Dance Fusion IKSU Umeå

En dansklass med variation där du får chansen att testa olika dansstilar.

Dance Fusion är en dansklass som ser olika ut i perioder. Under varje klass fokuserar vi på ett speciellt tema eller en speciell dansstil.

Du får möjlighet att dansa olika dansstilar, träna kondition och koordination och utmana dig själv att vara här och nu. Det är en dansklass där du får släppa på spärrarna och bara ha roligt under din träning. De dansstilar du får testa på är till exempel lyrical jazz, broadway jazz, orientalisk dans, house och hip-hop. 

Bra att veta

Längden på klassen varierar mellan 45-55 minuter.

Använd bekväma skor och mjuk, följsam klädsel för full rörelsefrihet.

Ta gärna med en vattenflaska.

Dance Fusion hösten 2021

Urban Afro - onsdagar kl 18:00

Under denna klass kommer fokus att ligga på flow, rytm och power. Vi dansar med kraftfulla, naturliga och fria rörelser som syftar till att öppna upp och släppa loss din energi. Klassen börjar med en mjuk uppvärmning och byggs sedan upp kring en enklare koreografi. Trummor, barfota fötter och svett utlovas! 

Datum: 8 september, 6 oktober, 3 november och 1 decemberDance - onsdagar kl 18:00

Dansklass med mycket energi och attityd. Vi lär oss en koreografi som stegvis byggs ihop till en lång slinga. Koreografin kan bitvis vara lite mer utmanande med både snurrar och hopp.

Datum: 15 september, 13 oktober, 10 november och 8 december

Contemporary - onsdagar kl 18:00

Contemporary är en dansstil som sätter det fria uttrycket i fokus. Känsla, flöde, tyngd i rörelserna och en hel del golvkontakt utlovas på dessa klasser. Du kommer att få jobba mycket med olika sorters dynamik och att röra dig stort i rummet. 

Datum: 22 september, 20 oktober, 17 november och 15 december

Chairdance - onsdagar kl 18:00

Burlesk-kryddad dansklass där vi dansar på och runt en stol. Rörelserna är sensuella med mycket attityd och känsla.

Datum: 29 september, 27 oktober och 24 november

Twerk Out - torsdagar 19:30

En fartfylld dansklass med grund från Jamaicas ghetton med stilen Dancehall. Fokus på att ta fram din inre drottning eller kung i den specifika stilen Queen style.  Queen stilen karakteriseras av attityd, senaste dansstegen och av att äga din kropp och din scen. Mycket rumpskak utlovas!

ACCESS 

Giltigt IKSU-kort
Entré

TID

Onsdagar kl. 18:00 samt torsdagar kl. 19:30

PLATS

IKSU sport