Cykel och Crosstraining

Du hittar flera olika cykel och Crosstrainingpass på våra anläggningar IKSU sport, IKSU spa och IKSU plus Öbacka. För anläggningsspecifikt utbud - se aktuellt schema.

Crosstraining

Här använder du dig av en crosstrainer och jobbar varierat genom raksträckor och backar i olika tempon. Ofta med inslag av intervaller. Rörelsemönstret kan liknas vid löpning och skidåkning och passar alla oavsett träningsbakgrund. Passen är 40 minuter långa.

Cykel

Enkel och effektiv inomhuscykling i grupp där du tillsammans med instruktören jobbar dig igenom raksträckor och backar i olika tempon. Passupplägget innehåller ofta inslag av intervaller. Passar alla oavsett träningsbakgrund. Du kan välja mellan 40-, 55- och 70 minuters format.

Cykel watt

Här kan du på ett mätbart sätt se din utveckling över tid. Instruktören gör sitt eget upplägg i form av intervaller och tempon. Upplägget hålls i minst sex veckor för att du som deltagare ska kunna mäta och se dina framsteg. Under passet kan du följa exakt zonen du ligger i, både genom att titta på siffror och genom att följa displayens färg. 
Passet finns som 40-, 55- och 70-minuters format. För nybörjare och för dig som söker ett lättare pass, finns också Lätt Cykel watt 40.

 

Cykel Watt Test

Vi går igenom cykelns inställningar grundligt och du får hjälp med att ställa in wattmätaren. Tröskelvärdet är det maximala wattvärde du i snitt kan hålla i 60 minuter och under det här passet får du med hjälp av instruktören fram ditt eget personliga värde. Bästa förutsättningarna för korrekt mätning får du genom att vila från hård träning dagen innan. För dig som vill ha ditt eget funktionella tröskelvärde till 
Cykel Watt.

RPM®

RPM™ är en rolig och utmanande cykelklass fylld av kontraster. För att utveckla uthållighet, tempo och för att stärka syresättningen över tid, cyklar du tillsammans med instruktören och gruppen genom snabba raksträckor och klättrar uppför branta bergstoppar i tidslopp och intervaller. Du styr själv intensiteten. Passet är 45 minuter långt och precis som i övriga träningsformer från Les Mills byts musik och koreografi ut var tredje månad. Läs mer på www.lesmills.com

Bra att veta

Innan passet hjälper vi dig med dina inställningar. Observera att benlängden kan påverka möjligheterna att få till en bra inställning på våra cyklar.

Du kan cykla i träningsskor eller cykelskor med SPD clips. Ta med en handduk och en vattenflaska.

På IKSU plus Öbacka körs Crosstraining och Cykel som kombinationspass. I bokningen hittar du instruktörens namn under Cykelpasset och på Crosstrainingpasset står det Kombi Cykel.