IKSU:s Beachstege King and Queen

King/Queen (kung och drottning) är en möjlighet att på ett enkelt och roligt sätt få chansen att kontinuerligt spela matcher. En av fördelarna är att det byts mellan grupperna och alla får då chansen att klättra i systemet och hela tiden möta nya spelare.

En King/Queen spelas med fyra spelare i varje grupp, där det spelas tre set till 21 med olika partner för varje set. Spelarna placerar sig 1–4 i gruppen först baserat på antal vunna set följt av bollräkning. För att undvika lika bollräkning spelas det en extra boll efter varje set som slutar med samma resultat som ett tidigare. Efter varje period som pågår i två veckor går ettan och tvåan upp en grupp medan trean och fyran hoppar ner en grupp. Undantaget är den översta och den understa gruppen där två spelare stannar kvar till nästkommande period. Det kommer att finnas en klass för damer och en för herrar och du anmäler dig som en individuell spelare. Det är upp till spelarna att boka bana och se till att matcherna spelas. Om det blir någon skada eller en spelare av annan orsak inte kan medverka i en omgång plockar spelarna själva in en ersättare och omgången spelas som vanligt med undantaget att spelaren som inte kunde medverka automatiskt flyttas ner en nivå oavsett hur ersättaren placerar sig.

Länk till anmälan för damer: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc_ky6RP_RHkm0Dx3JeWbnRvM96daxK56zignYnaE7WzJYiSg/viewform

Länk till anmälan för herrar: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4B-vgchkgbeb-YAMWhU_e-VD-AVHIvO21aug4DJ_v0SvYow/viewform

Den första King/Queen omgången startar vecka 7 och preliminärt kommer det spelas sex omgångar. Sista tid för anmälan är 11/2 14:00.

För att fastställa första periodens grupper utgår vi från SVBF:s entrypoäng och placeringen i förra terminens Beachstege. Det är inget krav att du har en licens via volleybollförbundet utan alla kan anmäla sig och vara med. Matcherna spelas enligt SVBF gällande regler. För de som behöver friska upp minnet kommer en länk till dessa regler finnas tillgänglig. Eftersom vi spelar inomhus finns tak och väggar i vägen. Reglerna som gäller här är att om bollen tar i någon vägg räknas den som död. Tar bollen i taket på egen sida är det okej att fortsätta spela efter men är bollen på väg över och studsar tillbaka räknas den som död. Det kommer inte att finnas några domare under matcherna så spelarna på banan ansvarar för att döma själva. Försök att undvika att döma varandra under bollarna, dvs att påpeka varandras fingerslag eller eventuella nätberöringar. Spela ut bollen och ta en sådan diskussion efter bollen.

Länk till Facebookgruppen https://www.facebook.com/groups/1267836043269088/