IKSU klättring är en sektion inom den ideella idrottsföreningen IKSU och medlem i Svenska Klätterförbundet.

IKSU Klättring arbetar för att skapa gemenskap och utveckla klättringen i Umeå med omnejd. Vi ansvarar för ”Måndagsklättringen”, ett bokningsbart, ledarlett klätterpass med syftet att skapa kontaktytor mellan klättrare.
Andra initiativ är av mer social karaktär där vi t.ex. tittar på film, äter tacos, eller grillar och träffas för att utbyta klätterhistorier. Sektionen anordnar workshops, kurser och föreläsningar för sina medlemmar, inom ämnen som t.ex. klätterträning, rörlighetsträning, utomhusklättring m.m.

 

Vårt flaggskepp inom tävling är Novemberdraget. Norrlands största klättertävling med 200 deltagare från hela norra Sverige. Vi anordnar även mindre tävlingar i alla tre OS-discipliner.

 

Som medlem i IKSU Klättring får du informationen först av alla! Utöver den förmånen får du som sektionsmedlem en klätterförsäkring som gäller både inomhus och utomhus. Du får även klättertidningen Bergsport, Svenska Klätterförbundets medlemstidning. Du får rabatterat pris vid tävlingar och evenemang som anordnas av IKSU Klättring samtidigt som du stödjer arbetet för en bättre och roligare klättring på IKSU.

För mer information om sektionsmedlemskapet klicka här.

Sektionsstyrelse

Henrik Norin
Henrik Norin
Sektionsordförande
Viktor Svartling
Viktor Svartling
Kassör
Gustav Molin
Gustav Molin
Accessansvarig
Sara Boström
Sara Boström
Ledamot
Agnes Leffler Rosendahl
Medlemsansvarig
Lucas Andersson
Lucas Andersson
Ledamot
Tobias Karlsson
Tobias karlsson
Ledamot
Tove Thegerström
Tove Thegerström
Ledamot

Kontakta oss

Frågor till klättersektionen:
klattring@iksu.se

Information/frågor om klätterhallen, grönt/rött kortkurser, uppklättringar, andra gruppbokningar:

klatterkurser@iksu.se