Massage

Du hittar flera olika typer av massage på IKSU sport och IKSU spa. Vi erbjuder också klippkort för en del av våra massagetyper. Du som medlem har 10% rabatt på våra behandlingar.

Klassisk massage

Massage löser upp spänningar i muskulaturen och ger en behaglig och skön avslappning. Vi anpassar massagen efter dina behov beroende på om du önskar mer djupgående massage eller om du vill ha avkoppling och komma ner i varv. Klassisk massage finns som 25 minuter och 50 minuter.

Spamassage

En avslappnande mjuk massage av rygg, axlar och nacke med en ekologisk olja. Den mjuka massagen verkar rogivande och minskar stress och spänningar. Spamassage finns som 25 minuter och 50 minuter.

Lugn och ro 25 min

En behandling som ger dig en total avkoppling, lättar på spänningar i axlar, nacke och ansikte - bra för t ex spänningshuvudvärk och stress. Behandlingen inleds med lätt rengöring av ansiktet och därefter en ansiktsmassage med Kerstin Florians närande ansiktsolja och en avslappnande massage av dekolletage, axlar, nacke och hårbotten.

Hot stone 30 min

Vid behandlingen placeras uppvärmda lavastenar på din kropp och terapeuten använder sedan stenarna för att mjuka upp spända muskler. Musklerna slappnar av och blod- och lymfcirkulationen ökar. Värmen från stenarna bidrar också till att massagen blir mer djupgående och effekten av avslappning i massagen ökar. Hot Stone massage passar extra bra när du känner dig frusen och stel. Du lämnar behandlingsrummet behagligt varm, uppmjukad och avstressad.

Mindfulness massage 80 min

En lugn djupgående massage med ekologisk olja. Behandlingen ger en helhetsupplevelse och total avslappning för både kropp och sinne. Lugnande handkraft och beröring med fokus på ditt andetag för att frigöra ditt eget må bra-hormon oxytocin.

Taktil stimulering

Taktil stimulering är en erkänd beröringsmetod som via huden ökar nivåerna av hormonet oxytocin. Oxytocin frisätts och startar en god cirkel av avslappning, minskad smärta och ökat välmående. Terapeuten arbetar enligt ett bestämt mönster över hela kroppen med ett mjukt tryck motsvarande det man använder vid applicering av hudlotion. Taktil stimulering har många dokumenterat positiva effekter såsom förbättrat immunförsvar, minskad smärta, bättre sömnkvalitet, lägre stress nivåer och styrkt kroppsuppfattning.

Medicinsk fibromassage

Medicinsk fibromassage® är en speciellt anpassad, mild massageform för dig med kronisk smärta. Behandlingsformen passar även för dig som har stressymptom eller sömnproblem som vill ha en lugn och avslappnade behandling. Behandlingen bygger på samarbete mellan klient och terapeut. Bara du vet vad din smärta innebär och massagen anpassas därför efter dig och din situation. Metoden har visat mycket goda resultat. En behandlingsomgång av Medicinsk fibromassage® bör omfatta tio tillfällen.

Klippkort massage

Behöver du mera tid än bara ett tillfälle kanske ett klippkort något för dig. Medlem med aktivt IKSU-kort har 10% rabatt på ordinarie pris.

Klippkort 
Ordinarie pris per tillfälle med klippkort
10 x Klassisk massage 25 min (vardagar) 530 kr
5 x Klassisk massage 50 min 820 kr

 

Att tänka på inför din behandling

  • Meddela din terapeut om du har någon sjukdom, allergi, eksem, medicinerar för något speciellt eller är gravid.
  • Vid våra massagebehandlingar används en gravidkudde för dig som är gravid, vilken gör att du ligger bekvämt. Informera vår reception om att du är gravid, så noteras det i din bokning.
  • Kom i god tid inför din behandling.
  • Ta gärna av klocka och smycken.
  • Stäng gärna av din mobiltelefon