Är du sugen på upplevelser och äventyr? Häng med på någon av våra turer.

Varje termin ordnar IKSU frilufts ca 10-15 turer och arrangemang. Aktiviteterna är öppna för alla och det enda kravet är att du är medlem i IKSU. Medlem är du om du innehar ett giltigt träningskort på någon av IKSU:s anläggningar. Har du inget giltigt träningskort kan du teckna ett medlemskap i IKSU för 100 kr per kalenderår via receptionen på IKSU sport.

Anmälan: Alla våra turer bokas och betalas i SAREK friluftsbutik. Vi tar kort och Swish. Om du har frågor om turen eller funderingar om bokning, kontakta ledare för turen. Du hittar våra kontaktuppgifter tursidan. 

Förmöte: Innan turen har vi oftast ett förmöte där vi diskuterar utrustning och hur turen är upplagd. Vi delar också in oss i tält- och matlag då det behövs. Det är mycket viktigt att du kommer på förmötet. Förmötet är obligatoriskt och om du inte kan komma måste du höra av dig till ledarna för turen. 

Utrustning: Om du saknar utrustning såsom t.ex. tält eller skidor, kan du hyra detta i vår uthyrningsbutik. Du som deltar på en tur med IKSU frilufts får hyra utrustning till turen till rabatterat pris. 

Resan: Om vi ska resa långt åker vi alltid med kollektivtrafik eller hyrbilar. Resan börjar och slutar oftast vid IKSU sport. Om det är långt att åka stannar vi i regel på vägen och äter mat. Mer information om resan för din tur hittar du på tursidan. 

Ledarna: Våra ideella ledare är erfarna friluftsmänniskor och har gått en 60 timmar lång ledarutbildning inom föreningen. Varje termin vidareutbildar vi våra ledare inom viktiga områden. 

Trip Sign-Up Agreement: För att boka och delta på våra turer behöver du signera ett Trip Sign-Up Agreement. Detta görs i SAREK friluftsbutik. 

Avbokning: Avbokar du tidigare än 14 dagar före avfärd återbetalas hela deltagaravgiften utom en administrationsavgift på 100 kr. Vid avbokning 7-14 dagar före avfärd återbetalas 50% av deltagaravgiften. Vid avbokning 0-6 dagar innan eller under turen återbetalas inget. Vid uppvisande av läkarintyg** återbetalas deltagaravgiften utom 20% av turavgiften (minst 100 kr). Vid avbokning vänligen kontakta ansvariga ledare för turen.*

*Speciella avbokningsregler kan gälla för din tur. Om andra avbokningsregler gäller framgår det av tursidan och i samband med bokning i SAREK friluftsbutik. 

**På grund av situationen kring Covid-19 krävs under höstterminen 2020 inget läkarintyg vid sjukdom. Ta kontakt med ledarna för turen för mer information.  

Information till följd av Covid-19: IKSU frilufts följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och genomför endast turer som uppfyller aktuella riktlinjer. Vi informerar omgående deltagare ifall en tur behöver ändras eller ställas in på grund av det rådande läget.