Träna

Måndagsklättring

Den bokningsbara måndagsklättringen är ett tillfälle för alla klättrare oavsett nivå att träna och träffa nya roliga klätterkompisar, få information om klättring, eller bara klättra.

Vi träffas i klätterhallen Lofoten kl 19:00 på måndagar. Sektionens utbildade och engagerade ledare håller i måndagsklättringen som riktar sig till alla klättrare nybörjare som erfarna. Enförutsättning dock att du har Grönt kort!

Vi kör under de flesta helgfria måndagar under skolterminerna, se bokningappen/webben för tillgängliga pass.

Varmt välkomna

Utomhusklättring

Ett av de roligaste stegen i sin klättringskarriär är att besöka någon av Umeåområdets fina klätterställen utomhus!

Runt Umeå finns det mycket spännande klättring inom bouldring, topprepsklättring, sportklättring och traditionell klättring (trad). IKSU klättring och IKSU frilufts anordnar olika typer av resor för att klättra utomhus.

Det är viktigt att du som ska ta dig ut från inomhusväggen skaffar dig utbildning och kunskap om klättring utomhus, eftersom utomhusklättring skiljer sig väldigt mycket från inomhusklättring.

För att hitta klätterområden och vad de olika lederna och problemen heter och hur de är graderade, så finns en förare (bok om klätterledare/problem) att köpa i friluftsbutiker eller via nätet eller så använder du 27crags .

I Umeå finns UKHK ,Umeå klätter och högfjälls klubb som enbart håller på med utomhusklättring. De håller träffar och kurser för utomhusklättring, du hittar dem här.

Vanliga boulderområden för Umeå klättrare är:
Håkmark, Skravel och Obbola

Vanliga toprepsklättring och sportklätterklippor för Umeå klättrare är:
Vallberget, Starrberget, TKAK

Vanliga tradklättringsområden för Umeå klättrare är:
Blåberget, Offerhällen och Ringkallen

Tjejklättring

Sektionen arrangerar bokningsbar tjejklättring några gånger per år. Vartannat tillfälle är bouldering respektive repklättring. 

Kräver grönt kort.