Ny ordförande för IKSU beach

Här kan du lära känna Daniel Eriksson lite bättre:

 Ålder: 23

Sysselsättning: Studerar idrottsvetenskap på Umeå Universitet med inriktning strategiskt ledarskap och utveckling inom idrottens område

Favorithobby: Serier och står i klacken på Modo hockeys matcher.

Gör helst på din fritid: Spendera mycket tid på IKSU framförallt gruppträning. Älskar även att proppa i mig all sorts sötsaker framför en bra serie. 


Vem är du? Jag är en nyfiken och driven kille som kommer från Övik. F.d. friidrottare men numera student och instruktör på IKSU. Idrott och ledarskap är något som jag verkligen brinner för och vill utvecklas inom.


Vad var det som gjorde att du tackade ja till ordförandeposten?

Då jag studerar en utbildning som handlar om ledarskap och utveckling inom idrottens områden, är ordförandeposten en möjlighet att göra skolans teori till verklighet.  
De känns väldigt givande att få en inblick i organisationen och få en förståelse hur en förening fungerar.Vad tänker du om sektionen av det du sett hittills?

De jag har sett och hört hittills verkar det vara en sektion med mycket idéer och ett gäng som har roligt tillsammans. De verkar finnas mycket idéer på hur man ska ta sektionen framåt och många personer i sektionen som är driva och vill framåt. I torsdags påbörjades ett utvecklingsarbete under sektionens storforum. Vad tror du blir viktigt i det fortsatta utvecklingsarbetet?
Att få fler tränare och att de finns en tydlighet vad de olika posterna kräver, jag tror det kommer bli en viktig del i sektionens utveckling. Finns det en tydlig "mall" på vad de innebär att vara allt från tränare till styrelseledamot tror jag att de kommer bli lättare att få personer att engagera sig i sektionen. 
För att sektionen ska kunna växa behövs fler tränare till sektionen. För att kunna få fler medlemmar och fler träningsgrupper behövs fler personer att engagera sig som tränare. 


Se eller utöva idrott? Föredrar att utöva idrott då man får uppleva känslan och gemenskapen av idrotten.

Träna eller tävla?:

Älskar att träna då de är där man lär sig som mest men är en tävlingsmänniska ut till tårarna så måste nog säga båda.


Äta eller laga mat? Såklart äta! Mumsss :)

Fjäll eller utomlands? När det är som mörkast i Umeå är det härligt att åka utomlands dock blir jag röd som en tomat :)