För dig som är nybliven mamma och vill komma igång med träningen på ett lämpligt sätt. Här tränar du framför allt stabilitet och styrka med fokus på att stärka kroppen inifrån och ut, men också kondition. Barnen är med på passet.

Mamma-baby är anpassad träning för dig som är nybliven mamma. Vi möter dig där du är och tar dig vidare i din träning.  Fokus ligger på att träna de djupa och stabiliserande musklerna. Instruktören lägger själv upp sitt pass och finns hela tiden där för att guida, peppa och utmana dig. Genom det skapas variation i både musik och upplägg. Under våra Mamma-babypass är barnen och den sociala gemenskapen lika viktig som träningen. Förutom Mamma-baby rekommenderar vi dig följande klasser de första månaderna efter förlossningen: Indoor Walking, Cykel, Pilates och Aqua.

Vi rekommenderar att du har kommit igång med specifik träning för aktivering av ”djupa magen” (bäckenbotten och tvärgående bukmuskeln) innan du går på ditt första Mamma-babypass och att du sedan kompletterar din träning med det. 

Bra att veta

Ditt barn får följa med på passet tills det börjar krypa. Vi har därför inte satt någon åldersgräns. Under passet tränar vi till musik där ljudnivån är anpassad till ett litet barns öron. Som med all annan träning är det individuellt när det är lämpligt att börja träna igen. Vi rekommenderar att du varit på efterkontroll hos din barnmorska innan du börjar träna mer planerat. Det är självklart okej att amma i salen om så behövs.

IKSU sport

Barnvagnen lämnar du utanför salen och det är därför bra att ta med en filt som barnet kan ligga på. 

Om du har barnvagn med dig hänvisar vi till omklädning Helsingfors. För inpassering dit behöver du en speciell kod. Koden får du i receptionen. 

 

  

IKSU spa

På IKSU spa har vi ingen möjlighet att förvara barnvagnar inomhus. Om barnvagn medtas behöver den lämnas ute (vajer för fastlåsning av vagnen finns utomhus vid entrén). Mamma-baby är den enda aktivitet där åldersgränsen 16 år undantas. Barnet kan därför inte medfölja någon annanstans i huset såsom i gymmet, badet eller caféet. Damomklädningsrummet i källarplan är det omklädningsrum som står till förfogande. Skötbord finns inte att tillgå. Gruppträningssalen Terra står till förfogande för mammor och barn 30 minuter både före och efter passet. Ta gärna med en filt för barnet att ligga på.

 

ACCESS

Giltigt IKSU-kort (Mamma-baby kan bokas på både IKSU sport och IKSU spa oavsett din kortaccess)
Entré

 

PLATS

IKSU sport
IKSU spa