Idrottsföreningen

Allt föreningen gör är till för medlemmarna.

IKSU är en öppen ideell idrottsförening

Det finns ingen ägare som kräver utdelning, överskottet går i sin helhet tillbaka till verksamheten i form av kvalitativt och prisvärt utbud, utbildning av instruktörer och personal, upprustning av anläggningar etcetera. IKSU är ansluten till Sveriges Riksidrottsförbund (RF) och i specialförbundet Sveriges Akademiska Idrottsförbund (SAIF). Föreningen IKSU har 16 sektioner och är anslutet  till Riksidrottsförbundet (RF) även via följande specialidrottsförbund

 • Svenska Gymnastikförbundet
 • Svenska Budo- och Kampsportsförbundet
 • Svenska Skidförbundet
 • Svenska Volleybollförbundet
 • Svenska Simförbundet
 • Svenska Handikappförbundet
 • Svenska Friidrottsförbundet
 • Svenska Innebandyförbundet
 • Svenska Squashförbundet
 • Svenska Klätterförbundet
 • Svenska Basketbollförbundet
 • Svenska Styrkelyftsförbundet
 • Svenska Rugbyförbundet
 • Svenska Judoförbundet

Distriktsförbund
Västerbottens Idrottsförbund - Riksidrottsförbundets regionala organisation i Västerbotten. IKSU består av de medlemmar som betalat medlemsavgift under det senaste kalenderåret. Föreningen är öppen för alla som vill vara med. 

Så här styrs föreningen

IKSU är en öppen ideell förening där du som medlem kan påverka vilken inriktning du tycker att föreningen ska ha.

Årsmötet
Föreningens högsta beslutande organ är det ordinarie årsmötet. När årsmötet inte är samlat har styrelsen det övergripande ansvaret för föreningen. 

Rösträtt 
Medlem som under året fyller lägst 18 år och som har betalat medlemsavgiften för  innevarande år har rösträtt på årsmötet. Yngre medlemmar har yttrande- och förslagsrätt på årsmötet. I en förening – i motsats till ett aktiebolag –har varje medlem endast en röst. Medlemmarna på årsmötet ska även bestämma medlemsavgiftens storlek och – på förslag av revisorerna – besluta om ansvarsfrihet för styrelsen beträffande det senaste verksamhetsåret. På varje årsmöte förekommer också val till viktiga förtroendeposter. Medlemmarna väljer ledamöter till styrelsen och till valberedningen. Styrelsemedlemmarna sitter i styrelsen som individer och representerar medlemmarna, och företräder inte någon grupp eller organisation. På årsmötet väljs även revisorer med huvuduppgiften att –för medlemmarnas räkning –granska styrelse och verksamhetsledning, liksom att kontrollera att föreningen följer lagar och förordningar.

Styrelse

Anders Rebbling

Styrelseordförande

070-8886837 anders.rebbling@gmail.com

Lärare på Umeå universitet, ordförande i stiftelsen Universitetshallen, IKSU Hälsa AB och stiftelsen IKSU Idrottsvetenskapliga Pris. Tränar helst Squash och gruppträning.

Erica Lundgren

Vice ordförande

070-1080776 erica.lundgren@vasterbotten.ok.se

VD OK Västerbotten (ekonomisk förening). Tidigare erfarenhet av föreningsliv i ideella och ekonomiska föreningar. Aktiv i Weeffect som är en biståndsorganisation representerad i 24 länder och vice ordförande i HSB Norr. Tränar gärna gruppträning, styrketräning och cykel både inomhus och utomhus.

Hanna Lundin Jernberg

Ledamot

070-2067081 hannalundinjernberg@gmail.com

Arbetar som kommun- och regionpolitiker. Har en bakgrund inom Umeå studentkår och ett hjärta som klappar lite extra för studenterna och universitetet. Brinner för inkludering och göra träning tillgänglig för alla. Tränar helst på gymmet och i skogen. Älskar skidåkning både på längden och utför.

Magnus Ferry

Ledamot

070-5878548 magnus.ferry@umu.se

Universitetslektor idrottspedagogik och docent i pedagogik, Umeå universitet. Sammankallande Stiftelsen IKSU vetenskapliga pris. Ordförande i UHSK Freeskiing, domaransvarig för svensk freestyle och freeskiing. Favoritsport: utförsåkning.

Mattias Walfridsson

Ledamot

070-3192477 walfridsson77@gmail.com

Affärschef Västerbotten på Almi Nord. Idrottslig bakgrund inom volleyboll och beachvolley som spelare, ledare, domare och förbundsanställd. På IKSU hittar man numera oftast igen mig i cykelsalen, på Indoor Walking eller spelandes minitennis och numera även frälst av längdskidåkning.

Patrik Olsson

Ledamot

070-5157766 patrik.olsson@siemens.com

Jurist på Siemens Financial Services AB. Erfarenhet från olika styrelseuppdrag inom både föreningsliv och näringsliv. Tränar mest för hälsans skull och då gärna löpning och gym.

Conny Björnehall

Ledamot

070-6508800 conny.bjornehall@gmail.com

Ansvarig för Digitalisering och AI på Sveriges forskningsinstitut RISE samt ordförande för E-cycling på Svenska Cykelförbundet. Har spelat fotboll på hög nivå, tävlar nu inom MTB, LVG och E-cycling. På IKSU hittar ni mig i cykelsalen. Åker mycket längdskidor och har jobbat med Vasaloppet.