Topprepskurs

Med ett grönt kort kan du börja repklättra

Kursinnehåll

Klättring med rep innebär många roliga moment men det är också en potentiellt riskabel aktivitet. För dig som vill börja klättra och säkra med rep har vi en klätterkurs som riktar sig mot topprepsklättring där du som deltagare får lära dig grunderna i att hantera nödvändig utrustning och hur du kommer igång med din klättring på ett tryggt och säkert sätt.
Topprepskursen lär dig grunderna i säkerhetstänkande, rephantering, säkring och kamratkontroll.

Utöver teoretiska och praktiska övningar kommer du även få tillfälle att klättra och träna på att säkra andra.

Under kontrollerade former får du lära dig hur man faller och hur man tar emot ett fall.

För att få klättra på egen hand krävs att man gör en uppklättring för ett så kallat Topprepskort (grönt kort). Man kan likna gröna kortet med ett ”körkort” för repklättring inomhus och en förutsättning för att få säkra med rep vid de flesta svenska klätteranläggningar inomhus.

Topprepskursen ger dig all kunskap du behöver för att kunna klara av en uppklättring för topprepskort (grönt kort) enligt svenska klätterförbundets nationella krav.

Uppklättring bokas separat.

Pris: 
995 kr
795 kr för dig med giltigt IKSU-kort

Bra att veta

  • Kursen genomförs under ett tillfälle à 3,5 timmar
  • Åldersgräns 15 år
  • Samling vid kursväggen i klätterhallen Lofoten på IKSU sport
  • Vanliga träningskläder, inomhusskor eller klätterskor. Sele och eventuella skor får du låna av instruktören i hallen. Vill du låna klätterskor bör du komma i god tid innan kursstart. För att vi ska kunna garantera att materialet är godkänt och följer vår standard för säkerhet måste du använda den sele vi tillhandahåller på kursen. Har du en egen sele och funderar på hur den används går instruktören igenom det med dig i mån av tid.

Vid frågor kontakta: klatterkurser@iksu.se