ashtanga som kan ge en grund för en egen praktik. I nuläget erbjuds ingen fördjupning i hela serien, tradition, filosofi eller mysorepraktik. Klassen är öppen både för dig som är nybörjare eller van yogautövare.

Bra att veta

Träningen utförs med fördel i rörliga kläder och barfota.
Du tränar på en yogamatta som finns att låna i salen.
Ibland används även olika redskap som block och bälten, även dessa finns att låna i salen.
Ta gärna med en varmare tröja till avslappningen.
Tänk på att komma i tid till passet för att inte störa de övriga deltagarna.

Passets längd är 55 min.

ACCESS

Giltigt IKSU-kort

Entré

PLATS

IKSU sport
IKSU plus

VISA PASS
Kommande pass
Anläggning Tid Beskrivning Instruktör Bokningar
onsdag 2019-11-13
IKSU sport 06:30 - 07:30 Ashtanga Yoga 55 Carola Fahlén 17/40 Boka
måndag 2019-11-18
IKSU plus 11:00 - 12:00 Ashtanga Yoga 55 Linda Kärrman 3/40 Boka
onsdag 2019-11-20
IKSU sport 06:30 - 07:30 Ashtanga Yoga 55 Linda Kärrman 0/40 Boka