Ledare

agnes
Agnes
Friluftsledare
 • Jag är ursprungligen från Tornedalen men har nu för tiden Umeå som hemort. Att idka friluftsliv innebär för mig allt från att ta med en kaffetermos och sätta mig på närmsta parkbänk med fin utsikt till att vara på en veckas tälttur i fjällen. Variation i aktivitet och årstid är det som gör friluftslivet spännande. Något som dock är återkommande för mina utflykter är mat och gott fika!  

agnes
Agnes
Friluftsledare
 • Jag kommer ifrån Sundsvall. Det jag älskar allra mest med friluftslivet är att få njuta av en riktigt härlig tur med trevligt sällskap och såklart massvis med god mat och fika! Fjällvandring ligger mig varmt om hjärtat men jag tycker om alla former av friluftsliv och det finns ju så mycket att upptäcka. Att få dela naturen och en upplevelse med andra är det bästa med att vara ledare inom IKSU frilufts. Tillsammans skapas minnen som kan förgylla en mörk och tråkig måndag i december.  

anton
Anton
Friluftsledare
 • Jag kommer från byn Ås i Jämtland. Så fort jag och mina syskon kunde stå på ett par skidor tog våra föräldrar med oss ut i skidbacken och längdspåret, där vi mutades med choklad när orken tröt. När jag blev äldre blev toppturer en favorit, och på senare år har vandring också blivit en favorit. Numera jobbar jag som biolog och är särskilt intresserad av våra vilda djur. Att vara ledare i IKSU frilufts ger mig möjligheten att träffa nya människor och att tillsammans få vara ute i naturen och ha det fint tillsammans.  

alexandra
Alexandra
Friluftsledare
 • Kommer ursprungligen från Lycksele. Har alltid älskat att vara ute och hitta på äventyr. Mitt friluftsintresse växte när jag spenderade några år i Hemavan, där blev det många fina turer i fjällmiljö. Tycker det är fascinerande hur fjällen kan bjuda på så olika upplevelser, allt från att vara lugnt och fridfullt till att ibland bli riktigt utmanade om vädret vänder. Som ledare i IKSU frilufts är det grymt kul att få ta med andra människor på fina turer och visa det vackra som naturen har att erbjuda! 

christine
Christine
Friluftsledare
 • Jag är en sörlänning från Oxelösund som landade i Umeå för 8 år sen. Biologande till fjälls väckte friluftsdjävulen i mig. Som för många andra är vårvintern på turskidor i fjällen en favorit. Jag tillhör dessutom släktet som tycker kulturhistorien och ekologin på en plats kan vara väldigt kittlande. Delad friluftsglädje är mångdubblad friluftsglädje, hoppas vi ses på nästa tur!

ellinor
Ellinor
Friluftsledare
 • Jag är en Umeå-student inflyttad från Stockholm. Det finns mycket jag tycker är skoj inom friluftsliv men favoritsysslan är nog att ta sig fram med vandringskängor fötterna eller på skidor, både uppför, nedför och på tvären. Det bästa med att vara ledare i IKSU frilufts är alla stora och små äventyr man får möjlighet att vara med om tillsammans med likasinnade 

   

emma
Emma
Friluftsledare
 • Jag kommer från Norrtälje och studerar till gymnasielärare i samhällskunskap och idrott/hälsa. Jag fäller en tår på toppen för den vackra vyn, jublar svischandes nedför backen på skidor, älskar fikat efter svett och slit uppför berget och njuter av att känna paddeln föra mig fram i det mjuka vattnet, åh vad det är härligt att vara ute! Att dessutom dela det med andra är oslagbart, det är IKSU frilufts för mig, en guldkant på vardagen! 

   

even
Even
Friluftsledare
 • IKSU frilufts ”norrman” - född och uppvuxen i Oslo, men lämnade landet för psykologprogrammet i Umeå. Jag blir ofta beskriven som en stereotypisk norrman, som älskar fjäll och oftast är glad. Den bästa turen för mig är den där tempot är jämnt och blodsockret stabilt. Det bästa med IKSU frilufts är att alla kan hitta en utmaning, ha kul och skapa goda minnen. 

hanna
Hanna
Friluftsledare
 • Jag kommer från Järvsö. Jag flyttade till Umeå för att studera efter några år i Jämtland där fokus låg på skidåkning och fjäll. Jag gillar det mesta man gör utomhus, men mina favoritaktiviteter är att åka skidor och spendera tid på fjället med både löpning och vandring. Självklart är det viktigt med fika på tur för det gör att man stannar och njuter lite extra. Det roligaste med att vara ledare i IKSU frilufts är att träffa likasinnade människor som aldrig bangar på små eller stora äventyr. 

helena
Helena
Friluftsledare
 • Jag är uppvuxen i Norge men flyttade 2016 till Umeå. Jag älskar att vara utomhus alla årstider. Sova i tält, plocka svamp eller bär, vandra, paddla kajak - you name it. Jag mår som bäst när jag har frisk luft i lungorna, träningsvärk i benen och ljudet av hav eller fjällbäck i öronen. Det bästa med IKSU frilufts är att det ger mig motivation att ta mig ut i naturen och lära nya saker och träffa nya människor, och möjligheten att dela med mig av min kärlek för natur och friluftsliv.  

Elias
Friluftsledare
 • Jag kommer ursprungligen från Ålidhem men bodde under större delen av min uppväxt i Skellefteå innan jag hittade tillbaka till Umeå för att läsa läkarprogrammet. Jag gillar det mesta som har med friluftsliv att göra, framförallt när vatten eller snö är involverat. Det bästa med IKSU frilufts är att få arrangera och åka med på fantastiska turer i naturen där man får träffa och lära känna likasinnade. 

Jenny
Friluftsledare
 • Jag kommer från Umeå. Min absoluta favorit när det kommer till friluftsliv är berg. Jag vill gärna vara högst upp på dem. Det bästa med att vara ledare i IKSU frilufts är att få att ta del av den råa lyckan och utvecklingen som kommer av att hantera stormbyar på 20 m/s. Som ledare får man även lära sig mer om det egna ledarskapet och dessutom göra allt detta tillsammans med fint folk!

johanna
Johanna
Friluftsledare
 • Jag började i en liten by häromkring och tog mig genom betong och fjäll utan att gå helt vilse och hamnade slutligen i Umeå. Till vardags sjuksköterska och folkhälsostudent, på fritiden på jakt efter turer där man får häpnas över fina vyer, om det så är berg eller vatten. Gärna lite svett och kamp för att komma fram ibland, så att fikat smakar extra bra. I IKSU frilufts får man chansen att jaga allt det där, och dessutom göra det tillsammans med andra, två av alla bra anledningar till att hänga med oss! 

Joel
Friluftsledare
 • Jag kommer ursprungligen från Byske och har tidigare arbetat som äventyrsguide i Klippiga Bergen, men är numera projektledare i byggbranschen. Friluftsliv och träning har alltid varit mina stora passioner. Ni hittar mig antingen på IKSU eller ute i naturen, lite beroende på väder och humör. Utomhus är det säsongen som styr vad som är roligast. IKSU frilufts är en fantastisk förening på så sätt att man får lära känna många nya människor, såväl ledare som deltagare, samtidigt som man får dela häftiga upplevelser i fin miljö. 

Johannes
Friluftsledare
 • Ursprungligen från Norrtälje, men flyttade för sex år sedan upp till Umeå för att plugga och blev kvar mycket på grund av närheten till naturen här uppe (och snön såklart!). Uppskattar de flesta friluftsaktiviteteter egentligen, men mitt hjärta klappar lite extra för skidåkning/topptur, mountainbike och långa turer med motorcykeln (japp, det räknas som friluftsliv så länge tältet och termosen följer med!). Blev ledare i IKSU frilufts för att lära känna fler människor som delar min passion och för att hjälpa fler människor ta sig ut i vår fantastiska natur! 

liv
Liv
Friluftsledare
 • Jag är uppvuxen i Småland, Jönköpingstrakterna. Flyttade till Umeå för att studera turism samt för att ha närmare till all natur som Norrland har att erbjuda. Vandring, fjäll och dålig täckning ligger extra varmt om hjärtat men små äventyr med kaffetermos och fika i fokus är även guld. Att vara ledare i IKSU frilufts gör att jag får kombinera dessa intressen med att träffa människor vilket är så trevligt!

linnea
Linnea
Friluftsledare
 • Jag kommer från Karlskoga, bor nu i Umeå för plugg och tidigare bott på andra platser med fin natur och roliga aktiviteter. Jag älskar att vara ute i naturen, lugnet och livet som finns där. Allt som är kul utomhus (det är mycket) gör jag, och allt det med pauser innehållandes en go-fika. Mitt bästa utetips är att grilla kladdkaka i apelsinskal! För mig är IKSU frilufts gemenskap med liknande människor och en bank av så mycket kunskap och tokiga idéer. 

Nathalie
Friluftsledare
 • Kommer från Åsele men har även bott i Hemavan där jag lärde mig älska fjällen. Nu bor jag i Umeå och har upptäckt att det finns väldigt många fina ställen här med, vid havet och i skogen. Mina största friluftsintressen är nog främst bara att komma sig ut och äta mat, helst över öppen eld. Åker de flesta sorters skidor och tar gärna en löparrunda eller fiskar. Det roligaste med att vara ledare i IKSU frilufts är att jag får chansen att dela med mig av de roligaste och bästa jag vet, samtidigt som jag på turerna får träffa härliga människor och lära mig massor.

theo
Theo
Friluftsledare
 • Jag är uppvuxen strax utanför Örnsköldsvik – kommunen som mestadels består av skog, hav och berg. Trots det blev jag ingen friluftsfantast förrän i vuxen ålder. Nu älskar jag att vara ute och upptäcka naturen. Framförallt gillar jag höga berg, fina utsikter och att få sitta framför elden. När jag inte är utomhus arbetar jag som jurist, mekar med mina cyklar och löser korsord. Mitt absoluta favoritdjur är fåglar och om jag hade varit en superhjälte hade mitt superhjältenamn varit The O. 

sara
Sara
Friluftsledare
 • Jag kommer ursprungligen från Uppsala. Jag flyttade till Umeå i hopp om mycket snö och vårvinter. Att det dessutom finns så fina utflyktsmål runtomkring är en stor bonus! För mig är friluftsliv att få njuta av en god fika varsomhelst utomhus - på ett fjäll, en skog i utkanten av Umeå, i en kajak på sjön eller på en schysst sten runt hörnet. 

sofia
Sofia
Friluftsledare
 • Uppvuxen i Skellefteå men bosatt i Umeå för studier. När huvudet är fullt med plugg tycker jag att en friluftstur passar som allra bäst! Förutom att vandra i vacker natur, klättra på en klippa eller blicka ut över stora hav älskar jag vardagsturen med kaffetermos till närmsta stubbe för att carpa omgivningarna och andas ut. Jag gillar gemenskap, att möta olika människor och tillsammans dela en häftig naturupplevelse. Det är en ynnest att få vara ledare i IKSU frilufts!

   

Sofie
Friluftsledare
 • Jag kommer ursprungligen från Ulricehamn. Jag gillar allt som har med friluftsliv att göra. Att springa, skida, vandra eller något annat skoj spelar ingen större roll så länge jag får vara ute. Höjder, dopp, fikastunder och vackra vyer samlar jag på. Det bästa med IKSU frilufts är alla glada friluftsentusiaster man får hänga med ute i naturen.

simon
Simon
Friluftsledare
 • Ursprungligen Luleåbo som tog sig till Umeå för att plugga till ingenjör och blev sedan fast. Veckovandringar, toppturer och äventyr i all ära, de är alla underbara, men jag gillar ändå att slå ett slag för vardagsutflykten. Packa fikaväskan, knata ut i naturen, hitta ett trevlig träd att vila mot och plötsligt fick man sig en rejäl dos av vardagslyx. För mig är IKSU frilufts ett fantastiskt sätt att träffa likasinnade, utbyta erfarenheter och ta ett friluftsintresse till nya nivåer.

Moa
Friluftsledare
 • Jag kommer från Offerdal i Jämtland. Men lite sorg i hjärtat lämnade jag fjällen hemma för att plugga i Umeå och undrade: kan man verkligen friluftsliva i Umeå? Och ja! Här finns fantastiska kompisar i IKSU frilufts som hittar på de roligaste saker jag vet: skidor uppåt och neråt, vandringar i skogen nära Umeå, kajakpaddling och massor med fika, så klart.

pauline
Pauline
Friluftsledare
 • Uppvuxen i Skellefteå men bor numera i Umeå för studier. Jag gillar allt som har med friluftsliv att göra - från en skogspromenad bara jag och min kaffetermos till bergsbestigning på andra sidan planeten. Ständigt hungrig på nya upplevelser med en nyfikenhet på vad livet har att erbjuda. Livsmotto: banga aldrig ett äventyr! Det bästa med IKSU frilufts är att jag får dela mitt största intresse med likasinnade människor som precis som jag, gillar att njuta av det goda i livet. 

aline
Aline
Friluftsledare

Kontakta oss

Allmänna frågor: 

frilufts@iksu.se

För avbokning av tur:

Kontakta ledaren för turen.

Sarek friluftsbutik:

sarek@iksu.se

Bli ledare!

Vill du bli ledare i IKSU frilufts? Läs mer här. 

Sociala medier