I spelpasset (Paradise) spelar man två mot två med alla de vanliga beachvolleyreglerna och det är ett spelformat som är perfekt om man är fler än fyra som delar på en bana.

Passet startas upp av våra erfarna instruktörer och du får under en timme spela tillsammans med andra

Paradise-Så går det till.

En planhalva utnämns till vinnarsida och en till utmanarsida. Två personer börjar på vinnarsidan och resterande spelare står på kö vid utmanarsidan. Spelet startar alltid med serve från utmanarsidan. Så länge laget på vinnarsidan vinner bollen så får de stå kvar och ta emot en ny serve, spelaren på utmanarsidan som inte servat står också kvar på banan medan servande spelare byts ut. Om laget på vinnarsidan förlorar så går en av spelarna av banan och ersätts med den spelare på utmanarsidan som inte servade. Spelaren som precis servade stannar kvar på utmanarsidan och personen som står först i utmanarkön blir nye servaren.

Varje gång man vinner bollen på vinnarsidan får man ett poäng, precis som i vanlig beachvolley så räknas servemiss som poäng. Att vinna en boll på utmanarsidan ger inga poäng. Spelaren som först får 10 poäng vinner.

Bra att veta

Vi erbjuder även beachvolley teknik – För dig som vill lära dig mer om grunderna i beachvolleyboll. Läs mer

Träningen är uppdelad i herr- respektive dambana för att kunna anpassa näthöjden på bästa sätt. Bollar finns tillgängliga i samband med passet.

Läs mer HÄR om vår sektion IKSU beachvolley, som håller i dessa pass.

 

ACCESS

Giltigt IKSU-kort
Entré

 

PLATS

IKSU sport

 

Boka

Spel dam

 

VISA PASS

Boka

Spel herr

VISA PASS