Här får barn vänja sig vid vatten och lära sig flyta.

Fokus är att lära sig flyta utan hjälpmedel på mage och rygg i 5 sekunder samt flyta på rygg med benspark 3-5 meter under kursen. Vi tränar också på att doppa huvudet. Prestationen är inte det viktigaste i vår simskola och på grund av det har vi valt att inte arbeta så aktivt med simmärken. Till varje grupp i simskolan finns dock två märken som barnen kan ta, varav ett markerar att barnet är redo att kliva upp till nästa grupp. Badvett, båtvett och isvett är också inslag som finns i alla våra simskolegrupper.

Bra att veta

Inga förkunskaper krävs.
Kursen innehåller nio tillfällen á 45 minuter.

Deltagande i simskolan ger rätt till förtursanmälan inför nästkommande omgång av simskolan. Vi lovar en plats i den grupp barnet rekommenderas att fortsätta, däremot garanterar vi inte att det blir just den dag eller tid ni helst önskar.

Behöriga till förtursanmälan kommer till anmälan genom att följa den länk ni fått i ett utvärderingsmejl från tidigare kurs eller tidigare nyhetsbrev.

Var noga med att fylla i rätt mailadress och mobilnummer i anmälan. All information angående kursstart skickas via mail eller sms.

Vid första och sista simlektionen är föräldrar välkomna att titta på, övriga lektioner har simlärarna barnen för sig själva.  

Stora bassängen, Nordsjön, är till för motionssimning. Ni får motionssimma med ert barn före eller efter simskolan. Hopp och lek är inte tillåtet av respekt för våra motionssimmande medlemmar.  

In english

Dopp och flyt. Prerequisites – None. Children do not need to be able to put their heads underwater from the start of the class.

Goals – Willing to submerge head under water, learn to float on stomach and back for 5 seconds without assistance and float on back while kicking legs 3-5 metres.

In order to join in our swimming school the child must be five years old or older. We have room for 12 children in each group.

Registration and payment is done online. When the registrations are open you will find the link below.

Dagar och tider - Anmäl dig via länkarna nedan när anmälan släpps

PRIS

1315 kr
1115 kr för förälder med giltigt IKSU-kort (minst 4 mån).

För att delta i IKSU:s simskola behöver barnet vara medlem i föreningen IKSU. Medlemskapet är personligt och kostar 100 kr per kalenderår. Medlemskapet betalas i samband med anmälan. I medlemskapet ingår en idrottsförsäkring eftersom IKSU är anslutet till Svenska simförbundet. Läs mer om försäkringen här

Pågående kurs
Vecka 38-47 (observera att det är uppehåll för höstlov 44)


KOMMANDE OMGÅNG våren 2021
Vecka 2-10 (obs inget uppehåll för sportlov vecka 10)
Anmälan sker onsdag 9 december klockan 09:00

 

PLATS

IKSU sport

KONTAKT

Koordinator Therese Wadebeck nås på therese.wadebeck@iksu.se