IKSU beach arrangerar tävlingar både i beachhallen på IKSU sport , på skogisbanorna samt ute på Bettnessand. Tävlingar genomförs året runt men med högre frekvens på sommaren. För att spela rankinggrundande turneringar så behöver du vara medlem i en beachvolleyklubb och skaffa tävlingslicens. De rankinggrundande tävlingarna är uppdelade på tre olika nivåer och de ger olika mycket rankingpoäng.

Open

Det här är turneringformen för dig som inte har spelat så mycket. Till dessa turneringar är det först till kvarn som gäller vid anmälan och inte samlade poäng som på de andra nivåerna.

Challenger

När du har spelat några Open-turneringar och samlat lite poäng så kan du förhoppningsvis kvalificera dig till Challengers, här är nivån högre och tävlingsskallarna fler.

Swedish Beach Tour

Swedish Beach Tour är den högsta tävlingsnivån vi har i Sverige. Du kan läsa mer om tävlingar, licens och rankingsystem hos Svenska Volleybollförbundet:

För att anmäla sig till turneringar kan du surfa in på förbundets Säsongskalender för beachvolley.

Elitbidrag 2018
Under 2018 har IKSU beachvolley blivit beviljade 30 000 kr från Umeå kommun för att stödja sektionens elitsatsande toppspelare. Styrelsen har beslutat att denna sponsring kommer att fördelas procentuellt mellan de 10 bäst rankade spelarna i sektionen (oavsett kön). Entrypoängen som ligger till grund för fördelningen är den som spelaren har efter TP14 2018, resultat från TP 1-4 + 15 och 16 räknas alltså ej med. Nytt för i år är att inte längre bara är resultat från Swedish Beach Tour räknas, utan alla tävlingar som Svenska Volleybollförbundet ger entrypoäng för t.ex. NEVZA och andra internationella tävlingar. Utbetalningen kommer att ske efter TP14 efter att spelare själv lämnat in fullständiga uppgifter. Utbetalning sker dock senast december 2018. 
Umeå Kommuns kriterier för att få ta del denna elitpott för sitt idrottande:
* Enskilda individer ska tävla för IKSU beachvolley som bedriver sin huvudsakliga verksamhet i Umeå kommun (tävlingar både nationellt och internationellt).
* Individen ska ha loggan “UMEÅ.MER BEACH.” samt loggan “IKSU beachvolley” på alla kläder som används under tävling.
* I all media ska/bör de ovanstående loggorna finnas med.
* Umeå kommun måste kunna marknadsföra sitt samarbete med föreningen/individ.
* Individen ska vara en god förebild och ett föredöme för klubben i alla sammanhang.
Har du frågor eller funderingar maila till beach@iksu.se eller kontakta någon i styrelsen.

 

Huvudkontakt
beach@iksu.se