Simskola för barn

Vår simskola hittar du på IKSU sport.

Kursstart

Nästkommande kurs
Vecka 38-47(uppehåll för höstlov vecka 44)
Bokningen öppnar onsdag 28 augusti klockan 09:00

Pris
1650 kr
1395 kr för förälder med giltigt IKSU-kort (minst 4 mån), gör anmälan i inloggat läge för att nyttja medlemspris.

För att delta i simskola behöver barnet vara 5 år och medlem i föreningen IKSU. Medlemskapet är personligt och kostar 200 kr per kalenderår, som betalas via receptionen. I medlemskapet ingår en idrottsförsäkring

Vid frågor kontakta Therese Wadebeck: therese.wadebeck@iksu.se 

Barnsimskola 1 Dopp och flyt

Här får barnet vänja sig vid vatten och lära sig flyta utan hjälpmedel på mage och rygg i 5 sekunder.  Inga förkunskaper krävs.

Barnsimskola 2 Ryggsim

Målet är att simma 10 meter ryggsim med benspark, kunna flyta och glida på mage i utsträckt läge utan hjälpmedel och ta upp föremål från botten.

Förkunskaper:
Barnsimskola 1 Dopp och flyt 

Barnsimskola 3 Rygg och bröstsim

Målet är att lära sig simma 3-5 meter bröstsim utan hjälpmedel. Barnet jobbar vidare med tekniken för att kunna simma 20 meter ryggsim på grunt vatten

Förkunskaper:
Barnsimskola 2 Ryggsim

Barnsimskola 4 Ryggsim och bröstsim fortsättning

Målet är att kunna simma 10 meter bröstsim och 25 meter ryggsim utan hjälpmedel på djupt vatten samt hoppa från kanten på djupt vatten. 

Förkunskaper: 
Kunna simma 3-5 meter bröstsim utan hjälpmedel, 20 meter ryggsim på djupt vatten samt hoppa från kanten på grunt vatten och ta upp föremål.

Barnsimskola 5 Crawl/frisim

Barnet lär sig dyka med frånskjut från kanten samt fortsätter att förbättra sin simteknik. Förutom crawl 12,5 m är målet att simma 100 meter i valfritt simsätt på djupt vatten.

Förkunskaper:
Kan simma ca 10 meter bröstsim och ca 25 m ryggsim utan hjälpmedel samt hoppa från kanten på djupt vatten. 

Bra att veta

Till varje grupp i simskolan finns två simmärken varav ett markerar att barnet är redo att kliva upp till nästa grupp. Badvett, båtvett och isvett är inslag i alla våra kurser. 

Kursen omfattar nio tillfällen á 45 minuter.

Deltagande i simskolan ger rätt till förtursanmälan inför nästkommande omgång av simskolan. Vid förtursanmälan gäller principen först till kvarn. 

Var noga med att fylla i rätt mailadress och mobilnummer i anmälan. All information kring simskolan och kursstart finns att läsa här