Instruktörer

Under dagen välkomnar vi gästinstruktörer och många av IKSU:s fantastiska instruktörer.

Alexander Elebro
 • Alexander Elebro har samlat på sig lång erfarenhet och kunskap inom området funktionell träning. Senaste 10 åren har han tävlat i Crossfit på elitnivå där han bland annat deltagit i tävlingen The Crossfit Games flera gånger. Idag coachar Alexander allt från nybörjare till elitatleter i samma sport. Alexander är uppvuxen i Umeå, men har successivt jobbat sig nedåt i Sverige. För tillfället bor han tillsammans med flickvän och barn långt nere i Skåne. Nu kommer han tillbaka till Umeå för att under 60 min lära dig massvis med tips och trix där varje workshop avslutas med något som får dig att svettas härligt mycket. Under höstpeppen möter du Alexander genom att gå på Funktionell träning "Weightlifting" eller Funktionell träning "Bodyweight".

Billy Magg
 • Billy Magg jobbar som tränare för Les Mills Nordic och är en internationell presentatör. Han utbildar och presenterar i programmen BODYATTACK, BODYJAM, SH’BAM, LES MILLS CORE & BORN TO MOVE. Under våren 2023 filmade han sommarens releaser av BODYATTACK & SH’BAM och är klar för filmning igen i Los Angeles i Juli. Glädje och energi är en stor drivkraft i träningen och en klass med Billy är sällan tråkig. Under Höstpeppen möter du Billy genom att gå på SH'BAM, Les Mills Core eller föreläsningen "Skapa goda träningsvanor".

Carita Lesche
 • Carita Lesche är grundare av Stockholm Pilates Center 2002 som är Sveriges ledande Pilates anläggning för träning och utbildning. Carita är certifierad Pilatesinstruktör utbildad i Toronto, Kanada och har tillsammans med sitt utbildningsteam utbildat många Pilates tränare i Sverige och utomlands. Hon är idag huvudansvarig för att utveckla, marknadsanpassa, och kvalitetssäkra Pilates och utbildning på Stockholm Pilates Center. Utöver det är Carita utbildad Idrottslärare, Danspedagod och leg Naprapat. Under Höstpeppen möter du Carita genom att gå på Garuda MATWORK, Pilates MATWORK eller workshopen Kroppskontroll och rörelsekvalité".

Jennie Liljefors
 • Jennie har en bred utbildning inom yoga och har över 20 års erfarenhet av undervisning inom flera stilar där även gravidyoga. Jennie arbetar också med Healing yoga - en yogaform med terapeutisk inriktning. Hon har kommit ut med två högt uppskattade böcker i ämnet där fokus ligger på yogans helande effekter.
  För Jennie är linjering i vår fysiska hållning samt hur vi förhåller oss till oss själva, våra upplevelser och till naturen A och O för att låta energin flöda vidare. Hennes filosofi är att vi kan finna balans i livet både när det går upp och ner, är ljust och mörkt, om vi tillför yoga och meditation. Jennie fortsätter årligen att fördjupa sig inom yogans värld. Hon är en skicklig pedagog som med mjukhet och humor guidar dig genom din yogapraktik.
  Jennie drev Altromondo Yoga i Italien i sju år innan hon 2012 tog konceptet med sig till Sverige. Altromondo Yoga Studio öppnade sin första studio hösten 2014 i Stockholm. Ordet altromondo betyder en annan värld på italienska och symboliserar att mötet med yoga ofta innebär just det.
  Under höstpeppen möter du Jennie genom att gå på Yinyoga "Healthy Belly", "Anusara Yoga "In our daily life" och workshopen "Healing Yoga "Soften the heartspace".

Sofia Jannok
 • Sofia Jannok är – förutom en frekvent IKSU-besökare – artist och låtskrivare med jojken som grund. Just jojken har element som Sofia känner igen i yoga, en rörelseform som hon hållit på med halva livet. Sofia har länge burit en tanke på att sammanföra dessa uråldriga uttryck, från vitt skilda breddgrader, varpå hon format idén om Yoikyoga: en yogainfluerad klass till tonerna av jojk, inte inspelad jojk utan live under passet, så att man får flöda tillsammans i nuet. Sofia är peppad att testa detta för första gången under Höstpeppen tillsammans med Maria Olofsson, som hon haft äran att utbilda sig till Dance-instruktör hos, under klassen MOVE to the SOUND.

Simon Nilsson
 • Simon Nilsson har jobbat som instruktör i över 13 år och lika länge som gruppträningskoordinator på två stora anläggningar i Alingsås! Utöver det jobbar han som Les Mills Nordic Tränare & Presentatör i programmen BODYPUMP, BODYATTACK, LES MILLS GRIT och STRENGTH DEVELOPMENT. Till vardags instruerar Simon även LES MILLS CORE, LES MILLS SPRINT och BODYCOMBAT! Fritiden spenderar han gärna tillsammans med vänner, käka goa middagar eller tar ett härligt träningspass i CrossFitboxen! Under Höstpeppen möter du Simon genom att gå på GRIT Cardio, STRENGTH DEVELOPMENT, BODYPUMP och föreläsningen "Ta ditt instruerande till en ny nivå".

Abrak Saati
 • Abrak är till vardags forskare och universitetslektor i statsvetenskap på Umeå Universitet. Hon säger att det finns många beröringspunkter mellan forskning och långdistanscykling; båda utmanar uthålligheten, om än på olika sätt. Inne i cykelsalen på Höstpeppen är det den fysiska uthålligheten som kommer att utmanas framförallt, men även den mentala. I sitt instruktörskap drivs Abrak av att motivera deltagarna att våga spränga sina gränser för att nå nya nivåer, och inte låta mentala hinder begränsa den fysiska förmågan. Under höstpeppen möter du Abrak genom att gå på Cykel Watt passet 100% uthållig, 100% utmaning, 100% glädje.

Anna Clarevi
 • Anna Clarevi är instruktör på IKSU sedan 2006 med ett brinnande intresse för gruppträning. Att skapa träningstillfällen för deltagarna som både fångar nyfikenheten för träningsformen, känna viljan att utmana sig och känslan av sammanhang är drivkrafter för henne. När deltagare känner att tiden gick fort, att stämningen i salen fick dem att känna energi, att musiken gav dem kraft och känslan av dynamik, att syftet var tydligt, att de var en del av helheten... det är den absolut bästa känslan för henne som instruktör. Under Höstpeppen möter du Anna i cykelsalen på passet "It´s all about the music" som hon teamar tillsammans med Magdalena Bergling.

Anna Strömbom
 • Anna Strömbom är utbildad idrottsvetare med inriktning mot friskvård och hälsa och har många års erfarenhet som instruktör på IKSU inom flera olika gruppträningsformer. Hon instruerar för tillfället i träningsformerna Crosstraining och Soma Move. Följer devisen att träning kan vara utmanande, prestigelös och lekfull på samma gång och använder gärna musiken som redskap för att locka fram lusten och viljan hos sina deltagare att utmana sig själva precis där de är. Under Höstpeppen möter du Anna genom att gå på Crosstraining passet “Dit musiken, hjärtat och benen vill”.

Anna-Karin Hammar
 • Anna-Karin vill skapa prestigelösa träningsupplevelser för sina deltagare och locka fram nyfikenheten på deras egen kapacitet. Att tänka ”Hur svårt kan det vara?” Våga testa, våga backa, du bestämmer. Anna-Karin har lång erfarenhet som instruktör och utbildare inom gruppträning och har passerat igenom många olika träningsformer. Idag instruerar/coachar hon i Cykel Watt, Total Training och Total Training Mobility. Utöver gruppträning så är det löpning som gäller - långt & långsamt med mycket utenjut. Från ultraöpningen tar hon inte bara med sig den fysiska uthålligheten utan också den mentala in i gruppträningssalen. Under höstpeppen möter du Anna-Karin genom att gå på Movement that matters som hon teamar tillsammans med Maria Eliasson.

Anneli Rosenbrand
 • Anneli jobbar som Gruppträningskoordinator på IKSU. Gruppträning har alltid varit en stor passion för henne och hon har genom åren instruerat många av träningsformerna. Aquan har en alldeles speciell plats i hennes hjärta och det märks tydligt när hon kör sina pass. Anneli är en väldigt inkluderande instruktör som med stor närvaro och massor av ögonglitter inbjuder dig till både utmaning och skratt. Inspirerande, medryckande och lätt att följa. En uttrycksfull och artistisk instruktör som ofta hörs säga: ”Träning ska vara roligt för då vill man göra det igen!
  Under Höstpeppen möter du Anneli på aquapasset "Hjärtego”.

Erik Sjöström
 • Erik är utbildad inom idrottsmedicin och personlig träning och har lång erfarenhet av gruppträning inom en rad olika träningsformer. Under senaste åren har träningsfokuset hamnat på styrketräning av olika slag och det är där han hämtar mycket av sin inspiration till sina gruppträningspass. Erik har en önskan om att alla ska känna sig välkomna och kunna vara med på sina egna villkor. Hans pass genomsyras av värme, energi och träningsglädje. Utöver sin roll som gruppträningskoordinator på IKSU, så håller Erik till vardags gruppträningspass i Total Training och Aqua Total Training. Under Höstpeppen möter du Erik genom att gå på passet Total Training Trinity.

Ida Bentzer
 • Ida Bentzer är Leg. Fysioterapeut, personlig tränare och instruktör på IKSU med en bred utbildning inom styrkelyft, löpteknik, TRX, biomekanik och rörelseanalys. Hon har bakgrund inom bollsport och brinner för idrott och för träning som syftar till ökad prestationsförmåga inom idrott. Hennes klientbas är vida spridd från nybörjaren, nyblivna mamman till elitidrottaren. Utöver sin roll som personlig tränare och fysioterapeut håller Ida gruppträningspass i Total Training och Mamma-baby. Under Höstpeppen möter du Ida genom att gå på workshops i marklyft, bänkpress eller chins och dips.

Juha Salo
Juha Salo
 • Juha Salo, 47 ½ år - Målmedveten och kreativ. Gruppträningsinstruktör på IKSU sedan 2011 i Punch-Out, Total Training, Boot Camp och Familje-Total Training. Juha har flerårig erfarenhet från kampsporterna Wushu, Tae-kwon-do, Thaiboxing och Jiu-Jitsu Kai och är nybliven Brasiliansk Jujutsu-utövare Ett av Juhas motton är att ständigt hitta nya sätt att göra träningen ännu roligare. Under Höstpeppen möter du Juha genom att gå på BOOT CAMP som han teamar tillsammans med Mikael Stellén.

Lars Bergström
 • Lars Bergström är Leg. Fysioterapeut och personlig tränare med en bakgrund inom elitlagsport framför allt innebandy. Senaste tiden har vi sett honom i TV-programmet Fråga Doktorn i SVT som expert. Med en vidareutbildning och bred erfarenhet inom idrottsmedicin och rörelseanalys, brinner Lars för att arbeta med just kroppens rörelser och eventuella inskränkningar som kan sätta stopp för det vi vill utföra i vårt dagliga liv och träning. Lars brinner för att väcka en nyfikenhet hos sina klienter och åhörare kring rörelserikedom och hur vi kan fortsätta utvecklas genom hela livet. Under Höstpeppen möter du honom under passet Intervallstege på löpband eller workshopen Stark löpare samt Chins och Dips.

Lina Strömvall
 • Lina Strömvall är Leg. Dietist och personlig tränare på IKSU som brinner extra mycket för kampsport, tunga lyft och att träna med sina hundar. Under Höstpeppen möter du Lina genom att gå på passet Total Training Buren, föreläsningen Klimakteriestark eller workshops i bänkpress och marklyft.

Linda Edler
 • Linda Edler började som instruktör redan i mitten av 90-talet och har sedan dess kört de flesta typer av pass. Dansen har alltid varit den största passionen och i många år drev hon sin egna zumbastudio i hemstaden Lycksele. Sedan tre år tillbaka bor Linda i Umeå och instruerar Bodypump, Zumba och Dance fusion på IKSU. Hennes pass kännetecknas av hög energi och partystämning med musiken och rörelseglädjen i fokus. Under Höstpeppen möter du Linda genom att gå på danspasset Sassy Move.

Magdalena Bergling
 • Magdalena Bergling började som instruktör på IKSU 2012 efter ett uppehåll från instruerandet på 90 talet. Hon brinner för den kraft, glädje och stämning som gruppträning ger. Att få deltagarna att känna sig välkomna, trygga och delaktiga gör gruppträningen till en lysande träningsform för att utvecklas, pressa hårdare och lyfta sig högre utifrån förmåga och mål. Och viktigt; Ha roligt på kuppen. För tillsammans är vi så mycket starkare!. Energi, träningsglädje och jädraranamma med värme och glimten i ögat hoppas Magdalena förmedla.
  På Höstpeppen möter du henne i cykelsalen tillsammans med Anna Clarevi i Its all about the music.

Maria Eliasson
 • Maria har en nyfikenhet och intresse för hur rörelser, träning på olika ansträngningsnivå och kombinationen av kroppen och det mentala kan skapa en hållbar kropp genom hela livet. På hennes klasser vill hon att du som deltagare nyfiket utforskar och vågar befinna dig där det inte alltid är bekvämt och tryggt men där du som deltagare kan hitta dina styrkor och möjligheter att utvecklas. På IKSU instruerar hon idag Cykel Watt och Total Training Mobility. Under många år som instruktör har hon instruerat i de flesta träningsformer. Under höstpeppen möter du Maria genom att gå på Movement that matters som hon teamar tillsammans med Anna-Karin Hammar.

Maria Olofsson
Maria Olofsson
 • Maria brinner för träning och rörelse som sker inifrån och ut- som kan anpassas efter allas förmåga. Yoga, Dans och funktionell träning är basen- och med de egna koncepten Barre Move och Inner Strength handlar det mycket om upplevelse, som ska ge mersmak att vilja röra sig mer och igen. Genom ljudträningen SOUND (en del av Inner Strength) förmedlas vikten att röra sig i sin takt och på sitt sätt. Maria bor i Umeå och leder till vardags klasser på IKSU, samt utbildar instruktörer inom bland annat Dans, Inner Strength och Barre move. Hon har under många år arbetat som Nike Master trainer och föreläser och modererar event i sitt egna företag Motivation and Move. Till vardags jobbar hon med innovation och hållbarhet och brinner för att inspirera andra. Under höstpeppen möter du Maria genom att gå på MOVE with SOUND som hon gör tillsammans med Sofia Jannok.

Mikael Stellen
 • Före detta Kirunabo som flyttade till Umeå för att läsa på universitetet och blev kvar. Mikael är gruppträningsinstruktör på IKSU och har jobbat med gruppträning i 20 år. Han har ett stort intresse för idrott och har under sin uppväxt spelat både ishockey och fotboll. Under de senaste åren har Mikael fått ett brinnande intresse för löpning och har sprungit flera maraton. Mikael tycker att träning ska vara både utmanande och roligt och att alla ska ha möjlighet att utvecklas genom att gå på gruppträningspass. Under Höstpeppen möter du Mikael genom att gå på BOOT CAMP som han teamar tillsammans med Juha Salo.

Moa Westman
 • Moa Westman är beteendevetaren som upptäckte hur yogan berör oss både fysiskt och mentalt. Lekfullheten och glädjen är något som kommer automatiskt i allt Moa gör, och hon får ofta höra från sina deltagare att hon förmedlar mycket mer än bara yogapositioner. Den bästa yogan är den som går att applicera i vardagslivet och som kan förgylla livet på olika sätt. Moa arbetar med olika teman som gör att vi tillsammans kan ta klivet in i de djupare och ännu mer givande delarna av yogan. Under Höstpeppen möter du Moa genom att gå på passet Moving Yinyoga "Förundranseffekten".

Petter Roslund
 • Petter håller kurser för topprep på IKSU och har varit instruktör i klättring sedan 2018. Han är bra på att möta människor på deras nivå och få dem att känna sig bekväma på väggen oavsett vilken erfarenhet deltagarna har sen tidigare. Under Höstpeppen möter du Petter genom att gå på workshopen Prova på klättring i vår klätterhall Lofoten.

Tobias Sundberg
 • Tobias Sundberg är fysioterapeut med lång erfarenhet inom träning och rehab, vidareutbildad inom idrottsmedicin, manuell terapi, biomekanik och neuromotorisk kontroll. Han är verksam inom fysio, PT och behandling på IKSU samt har även varit verksam som handledare vid Naprapathögskolan och Axelsons Gymnastiska Institut för att nämna några. Under Höstpeppen möter du Tobias genom att gå på workshopen "Från topp till tå, hur långt kan du nå?"

Åsa Burwall
 • Åsa Burwall jobbar som fysioterapeut, PT och gruppträningsinstruktör på IKSU. Genom åren har hon lett de flesta former av gruppträning vilket gett henne en stor ”verktygslåda” att jobba med. Specialintresset är funktionell träning med fokus på stabilisering. Åsa tycker om att få sina kunder att förstå vad de gör och varför – vet inte huvudet vad kroppen håller på med brukar resultatet utebli. Hon drivs av nya utmaningar och den energi hon får av att kunna ge sina deltagare samma positiva kick som hon själv upplever då hon tränat. Träningsmotto: -alla kan alltid röra på sig i någon form – det är bara fantasin som begränsar dig. Under Höstpeppen möter du Åsa genom att gå på TRX "När du vill, var du vill" och föreläsningen Klimakteriestark.