Ledkurs

Kursinnehåll

Att lära sig ledklättra är ett naturligt steg i din fortsatta utveckling som klättrare efter att du genomgått en topprepkurs (grönt kort) och vill få nya utmaningar i din klättring.
Vi går igenom både förfarande och säkerhet vid ledklättring inomhus. Du får tillfälle att klättra på led, lära dig säkra och mata ut rep med olika typer av repbromsar samt öva på att falla och ta emot fall vid ledklättring. Du får även fördjupad kunskap om utrustning, handhavande och viktskillnad mellan klättrare och säkrare.

För att kunna klättra på led och säkra någon som ledklättrar inomhus på IKSU krävs ett Rött kort. Det röda kortet är ett bevis på att du har de kunskaper som krävs för att utföra den här typen av klättring på ett tryggt och säkert sätt och en förutsättning att få leda inomhus på de flesta svenska klätteranläggningar.

Ledkursen ger dig all kunskap du behöver för att sedan ska klara av en uppklättring för Ledkort (rött kort) enligt svenska klätterförbundets nationella krav. Uppklättring bokas separat.

Förkunskaper: För att delta behöver du ha ett giltigt grönt kort/topprepskort.

Pris:
895 kr
695 kr för dig med giltigt IKSU-kort

Bra att veta

  • Kursen genomförs under ett tillfälle à 3,5 timmar
  • Åldersgräns 15 år
  • Samling vid kursväggen i klätterhallen Lofoten på IKSU sport
  • Vanliga träningskläder, inomhusskor eller klätterskor. Sele och eventuella skor får du låna av instruktören i hallen. Vill du låna klätterskor bör du komma i god tid innan kursstart. För att vi ska kunna garantera att materialet är godkänt och följer vår standard för säkerhet måste du använda den sele vi tillhandahåller på kursen. Har du en egen sele och funderar på hur den används går instruktören igenom det med dig i mån av tid.

Vid frågor kontakta: klatterkurser@iksu.se