Ledare

adam
Adam
Friluftsledare
 • Smålänning på vift här i Umeå. Då skog, hav, fjäll och framför allt rediga vintrar lockar mig föll valet på studieort lätt. Pluggar till sjuksköterska. Gillar det mesta som har med friluffsande att göra, men har lite förkärlek för aktiviteter med fart och fläkt, kryddat med mjölksyra och en lagom dos adrenalin. Exempelvis olika former av paddling och skidåkning. Det fina med IKSU frilufts är att det finns en uppsjö av olika aktiviteter att hänga med på, samt att träffa massa likasinnade folk! 

agnes
Agnes
Friluftsledare
 • Jag är ursprungligen från Tornedalen men har nu för tiden Umeå som hemort. Att idka friluftsliv innebär för mig allt från att ta med en kaffetermos och sätta mig på närmsta parkbänk med fin utsikt till att vara på en veckas tälttur i fjällen. Variation i aktivitet och årstid är det som gör friluftslivet spännande. Något som dock är återkommande för mina utflykter är mat och gott fika!  

alexandra
Alexandra
Friluftsledare
 • Jag kommer ursprungligen från Småland, men har efter att spenderat några år i svenska fjäll- & kustvärlden hittat upp till Umeå för att utbilda mig till lärare. För mig är det viktigt att friluftslivet får vara prestationslöst och jag uppskattar kontrasterna som kommer med årets olika säsonger. Paddling, vandring, klättring & allt där till utövas kanske som bäst i gemenskap och genom IKSU Frilufts hoppas jag få ta med andra ut att uppleva nya saker i den natur jag själv så mycket älskar. Vi ses!

astrid
Astrid
Friluftsledare
 • Efter uppväxten i norr så gav jag mig av nyfiken på livet bortom 64° i tron om att aldrig återvända, men 10 år senare är jag här med nyfödd kärlek för denna storslagna del av landet! Naturmiljön är ständigt närvarande i livet både på fritid, jobb och har i på senare år utbildat mig till fjälledare. Turskidor, kontrastrika miljöer, klättring eller bada i en naturlig jokk-jacuzzi, det är livsglädje! Ser fram emot att skapa fler minnen med gamla och nya bekantskaper där ute. Hoppas vi ses! 

emma
Emma
Friluftsledare
 • Örebroare som slagit läger i Umeå för att plugga till psykolog. Att vandra och att sova ute är min grej, gärna flera veckor i följd. Jag tycker friluftsliv ska vara prestigelöst och egenmotiverat, man ska göra det som faller en själv in i stunden. Det bästa med IKSU frilufts är att det är en plats att göra friluftslivet till en vardagslyx med fler som delar samma intressen (eller upptäcka nya intressen genom andra). Vi ses på tur!

fredrik
Fredrik
Friluftsledare
 • Jag kommer ursprungligen från Stockholm men efter att ha flyttat runt en del i Sverige och Norge har jag nu landat i Umeå för att plugga biologi. Det jag tycker allra bäst om att göra ute i naturen är att klättra på klippor och springa på fjäll, gärna högt och brant och med en storslagen utsikt som belöning! Det bästa med IKSU frilufts är att man får träffa kul folk som också vill följa med på äventyr. 

hanna
Hanna
Friluftsledare
 • Jag kommer från Järvsö. Jag flyttade till Umeå för att studera efter några år i Jämtland där fokus låg på skidåkning och fjäll. Jag gillar det mesta man gör utomhus, men mina favoritaktiviteter är att åka skidor och spendera tid på fjället med både löpning och vandring. Självklart är det viktigt med fika på tur för det gör att man stannar och njuter lite extra. Det roligaste med att vara ledare i IKSU frilufts är att träffa likasinnade människor som aldrig bangar på små eller stora äventyr. 

hilda
Hilda
Friluftsledare
 • Jägmästare från Malå som helst är utomhus både på jobbet och på fritiden. Tycker fika är den enskilt viktigaste komponenten för en lyckad utflykt och på solklar andraplats kommer bad! Det bästa med att vara ledare i IKSU frilufts är att jag får ägna mig åt det jag gillar tillsammans med andra som tycker det är lika kul! 

Ida
Friluftsledare
 • Jag flyttade till Umeå för att få riktiga vintrar. Jag är kommer ursprungligen från Karlskrona och är uppväxt på havet. Jag gillar allt med lite fart, från vinterns första snowboardåk till sommarns första mountainbikerunda. Men säger heller inte nej till en mysig utelunch på stormköket. Att med andra få upptäcka naturen är det bästa med IKSU Frilufts. 

hanna
Hanna
Friluftsledare
 • Projektledare inom miljö från Umeå men som varit på vift senaste tio åren för att slutligen vända hemåt mot snöfyllda skogar och Västerbottenskust. Gillar friluftsliv högt till lågt från en lugn vardagstur till utmaningar på berget, till skogs och i och på vattnet. Extra förtjust i att blanda meditation, yoga och natur. Hjärtat klappar lite extra för inkluderande aktiviteter där att våga testa, öva och ha kul är viktigast. Och sen trevligt sällskap (IKSU frilufts!) och fika. Såklart! 

Jenny
Friluftsledare
 • Jag kommer från Umeå. Min absoluta favorit när det kommer till friluftsliv är berg. Jag vill gärna vara högst upp på dem. Det bästa med att vara ledare i IKSU frilufts är att få att ta del av den råa lyckan och utvecklingen som kommer av att hantera stormbyar på 20 m/s. Som ledare får man även lära sig mer om det egna ledarskapet och dessutom göra allt detta tillsammans med fint folk!

joel
Joel
Friluftsledare & ordförande
 • Uppväxt på landet i norra Småland och numera bosatt i Umeå där jag studerar till jägmästare. Älskar att vistas i naturen med speciellt starkt intresse för fågelskådning och fotografering. Tycker även om att spendera tid med skidor under fötterna och längtar därför ofta till fjällen. Med IKSU frilufts får man en hög dos av fantastiskt friluftsliv, stort som smått! Dessutom får man träffa likasinnade personer som är nyfikna på att utforska nya turer. 

liv
Liv
Friluftsledare
 • Jag är uppvuxen i Småland, Jönköpingstrakterna. Flyttade till Umeå för att studera turism samt för att ha närmare till all natur som Norrland har att erbjuda. Vandring, fjäll och dålig täckning ligger extra varmt om hjärtat men små äventyr med kaffetermos och fika i fokus är även guld. Att vara ledare i IKSU frilufts gör att jag får kombinera dessa intressen med att träffa människor vilket är så trevligt!

linnea
Linnea
Friluftsledare
 • Jag kommer från Karlskoga, bor nu i Umeå för plugg och tidigare bott på andra platser med fin natur och roliga aktiviteter. Jag älskar att vara ute i naturen, lugnet och livet som finns där. Allt som är kul utomhus (det är mycket) gör jag, och allt det med pauser innehållandes en go-fika. Mitt bästa utetips är att grilla kladdkaka i apelsinskal! För mig är IKSU frilufts gemenskap med liknande människor och en bank av så mycket kunskap och tokiga idéer. 

malin
Malin
Friluftsledare
 • Upptäcktsfärd är det bästa jag vet! Oavsett om jag har skidor eller kängor på fötterna är jag alltid nyfiken på vad som väntar bakom krönet eller i nästa vik, kanske ett bra badställe eller en fin fikautsikt? 

  IKSU Frilufts är fullt med ja-sägare vilket gör det till en fantastiskt rolig förening att vara med i. 

Marika
Friluftsledare
 • Jag kommer från Nora från början, och har tidigare jobbat flera år i fjällen innan jag flyttade till Umeå för studier. Det är så mycket som är fint med friluftsliv! Att få vara ute och uppleva väder, utsikt, stjärnhimmel, soluppgång och tystnad. Att vara ute på sommarfjället och gå länge med tält och mycket god mat är en favorit. Jag gillar också skidåkning, både i spåret, i skogen och på fjället!  

märta
Märta
Friluftsledare
 • Born n’ raised öbo från Hönö som förälskat sig i VästerbottN. Läser till fysio, tycker om det mesta inom friluftsliv. Topp tre består av snowboard, klättring och kajak. Bästa känslan är att stänga av stormköket efter att ha smält snö i en evighet och få njuta av tystnaden och en varm nalgene-flaska 

olga
Olga
Friluftsledare
 • En scout som alltid gillat att vara ute mer än inne och som trivs bäst vid vatten eller på ett vidsträckt sommarfjäll. Jag har läst till fjälledare i Jämtland och jobbat på Saltoluokta fjällstation i Jokkmokksfjällen i några år, innan jag flyttade till Umeå för att plugga. Mitt bästa friluftsliv är det utan stress, där det finns tid att pausa på en fin plats, få ner tempot och ta in naturen. Om det är vandring, skidor, klättring, segling eller paddling är inte så noga, viktigast är att det finns ordentligt med matsäck!

Rebecka
Friluftsledare
 • Umeåbo som efter några år på vift återvände för jobb och turismstudier. Som person tycker jag om äventyr, stora som små. Det som är roligast inom friluftsliv varierar utifrån årstid och väder men bad och simning ligger extra varmt om hjärtat. Jag kombinerar gärna ett äventyr med en god måltid lagad över öppen eld, då är livet på pinne. Det bästa med att vara med i IKSU Frilufts är att få lära känna och inspireras av likasinnade personer!  

pauline
Pauline
Friluftsledare
 • Uppvuxen i Skellefteå men bor numera i Umeå för studier. Jag gillar allt som har med friluftsliv att göra - från en skogspromenad bara jag och min kaffetermos till bergsbestigning på andra sidan planeten. Ständigt hungrig på nya upplevelser med en nyfikenhet på vad livet har att erbjuda. Livsmotto: banga aldrig ett äventyr! Det bästa med IKSU frilufts är att jag får dela mitt största intresse med likasinnade människor som precis som jag, gillar att njuta av det goda i livet. 

simon
Simon
Friluftsledare
 • Ursprungligen Luleåbo som tog sig till Umeå för att plugga till ingenjör och blev sedan fast. Veckovandringar, toppturer och äventyr i all ära, de är alla underbara, men jag gillar ändå att slå ett slag för vardagsutflykten. Packa fikaväskan, knata ut i naturen, hitta ett trevlig träd att vila mot och plötsligt fick man sig en rejäl dos av vardagslyx. För mig är IKSU frilufts ett fantastiskt sätt att träffa likasinnade, utbyta erfarenheter och ta ett friluftsintresse till nya nivåer.

sara
Sara
Friluftsledare
 • Jag kommer ursprungligen från Uppsala. Jag flyttade till Umeå i hopp om mycket snö och vårvinter. Att det dessutom finns så fina utflyktsmål runtomkring är en stor bonus! För mig är friluftsliv att få njuta av en god fika varsomhelst utomhus - på ett fjäll, en skog i utkanten av Umeå, i en kajak på sjön eller på en schysst sten runt hörnet. 

tilda
Tilda
Friluftsledare
 • Är uppvuxen i byn Järnäsklubb, nära havet men långt ifrån stan. Som tur är har jag alltid tyckt om att hitta på saker utomhus. Åka skidor, vara ute på havet, plocka svamp, tälta...allt sånt är kul tycker jag! Jag prioriterar alltid fikapauser och tycker att det ska packas med minst en påse chips på tur.  

  Mina favoritaktiviteter är de som kan kombineras med att elda. Hoppas vi ses på en tur framöver!  

theo
Theo
Friluftsledare
 • Jag är uppvuxen strax utanför Örnsköldsvik – kommunen som mestadels består av skog, hav och berg. Trots det blev jag ingen friluftsfantast förrän i vuxen ålder. Nu älskar jag att vara ute och upptäcka naturen. Framförallt gillar jag höga berg, fina utsikter och att få sitta framför elden. När jag inte är utomhus arbetar jag som jurist, mekar med mina cyklar och löser korsord. Mitt absoluta favoritdjur är fåglar och om jag hade varit en superhjälte hade mitt superhjältenamn varit The O. 

Kontakta oss

Allmänna frågor: 

frilufts@iksu.se

För avbokning av tur:

Kontakta ledaren för turen.

Sarek friluftsbutik:

sarek@iksu.se

Bli ledare!

Vill du bli ledare i IKSU frilufts? Läs mer här. 

Sociala medier