Cykel och Crosstraining

Du hittar flera olika cykel och Crosstrainingpass på våra anläggningar IKSU sport, IKSU spa och IKSU plus Öbacka. För anläggningsspecifikt utbud - se aktuellt schema.

Crosstraining

Passen innehåller en variation av raksträckor och backar i olika tempon och har ofta inslag av intervaller. Passar alla oavsett träningsbakgrund eller ålder. Rörelsemönstret kan liknas med löpning och skidåkning men du använder dig av en form av crosstrainer. Våra pass är 40 min.

Cykel

Enkel, effektiv och tillgänglig konditionsträning i grupp. Våra pass innehåller en variation av raksträckor och backar i olika tempon och har ofta inslag av intervaller. Passar alla oavsett träningsbakgrund eller ålder. Passen är 40, 55 eller 70 min långa.

Cykel watt

Här kan du på ett mätbart sätt se din utveckling över tid. Instruktören gör sitt eget upplägg i form av intervaller och tempo. Upplägget hålls i minst sex veckor för att du som deltagare ska kunna se din utveckling över tid. Under passet kan du följa exakt vilken zon du ligger i, både genom att titta på siffror men också genom att följa displayens färg. 

Passet finns som 40, 55 och 70 min. För nybörjare eller dig som söker ett lättare pass finns Lätt Cykel watt 40.

Cykel Watt Test

För dig som vill ha ditt eget funktionella tröskelvärde till Cykel Watt.
Tröskelvärdet är det maximala wattvärde som du i snitt skulle kunna hålla under en timme. Under det här passet får du fram ditt eget. Vi går igenom cykelns inställningar grundligt och du får hjälp att ställa in wattmätaren. Bästa förutsättningarna får du genom att vila från hård träning dagen innan. 

RPM®

RPM® är en förkoreograferad cykelklass från Les Mills där du cyklar till rytmer av kraftfull musik i backar, på raksträckor och uppför bergstoppar i tidslopp och intervaller. Du utmanar din uthållighet och stärker din syresättning.

Bra att veta

Innan passet hjälper vi dig med dina inställningar. Observera att benlängden kan påverka möjligheterna att få till en bra inställning på våra cyklar.

Du kan cykla i träningsskor eller cykelskor med SPD clips. Ta med en handduk och en vattenflaska.

På IKSU plus Öbacka körs Crosstraining och Cykel som kombinationspass. I bokningen hittar du instruktörens namn under Cykelpasset och på Crosstrainingpasset står det Kombi Cykel.