Dance Fusion IKSU Umeå

En dansklass med variation där du får chansen att testa olika dansstilar.

Dance Fusion är en dansklass som ser olika ut i perioder. Under varje klass fokuserar vi på ett speciellt tema eller en speciell dansstil.

Du får möjlighet att dansa olika dansstilar, träna kondition och koordination och utmana dig själv att vara här och nu. Det är en dansklass där du får släppa på spärrarna och bara ha roligt under din träning. De dansstilar du får testa på är till exempel lyrical jazz, broadway jazz, orientalisk dans, house och hip-hop. 

Bra att veta

Längden på klassen varierar mellan 45-55 minuter.

Använd bekväma skor och mjuk, följsam klädsel för full rörelsefrihet.

Ta gärna med en vattenflaska.

Dance Fusion våren 2020

Twerk Out

En fartfylld dansklass med grund från Jamaicas ghetton med stilen Dancehall. Fokus på att ta fram din inre drottning eller kung i den specifika stilen Queen style.  Queen stilen karakteriseras av attityd, senaste dansstegen och av att äga din kropp och din scen. Mycket rumpskak utlovas!

Datum: 8 januari, 5 februari, 11 mars och 8 april
Tid: Kl. 17:50

 

Reggaeton

Följ med till Latinamerika och reggaetonens härliga rytmer. Reggaeton som dans har sin bas i de latinamerikanska afrodanserna, inspirerad av reggae och med influenser från hiphop. Dansen bygger på en kombination av rörlighet och tydlighet med fokus på kroppens centrum. Kom och häng med och låt kroppens rörelser glädja upp våren! 

Datum: 15 januari, 12 februari, 18 mars och 22 april
Tid: Kl. 17:50 

All That Jazz

En dansklass i modern jazzdans som fötts av afroamerikanska rytmer och klassisk balett. Resultatet är den showiga dans du ser på revyer och musikaler likväl som i många tv-program idag. Kom och sprinkla dig i stjärnglans i ren Broadway-anda på All That Jazz! 

Datum: 22 januari, 19 februari, 25 mars och 29 april
Tid: Kl. 17:50

Step into the 80's

Följ med på en nostalgiresa och kom på ett steppass inspirerat av 80-talets hits och moves. Tänk Flashdance, tänk Moonwalk och på med benvärmarna så kör vi!

 

Datum: 29 januari, 26 februari, 1 april och 6 maj
Tid: Kl. 19:00

ACCESS

Giltigt IKSU-kort
Entré

 

PLATS

IKSU sport