För dig som är nybliven mamma och vill komma igång med träningen på ett lämpligt sätt. Här tränar du framför allt stabilitet och styrka med fokus på att stärka kroppen inifrån och ut, men också kondition. Barnen är med på passet.

Mamma-baby är anpassad träning för dig som är nybliven mamma. Vi möter dig där du är och tar dig vidare i din träning.  Fokus ligger på att träna de djupa och stabiliserande musklerna. Instruktören lägger själv upp sitt pass och finns hela tiden där för att guida, peppa och utmana dig. Genom det skapas variation i både musik och upplägg. Under våra Mamma-babypass är barnen och den sociala gemenskapen lika viktig som träningen. Förutom Mamma-baby rekommenderar vi dig följande klasser de första månaderna efter förlossningen: Indoor Walking, Cykel, Pilates och Aqua.

Vi rekommenderar att du har kommit igång med specifik träning för aktivering av ”djupa magen” (bäckenbotten och tvärgående bukmuskeln) innan du går på ditt första Mamma-babypass och att du sedan kompletterar din träning med det. 

Typer av pass

Våra mamma-babypass finns som cirkelpass med stationer på IKSU sport. Du är välkommen att delta på dessa pass även om du har ett IKSU-kort med annan access.

 

 

Bra att veta

Ditt barn får följa med på passet tills det börjar krypa. Vi har därför inte satt någon åldersgräns. Under passet tränar vi till musik där ljudnivån är anpassad till ett litet barns öron. Som med all annan träning är det individuellt när det är lämpligt att börja träna igen. Vi rekommenderar att du varit på efterkontroll hos din barnmorska innan du börjar träna mer planerat. Det är självklart okej att amma i salen om så behövs.

IKSU sport

Barnvagnen lämnar du utanför salen och det är därför bra att ta med en filt som barnet kan ligga på. 

Om du har barnvagn med dig hänvisar vi till omklädning Helsingfors. För inpassering dit behöver du en speciell kod. Koden får du i receptionen. 

 

  

ACCESS

Giltigt IKSU-kort oavsett access.
Entré

 

PLATS

IKSU sport

Se schema och boka nedan

Se schema