Dance Fusion IKSU Umeå

En dansklass med variation där du får chansen att testa olika dansstilar.

Dance Fusion är en dansklass som ser olika ut i perioder. Under varje klass fokuserar vi på ett speciellt tema eller en speciell dansstil.

Du får möjlighet att dansa olika dansstilar, träna kondition och koordination och utmana dig själv att vara här och nu. Det är en dansklass där du får släppa på spärrarna och bara ha roligt under din träning. De dansstilar du får testa på är till exempel lyrical jazz, broadway jazz, orientalisk dans, house och hip-hop. 

Bra att veta

Längden på klassen varierar mellan 45-55 minuter.

Använd bekväma skor och mjuk, följsam klädsel för full rörelsefrihet.

Ta gärna med en vattenflaska.

Dance Fusion våren 2021

Twerk Out

En fartfylld dansklass med grund från Jamaicas ghetton med stilen Dancehall. Fokus på att ta fram din inre drottning eller kung i den specifika stilen Queen style.  Queen stilen karakteriseras av attityd, senaste dansstegen och av att äga din kropp och din scen. Mycket rumpskak utlovas!

Datum: 13 januari, 10 februari, 10 mars, 7 april, 5 maj och 2 juni

Urban Afro

Under denna klass kommer fokus att ligga på flow, rytm och power. Vi dansar med kraftfulla, naturliga och fria rörelser som syftar till att öppna upp och släppa loss din energi. Klassen börjar med en mjuk uppvärmning och byggs sedan upp kring en enklare koreografi. Trummor, barfota fötter och svett utlovas! 

Datum: 20 januari, 17 februari, 17 mars, 14 april, 12 maj och 9 juniAll That Jazz

En dansklass i modern jazzdans som fötts av afroamerikanska rytmer och klassisk balett. Resultatet är den showiga dans du ser på revyer och musikaler likväl som i många tv-program idag. Kom och sprinkla dig i stjärnglans i ren Broadway-anda på All That Jazz! 

Datum: 27 januari, 24 februari, 24 mars, 21 april, 19 maj och 16 juni

Contemporary

Contemporary är en dansstil som sätter det fria uttrycket i fokus. Känsla, flöde, tyngd i rörelserna och en hel del golvkontakt utlovas på dessa klasser. Du kommer att få jobba mycket med olika sorters dynamik och att röra dig stort i rummet. 

Datum: 3 februari, 3 mars, 31 mars, 28 april, 26 maj och 23 juni

ACCESS 

Giltigt IKSU-kort
Entré

TID

Onsdagar kl. 18:00

PLATS

IKSU sport