Nytt inpasseringssystem

Magnetkortens tid är förbi och vi tar nu istället till en lösning som gör användningen enklare och möjligheterna fler. Tekniken kallas RFID och finns i många av de prylar vi idag använder till vardags, till exempel busskort, liftkort och bilnyckeln.

FRÅN OCH MED NU HETER DET IKSU-ID
Förut fanns bara en variant och det hette magnetkort. Nu kallas det för IKSU-ID och kommer i tre olika varianter;

- Kort
- Tagg
- Armband

Inom kort kommer du dessutom att kunna handla med ditt IKSU-ID. Summan du handlar för dras via autogiro i slutet av månaden. Håll utkik efter information kring denna funktion framöver.

Det kommer kanske inte att revolutionera ditt liv, men du slipper strul med magnetremsan och vilken väg kortet ska vara vänt vid inpasseringen. Nu lägger du bara ditt IKSU-ID mot läsaren för att komma in genom grinden eller för att använda incheckningsterminalerna.

Alla tre varianter fungerar alltså på samma sätt, det enda som skiljer är att du har möjlighet att välja på vilket sätt du föredrar att ha med dig ditt IKSU-ID.

Vill du ha ett plastkort som ser likadant ut som det magnetkort du har idag? Kanske vill du hellre ha ett armband som du har med dig överallt? Eller är taggen som hänger i nyckelknippan det som hjälper dig att aldrig glömma ditt IKSU-ID hemma?

IKSU-kort

För priser och information om våra olika IKSU-kort, klicka här

Avtalsvillkor

Då vi går från termen magnetkort till den nya benämningen ”IKSU-ID”, förändras våra allmänna villkor. Dessa villkor kan du läsa mer om här.

Frågor och svar

Varför byter vi system?
Magnetkortens nackdelar har länge varit kända - avmagnetiserad magnetremsa, problem med läsarna i grindarna. Många glömmer sitt kort hemma, något vi tror beror på att man hittills inte kunnat välja ett format på sitt IKSU-ID som gör det lättare att komma ihåg att ta med sig.

Vad är IKSU-ID?
Tidigare hette det magnetkort. Den nya tekniken kallas RFID och finns i många av de prylar vi idag använder till vardags, till exempel busskort, liftkort och bilnyckeln. RFID ersätter magnetkorten genom tre nya varianter av media för inpassering till anläggningen, Tagg, Kort och Armband, och dessa har fått samlingsnamnet IKSU-ID. 

Vad kostar det?
Att byta ut magnetkortet mot det nya kortet med RFID-teknik kostar dig inget första gången. Skulle du däremot tappa bort ditt IKSU-ID efter det, då kostar ett nytt kort 50kr som tidigare. Vill du hellre välja att ditt IKSU-ID är en tagg eller ett armband så kostar de 100kr (dessa varianter erhålls inte utan kostnad första gången).

Kan jag ha flera olika IKSU-ID?
Nej tyvärr, varje IKSU-ID är unikt och det går endast att koppla en till ditt träningskort.

Hur gör jag för att byta ut mitt magnetkort?
Gå till receptionen på någon av IKSU:s anläggningar så hjälper vi dig med bytet.

Vad händer om jag inte byter?

Dagens magnetkortsläsare kommer inte att finnas kvar så länge till. Detta innebär att du till slut inte kommer in med ditt gamla magnetkort.