IKSU:s Beachstege

Beachstegen är en möjlighet att på ett enkelt och roligt sätt få chansen att kontinuerligt spela matcher. En av fördelarna är att det byts mellan grupperna och alla får då chansen att klättra i systemet och hela tiden möta nya lag.

En beachstege är ett slags seriespel där vi under våren kommer att ha flera miniserier med tre lag i varje ”serie”. Dessa serier spelas under två veckors tid. Efter första tvåveckorsperioden kollar vi igenom tabellerna, flyttar upp ettorna, flyttar ner treorna och låter tvåorna stanna kvar i samma serie. Efter det kör vi igång en ny tvåveckorsperiod med nya seriekonstellationer. Det kommer att finnas en klass för damer och en för herrar. Under varje period ska alla lagen se till att möta varandra en gång. Det är upp till lagen att se till att alla matcher spelas. Ni anmäler er som lag och kommer att spela med samma partner hela våren. Undantaget är om det blir någon skada. Då är det okej att plocka in en ny partner. Har du ingen partner men är sugen att spela så skriv i Facebook-gruppen och se om någon annan också är sugen att spela.

Anmälan

Länk till Facebook-gruppen

För att fastställa första periodens grupper utgår vi från SVBF:s entrypoäng. Alla med noll poäng eller ingen ranking kommer lottas in i en ordning under spelarna som har poäng. Det är inget krav att du har en licens via volleybollförbundet utan alla kan anmäla sig och vara med. Efter varje period går det vinnande laget upp en grupp, tvåan stannar kvar och trean hoppar ner en grupp. Undantaget är den översta och den understa gruppen där två lag stannar kvar till nästkommande period.

Matcherna spelas enligt SVBF gällande regler. För de som behöver friska upp minnet kommer en länk till dessa regler finnas tillgänglig. Eftersom vi spelar inomhus finns tak och väggar i vägen. Reglerna som gäller här är att om bollen tar i någon vägg räknas den som död. Tar bollen i taket på egen sida är det okej att fortsätta spela efter men är bollen på väg över och studsar tillbaka räknas den som död. Det kommer inte att finnas några domare under matcherna så spelarna på banan ansvarar för att döma själva. Försök att undvika att döma varandra under bollarna, dvs att påpeka varandras fingerslag eller eventuella nätberöringar. Spela ut bollen och ta en sådan diskussion efter bollen. 

IKSU beachvolley