Klätterkurser barn och ungdom

Under lekfulla former klättrar vi mycket och har roligt tillsammans.

Barngrupperna omfattar tio tillfällen och varje grupp består av upp till 12 barn tillsammans med två av våra duktiga barn och ungdomsledare.

Barnen lär sig  klättra både på låga och höga väggar. Vi jobbar under lekfulla former igenom de grundläggande tekniker man behöver för att på ett lätt och energisparande sätt röra sig på klätterväggen.

Framförallt klättrar vi mycket och har roligt tillsammans!

Pris: 
1995 kr
1795 kr för förälder med giltigt IKSU-kort (minst 4 mån), gör anmälan i inloggat läge för att nyttja medlemspris.

Bokning för vårens kurser öppnar 8 januari. Kurserna startar sedan 29 januari.

7-9 år

Nivå 1. Vänder sig till barn som är nyfikna på klättring och vill lära sig att klättra både på låga och höga väggar.

Nivå 2. Här har barnet klättrat förut och känner sig trygga på väggen. Det finns inget krav på att man har gått en klätterkurs tidigare.

10-12 år

Nivå 1. Vänder sig till barn som är nyfikna på klättring och vill lära sig att klättra både på låga och höga väggar.

Nivå 2 och nivå 3. Kursen är för barn som har klättrat förut och känner sig trygga på väggen. Det finns inget krav på att man har gått en klätterkurs tidigare.

13-15 år 

Nivå 1. För dig som vill lära dig om klättring samt kunna säkra dina kompisar på topprep. Grupperna omfattar tio tillfällen där de första fem går åt till att ta ett provisoriskt grönt kort som därefter får användas under uppsyn av ledare. Det innebär att ungdomarna får säkra varandra så länge de är tillsammans i gruppen. Varje grupp består av åtta ungdomar som leds av två av våra duktiga topprepsinstruktörer. Då ungdomarna kan säkra läggs tiden på att jobba med teknik och utveckla klättringen ytterligare. Vi klättrar mest på topprep, men kan göra vissa moment på boulderväggarna. 

Nivå 2 och nivå 3 Fortsättningsgruppen är för dig mellan 13-18 år som tidigare gått någon av våra klättergrupper för ungdomar eller redan innehar ett grönt kort. Vid fortsättningskurs går vi, efter kort repetition, direkt till klättring då du inte behöver ta kortet mer än en gång. Det innebär att du måste ha ett grönt kort eller ett randigt ungdomskort sedan tidigare som visar att du har de kunskaper som krävs för att självständigt kunna säkra andra. Vi blandar repklättring och bouldering med styrka, balans och skadeförebyggande övningar.

Bra att veta

  • Anmälan är bindande. Läkarintyg krävs för återbetalning av kursavgift. Avbruten kurs eller förlorad lektion kompenseras inte och går inte att ta igen. Rabatterat pris får den som har ett giltigt IKSU kort (minst fyra månaders kort som gäller under klättergruppens gång).

  • För att få delta på kursen måste ditt barn vara medlem i föreningen IKSU. Medlemskapet är personligt och kostar 200 kr per kalenderår. Medlemskapet betalas i samband med anmälan.

  • Alla som vistas i hallen täcks av en olycksfallsförsäkring.  

  • Ingen egen utrustning behövs. Allt som behövs tillhandahålls av ledarna.

  • Anmäler ni er till en köplats betalar ni inte förrän ni får en plats i gruppen.

  • Ålder räknas från det år barnet fyller.

  • Var noga med att fylla i rätt mailadress och mobilnummer (till den person dit ni vill att all information ska skickas) i anmälan. All information skickas via mejl eller sms.