Friluftsmatlagning för nybörjare

5 maj 2024

Om turen

Är du nyfiken på att laga mat ute i naturen? Har du funderat på hur ett stormkök egentligen fungerar? På den här workshopen får du tillsammans med guider och andra deltagare laga en trerättersmåltid utomhus. Du kommer få testa på olika tekniker och avnjuta maten i trevligt sällskap.

  • Datum: 5 maj 2024
  • Plats: Nydalasjön
  • Pris: 260 kr

Turbeskrivning

På den här workshopen får du prova på att laga en trerättersmåltid utomhus. Vi kommer använda oss av gaskök och öppen eld och lära ut grundläggande tekniker för att använda dessa. 

Vi samlas vid Nydalasjön kl. 11:00 (exakt plats meddelas senare). Inga förkunskaper krävs för den här turen, endast ett öppet sinne och kläder efter väder. 

IKSU frilufts tillhandahåller råvaror och alla köksredskap som behövs, inklusive stormkök och stekhäll. Matpreferenser och allergier tillgodoses i så stor utsträckning som möjligt. Vi hoppas att du ska bli inspirerad av den här dagen och att du vill fortsätta din bana som friluftskock! 

Ledare

Tilda

Friluftsledare

tilda@iksufrilufts.se

Agnes

Friluftsledare

agnes.h@iksufrilufts.se

Praktisk information

Ingår i priset
Guider
Ingredienser
Matlagningsutrustning
Gas och ved

Förkunskapskrav
Ingen tidigare erfarenhet krävs. 

Åldersgräns
18 år

Obligatoriskt förmöte
Inget förmöte (information skickas ut via mejl innan workshopen).

Utrustning

En del av utrustningen finns att hyra eller köpa i vår friluftsbutik Sarek. Som deltagare får du extra förmånligt pris. 


Packningslista

  • Tallrik 
  • Bestick 
  • Kåsa 
  • Vattenflaska 
  • Sittunderlag 
  • Kläder efter väder