1990-talet
1990 - 91Etapp 2 av Universitetshallen invigs med nya lokaler för gympa, styrketräning, squash, tennis och en föreläsningssal /Wallenbergsalen/. Nya verksamheter är bland annat aerobic och massagebehandling. Brännbollscupen passerar 1000 deltagande lag.
1991 – 92 Gympa/aerobic är föreningens mest populära aktivitet med cirka 3 500 deltagare i veckan. Bland bollsporterna håller det stora intresset för innebandy i sig med omkring 150 lag i motionsseriespel varje termin. Brännbollscupen samlade åter över 1000 deltagande lag och i det sydländskt varma och vackra majvädret genomfördes både turneringen och den efterföljande brännbollsyran på ett imponerande sätt. Det nybildade festbolaget Brännbollsyran fick en smakstart med sammanlagt 25 000 besökare i centrala staden.
1992 – 93 Etapp 3 av Universitetshallen och en idrottsmedicinska enhet, lokaler för lärarhögskolan samt en ny styrketräningslokal var klar hösten 1992. De mycket gynnsamma förhållandena inom byggbranschen gjorde att det blev pengar över till en ny tävlingsarena med läktare. Idéarbetet, projekteringen och färdigställandet av denna genomfördes i ett rasande tempo.
Etapp 4 av Universitetshallen /Arenan/ invigdes den 27 mars 1993 under pompa och ståt. Den nya trimstudion innebar att antalet styrketränande motionärer ökade rekordartat. Gruppträningsformen Aerobic är under stark tillväxt och antalet erbjudna timmar fördubblades. Volleybollherrarna kvalar in till elitserien.
1993 – 94 Antalet deltagare inom såväl gympa och aerobic som lagbollspelen har vuxit kraftigt under året. Tennisintresset håller i sig medan squashaktiviteterna gått tillbaka mycket beroende på problem med golv och väggar i hallarna. Den alpina verksamheten har haft en av sina bästa säsonger. Inom idrottshälsan har satsningen på hälsoprofilbedömningar och kostanalyser rönt stort intresse. IKSU:s volleybollherrar gick redan första året i elitserien till semifinal och Jonas Svantesson och Kent Söderström tas ut i landslaget.
1994 – 95 IKSU jobbar under ett helt verksamhetsår med att ta fram en arbetsplan för framtiden. Styrdokumentet kallas ”IKSU möter 2000-talet” och engagerar ett 40-tal personer i ledande befattning inom föreningen. Målet är bland annat att vinna SM-guld i volleyboll och att bygga en simhall i direkt anslutning till Universitetshallen.
1995 – 96 I arenan byggs en klättervägg på långsidan ovanför läktaren. Brännbollen är på tillbakagång efter år av ständig uppgång. Tjejerna får en egen brännbollscup.
1996 – 97 Janne Åman blir projektledare för simhallsbygget och ersätts som kanslichef av Bosse Andersson. Lady Lufsen har ersatts av Vårruset under Ingela Strindlunds engagerade ledarskap. Antalet löpande tjejer ökar återigen dramatiskt.
1997 – 98 IKSU blir svenska mästare i volleyboll för herrar och vinner över Örkelljunga i finalen i Eriksdalshallen i Stockholm. Simhallsetappen är i full gång med byggandet. Hela Universitetshallsområdet är en enda stor byggarbetsplats. Verksamheten stagnerar.
1998 – 99 Etapp 5 av Universitetshallen /simhall, relaxavdelning, spinning ,cardio theatre, behandlingsvdelning m m/ invigs hösten 1998. Det blev en ”blöt” fest med många prominenta gäster. Ett nytt kortsystem införs med guld- och silverkorten som de mest populära.
1999 - 2000 Eilert Engström blir ny sportchef i IKSU. Eilert efterträder Janne Åman som slutar efter 30 års anställning. Janne blir ny tjänsteman hos Stiftelsen Universitetshallen. Vattengympa bedrivs nu i stor skala och många nya former av gruppträning dras i gång. Antalet ledarledda timmar och antalet aktiva medlemmar ökar igen.
1990-talets slut har IKSU 8500 aktiva medlemmar i ett femtontal olika sektioner, 200 ledare och 25 anställda. Föreningens omsättning är drygt 25 miljoner kronor och verksamheten inomhus bedrivs i stor utsträckning i Universitetshallen vid campus