Instruktörer

Under dagen välkomnar vi tre gästinstruktörer och så träffar du många av IKSU:s fantastiska instruktörer.

Johanna Eriksson
 • Johanna undervisar i Dancehall, en populärkultur som kommer från Jamaica. Intresse och kunskap kommer från flertaliga resor till Jamaica där hon fått möjlighet att dansa och träna med dom allra bästa. På Johannas klasser får du inte bara en svettig och gungande dansklass, du får även en inblick i Dancehallens alla olika stilar och historiken bakom. 

Linus Johansson
 • Linus är fysioterapeut och rörelseutvecklare och har kliniskt verksam sedan 2006. Bosatt och verksam i Hälsingland. Linus arbetar med patienter, presenterar workshops och utbildar andra terapeuter och tränare i förståelsen kring den holistiska och funktionella kroppen.
  Linus är även författare till flera titlar med fokus på kroppens rörelsefunktioner. Han är aktuell med sin senaste bok Rörlighet och där innan boken Bindväv. Linus är tillsammans med Cecilia Gustafsson en av skaparna bakom SOMA MOVE.

Veronica Jäderlund
 • Veronica har arbetat med hälsa och träning i över sjutton år, och är grundare av Everyday Yoga School där hon utbildat yogalärare de senaste fem åren.

  Hennes utbildningar, klasser och föreläsningar utgår från att varje individ har enskilda behov samt sin egen historia och upplevelse på mattan.
  Därför jobbar hon med att stärka dig som elev att våga lyssna på din sanning, och inre röst. Så att du kan välja det som känns rätt för dig. I varje andetag.
  Lekfullt, inbjudande och avslappnat - det är vad du kommer få under Höstpeppen.

Alexandra Fischer
Alexandra Fischer
 • Alexandra är cykelinstruktör på IKSU sedan 7 år tillbaka och till vardags läkare i primärvården som brinner för träningsglädje och hälsa. Träning ska vara lustfyllt och alla ska kunna delta oavsett förutsättningar. Den bästa träningen är den som blir av! På hennes pass är det fritt fram att ropa, peppa och tjoa, något hon själv gör friskt. 

Andreas Granqvist
 • Andreas Granqvist – till vardags grundskollärare men har ett brinnande intresse för friskvård och hälsa. Andreas har en idrottsbakgrund främst från innebandyn men hittade i de sena tonåren till gymmet och har lång erfarenhet från just styrketräning. Under de senaste 5 åren så har den funktionella träningen stort utrymme i hans träning. Crossfit har nu blivit en inspirationskälla för den egna träningen men även en källa för inspiration till de Total Training pass som han leder på IKSU sport. Andreas har filosofin att ”man ska bli bekväm i det obekväma” och med detta så menar han att träningen ska vara jobbig ,utmanade och samtidigt full av glädje. Det är genom utmaningen som vi utvecklas! På Höstpeppen så kommer du att få ett Total Training pass med temat: ”pannbensträning” där just du får chans att utmana dina gränser.

Anna Unneby
 • Anna som nyligen disputerat kombinerar universitetsarbete tillsammans med arbete på ortopeden som  smärtsjuksköterska. Instruerat på IKSU sedan 2014 och IKSU är fortfarande en viktig del i hennes vardagsliv. IKSU ger energi, glädje och möjligheter att prestera i det om inte är träning. Anna instruerar i TT, TT familj, LM Core och Cykel Watt. Gemensamt för alla är att jag brinner för att se hur deltagarna vågar utveckla och utmana sig! När man lyckas att känslan dessutom efteråt är en team-känsla bland alla som varit på klassen - då mår man gott!

Camilla Holmberg
 • Camilla har under åren utövat och testat de flesta sporter och idrotter man kan tänka sig och till slut hittat Total Training. Hon brinner nu för funktionell träning och intensiva pass. För Camilla handlar gruppträning om glädje i att träna tillsammans, möjligheten till individuell utmaning i den gemensamma träningen. Hon vill att alla ska känna sig välkomna på hennes pass och våga testa att gå utanför sin comfort zone och utmana sig själv.

Elin Atlebond-Steen
 • Kärlek vid första ögonkastet - så beskriver Elin sin relation till gruppträning och hon kommer fortfarande ihåg första gången hon gick på ett pass. Sen var hon fast... 
  Idag har Elin jobbat som gruppträningsinstruktör i 18 år och hunnit med att utbilda sig inom och instruera det mesta - "allt utom dans", som hon själv uttrycker det. Elin har bott i Umeå de senaste tre åren och tränar på IKSU där hon uteslutande håller Les Mills-klasser. Utöver gruppträningsinstruktör är hon också MasterTrainer, presentatör och utvärderare för Les Mills Nordic med hela Norden som träningsarena och arbetsplats. Som en kontrast till träningen jobbar Elin till vardags som ingenjör. Elin tycker att träning ska vara KUL (annars blir den inte av), och på Höstpeppen hoppas hon på att få dela med sig av sin träningsglädje med DIG.

Elisabeth Wigenstam
Elisabeth Wigenstam
 • Bettan har under många år instruerat Total Trainig och Total Training Buren på IKSU och älskar friheten i att få konstruera sina egna pass.
  Hon tycker att det bästa som finns är att få vara med och se hur människor testar sina gränser, våga prova på något nytt och se självförtroendet växa. Även om hon varit instruktör i flera år skapas fortfarande gåshud av den upplevelsen.

Ida Bentzer
 • Ida är Leg. Fysioterapeut, personlig tränare och instruktör på IKSU. Idas klientbas är vida spridd från nybörjaren, nyblivna mamman till elitidrottaren. På Höstpeppen håller hon workshops för nyblivna mammor och marklyft och bänkpress.

Idah Sandqvist
 • Ida Sandqvist älskar gruppträning och har tränat på IKSU i många år. Från hennes bakgrund inom fotboll och handboll tar hon med sig både träningsglädje och lekfullhet till sina pass. Idah vill att deltagarna, utifrån sin egen träningsnivå, får ta ut sig ordentligt men på ett varierat, roligt och lekfullt sätt. Hon vill att du som deltagare ska gå från passet svettig och trött men med ett leende på läpparna och känna att det, trots det jobbiga, också var riktigt roligt att vara med!

Joel Berglund
 • Joel Berglund är instruktör i Punch Out och Intervallöpning på IKSU sport. Han har en träningsbakgrund från flera olika kampsporter men domineras av 22 års erfarenhet av Karate med medaljer från SM och internationella tävlingar. Numera är kampsporten bara en bisyssla för den nyttiga träningens skull och långdistanslöpning har fått ta allt mer fokus. För honom är syftet med träning att den ska vara funktionell och rolig. Men även fruktansvärt jobbig. Vid sidan av sitt åtagande som instruktör är Joel även guide åt IKSU frilufts.

Juha Salo
Juha Salo
 • Juha Salo, 46 år - målmedveten och kreativ.
  Gruppträningsinstruktör på IKSU sedan 2011. Flerårig erfarenhet från kampsporterna Wushu, Tae-kwon-do, Thaiboxing och Jiu-Jitsu Kai. Ett av Juhas motton är att ständigt hitta nya sätt att göra träningen ännu roligare.

Lars Bergström
 • Leg. Fysioterapeut och personlig tränare med en bakgrund inom elitlagsport framför allt innebandy. Under våren 2022 har vi sett honom i TV-programmet Fråga Doktorn i SVT som expert. Med en vidareutbildning och bred erfarenhet inom idrottsmedicin och rörelseanalys, brinner Lars för att arbeta med just kroppens rörelser och eventuella inskränkningar som kan sätta stopp för det vi vill utföra i vårt dagliga liv och träning. Lars brinner för att väcka en nyfikenhet hos sina klienter och åhörare kring rörelserikedom och hur vi kan fortsätta utvecklas genom hela livet. På Höstpeppen möter du honom i pass inom löpning och löpskolning, workshops som "Din Bakdel" och Marklyft och Knäböj.

Lena Berggren
 • Lena återfinns till vardags som lärare i historia på Umeå universitet men hon har även funnits med som yogalärare sedan yogan startade på IKSU. Hon undervisar idag i såväl yin yoga och mjukare former av yoga som mer fysiska och flödande vinyasaklasser. Hon har utbildning motsvarande RYT 500 från Yoga for Life och Yogayama, men även utbildningar i restorative yoga och yoga nidra. Hon har själv praktiserat inom flera olika traditioner, exempelvis Satyananda, Iyengar och ISHTA yoga och har praktiserat och utbildat sig hos YogaWorks i Los Angeles i USA. Lena har även mångårig erfarenhet som cykelinstruktör på IKSU, har gått kurser i idrottsmedicin och är utbildad personlig tränare.

Lina Strömvall
 • Lina är Leg. dietist och personlig tränare på IKSU. Du möter henne genom att gå på hennes föreläsning om kost och träning och i workshopen marklyft och bänkpress.

Linda Pettersson
 • Linda är personlig tränare och instruktör på IKSU och värnar om att hålla variation i träningen så att kroppen håller för det DU vill utsätta den för så länge som du vill. Med ett förflutet inom längdskidåkning, pumpar hjärtat extra mycket för alla typer av konditionsträning och på Höstpeppen möter du henne i en krävande workshop vid namnet Intervallbonanza.

Maria Olofsson
Maria Olofsson
 • Maria är inspiratör och utbildare i allt från yoga till dans. Brinner för att alla ska hitta sin sätt att röra på sig. Nike Master trainer under många år och grundare av flertalet träningskoncept. På IKSUs inspirationsdag kommer hon att skapa upplevelse där dans möter yoga.

Marlene Forsmark
 • Marlene jobbar till vardags som hälsocoach på IKSU med kunder som vill förbättra sin hälsa. Att få vara delaktig i kunders resor är väldigt inspirerande och intressant, då Marlenes intresse för människor, beteenden och folkhälsa är stort. Motion och rörelse är något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat då det för mig är så förknippat med livskvalitet. Att ha en stark och funktionell kropp i kombination med en god kondition innebär ju att det finns energi, lust och förutsättningar för ett rikt liv; vem vill inte känna sig stark och energifull?

  Marlene instruerar instruerar förutom Aqua även Cykel och  BODYBALANCE. 

Nadia Arklöf
Nadia Arklöf
 • Nadia jobbar till vardags som språklärare på högstadiet. Hon älskar gruppträning och har varit aktiv instruktör i närmare 25 år. Pedagogik och tydlighet är viktiga aspekter för henne. Samt att få deltagarna att slappna av, våga dansa och omfamna den glädje och energi dansen ger. För både kropp och själ. Hon har hängt med i SH’BAM-resan från början och ser fram emot att få plocka fram några omtyckta gamla godingar tillsammans med Pernilla Nordlund.

Outi Krekula
 • Outi är gruppträningsinstruktör på IKSU som älskar att utmana deltagarna på sina pass. På Outis pass deltar alla utifrån personlig dagsform och förutsättning men med önskan om träningsvärk oavsett om man är elitidrottare, motionär eller helt ny på IKSU! På Höstpeppen erbjuds du möjligheten att utmana dig själv på ett pass ute TT med träningsvärksgaranti, välkommen!

Pernilla Nordlund
Pernilla Nordlund
 • Pernilla är 32 år och kommer från Vasa i Finland. Pernilla jobbar till vardags som matte- och naturkunskapslärare på gymnasiet och fyller gärna sin fritid med all typ av träning samt friluftsliv. Hon har en bred träningsbakgrund med allt ifrån fotboll och gymnastik, till dans, mobilitet och löpning. Pernilla har jobbat som instruktör i 11 år och instruerar idag på IKSU. Under Höstpeppen kan du starta dagen med henne i ett nostalgiskt SH'BAM pass och avsluta med en 3D-workshop. 

Rakel Nyrén
 • I ungdomen nött många längder i simbassängen och skidspåret. Under gymnasiet fick hon möjlighet att testa gruppträning och har sen dess varit fast. Började instruera Bodypump 2005 på IKSU och har sedan dess utbildat sig till instruktör i Bodybalance, Yoga, Core Control, InnerStrenght, Spinning och Indoor Walkning. Till vardags är hon läkare på patologen och har en forskarutbildning där hon fokuserat på fettmetabolism. Hon är 3-barnsmamma samt relativt nybliven tvillingmamma. På sina klasser är Rakel närvarande och har som mål att alla deltagare ska känna sig delaktiga, ha roligt och få ut så mycket som möjligt av sitt träningspass utifrån dagsformen. På Höstpeppen 2022 kommer hon köra en Indoor Walkning-klass där man får chansen att pusha sina gränser, höja sin nivå och fylla på sin endorfindepå. 

Tobias Sundberg
 • Tobias är Leg. sjukgymnast och Med dr. Som fysioterapeut har Tobias jobbat med rehabilitering av rygg, muskel- och ledbesvär sedan 90-talet, därtill arbetat som PT i USA med inriktning styrketräning samt under 12 år arbetat med löpare på Stockholm Marathon. På IKSU jobbar Tobias med fysioterapi, manuell terapi (ersätter tidigare naprapati), massageterapi och personlig träning.