Dance Fusion IKSU Umeå

En dansklass med variation där du får chansen att testa olika dansstilar.

Dance Fusion är en dansklass som ser olika ut i perioder. Under varje klass fokuserar vi på ett speciellt tema eller en speciell dansstil.

Du får möjlighet att dansa olika dansstilar, träna kondition och koordination och utmana dig själv att vara här och nu. Det är en dansklass där du får släppa på spärrarna och bara ha roligt under din träning. De dansstilar du får testa på är till exempel lyrical jazz, broadway jazz, orientalisk dans, house och hip-hop. 

Bra att veta

Längden på klassen varierar mellan 45-55 minuter.

Använd bekväma skor och mjuk, följsam klädsel för full rörelsefrihet.

Ta gärna med en vattenflaska.

Dance Fusion våren 2023

Urban Afro - onsdagar kl 18:05

Under denna klass kommer fokus att ligga på flow, rytm och power. Vi dansar med kraftfulla, naturliga och fria rörelser som syftar till att öppna upp och släppa loss din energi. Klassen börjar med en mjuk uppvärmning och byggs sedan upp kring en enklare koreografi. Trummor, barfota fötter och svett utlovas! 

Datum: 11 januari, 8 februari, 8 mars, 5 april, 3 maj, 31 maj

Med reservation för ändringar.Streetdance - onsdagar kl 18:05

Streetdance är ett samlingsnamn på dansstilar som uppstått på gator och i klubb-kulturer. Under danspasset kommer ni få testa olika street-stilar, bland annat hiphop och locking. Stilen är personlig och varierande med blandat tempo och rytm.

Datum: 18 januari, 15 februari, 15 mars, 12 april, 10 maj, 7 juni

Med reservation för ändringar.

Contemporary - onsdagar kl 18:05

Contemporary är en dansstil som sätter det fria uttrycket i fokus. Känsla, flöde, tyngd i rörelserna och en hel del golvkontakt utlovas på dessa klasser. Du kommer att få jobba mycket med olika sorters dynamik och att röra dig stort i rummet. 

Datum: 25 januari, 22 februari, 22 mars, 19 april, 17 maj, 14 juni

Med reservation för ändringar.

Commercial - onsdagar kl 18:05

Dansstilen ”Commercial” har sin grund i street-dance och är ett samlingsnamn för dansen du ofta ser i film, reklam och show. Vi dansar till musik på topplistorna och fokus ligger på musikalitet, uttryck och självförtroende. Commercial är en stil för dig som vill dansa uttrycksfulla koreografier med massa energi. 

Datum: 1 februari, 1 mars, 29 mars, 26 april, 24 maj, 21 juni

Med reservation för ändringar.

Feminine Vibe - lördagar kl 11:15

Dansstilen "Feminie Vibe" beskrivs som en blandning av streetdance och kommersiell jazz. Fokus i koreografierna är feminina kroppsuttryck mixat med en massa attityd. Feminine Vibe är en stil för dig som vill dansa dansanta koreografier och släppa lös din inre diva.  

Datum: 14 januari, 21 januari, 28 januari, 11 februari, 11 mars, 25 mars, 22 april, 6 maj, 3 juni

Med reservation för ändringar.

Contemporary/Streetdance - lördagar kl 11:15

Contemporary är en dansstil som sätter det fria uttrycket i fokus. Känsla, flöde, tyngd i rörelserna utlovas i en lekfull blandning med streetdance.

Datum: 4 februari, 18 februari, 25 februari, 4 mars, 18 mars, 1 april, 29 april, 13 maj, 27 maj, 10 juni

Med reservation för ändringar.

ACCESS 

Giltigt IKSU-kort
Entré

TID

Onsdagar kl. 18:05, lördagar kl 11:15

PLATS

IKSU sport