Klättring för ungdomar på IKSU

Är du mellan 13 – 15 år och vill lära dig lite om klättring samt kunna säkra dina kompisar på topprep? Vi har klättergrupper för dig.

Grupperna omfattar totalt tio tillfällen där de första fem går åt till att ta ett provisoriskt grönt kort som därefter får användas under uppsyn av ledare. Detta innebär att ungdomarna får säkra varandra så länge de är tillsammans i gruppen. Varje grupp består av åtta ungdomar som leds av två av våra duktiga topprepsinstruktörer.

Då ungdomarna kan säkra läggs tiden på att jobba med teknik och utveckla klättringen ytterligare. Vi klättrar mest på topprep, men kan eventuellt göra vissa moment på boulderväggarna.

Vi jobbar under prestigelösa och uppmuntrande former och fokuserar på grundläggande tekniker för att på ett lätt och energisparande sätt röra sig på klätterväggen.

Vårt fokus är att klättra mycket och ha roligt tillsammans!

Bra att veta

  • Anmälan är bindande. Läkarintyg krävs för återbetalning av kursavgift. Avbruten kurs eller förlorad lektion kompenseras inte och går inte att ta igen. Rabatterat pris får den som har ett giltigt IKSU kort (minst fyra månaders kort som gäller under klättergruppens gång).

  • För att få delta på kursen måste ditt barn vara medlem i föreningen IKSU. Medlemskapet är personligt och kostar 100 kr per kalenderår. Medlemskapet betalas i samband med anmälan.

  • Alla som vistas i hallen täcks av en olycksfallsförsäkring.  

  • Ingen egen utustning behövs. Allt som behövs tillhandahålls av ledarna.

  • Anmäler ni er till en köplats betalar ni inte förrän ni får en plats i gruppen. 

  • Åldrarna räknas från det år barnet fyller.  

  • Var noga med att fylla i rätt mailadress och mobilnummer (till den person dit ni vill att all information ska skickas) i anmälan. All information skickas via mail eller sms. 

Kontakt

Vid frågor kring klätterkurser för barn/ungdom kontakta oss på klatterkurser@iksu.se

PRIS
1850 kr
1600 kr för för förälder med giltigt IKSU-kort (minst 4 mån)

PLATS

IKSU sport

TID

Måndag kl. 16:30
Onsdag kl. 16:30

 

BOKA

Information om kommande kurser och anmälan

Nya kurser startar under våren 2023.

Bokningen öppnar 9 januari 2023.