Klättringen är en sport som är under stor tillväxt just nu, där sektionen arbetar aktivt för att så många som möjligt ska få bra förutsättningar att träna klättring. Sektionen är klättrarnas röst inom IKSU.

 

Vad gör sektionen?

IKSU Klättring arbetar för att skapa gemenskap och utveckla klättringen i Umeå med omnejd.

 

Vi ansvarar för ”Måndagsklättringen”, ett bokningsbart, ledarlett klätterpass med syftet att skapa kontaktytor mellan klättrare. Andra initiativ är av mer social karaktär där vi t.ex. tittar på film, äter tacos, eller grillar och träffas för att utbyta klätterhistorier.

 

Sektionen anordnar workshops, kurser och föreläsningar för sina medlemmar, inom ämnen som t.ex. klätterträning, rörlighetsträning, utomhusklättring m.m.

 

Vårt flaggskepp inom tävling är Novemberdraget. Norrlands största klättertävling med 200 deltagare från hela norra Sverige. Vi anordnar även mindre tävlingar i alla tre OS-discipliner.

 

Som medlem i IKSU Klättring får du informationen först av alla!

 

Utöver den förmånen får du som sektionsmedlem en klätterförsäkring som gäller både inomhus och utomhus. Du får även klättertidningen Bergsport, Svenska Klätterförbundets medlemstidning.

 

Du får rabatterat pris vid tävlingar och evenemang som anordnas av IKSU Klättring samtidigt som du stödjer arbetet för en bättre och roligare klättring på IKSU.

 

För mer information om sektionsmedlemskapet klicka HÄR.

Engagera dig

Du kan engagera dig på många olika sätt i IKSU klättring. Du kan vara med och hjälpa till att utveckla klättringen genom att vara med i sektionsstyrelsen eller om du vill genom föra någon aktivitet.

Kontakta oss på klattring@iksu.se så får vi prata vidare!

Ser fram mot att höra av dig!

Kontakta oss

Information/frågor om tävlingar, event, medlemskap och uteklättring:
klattring@iksu.se