Om IKSU frilufts

SEKTIONEN

IKSU frilufts bildades 1976 för att erbjuda en möjlighet till upplevelser i den rika natur som finns i Umeås närområde. Vår målsättning är att erbjuda alla IKSU:s medlemmar, såväl nybörjare som erfarna, ett brett utbud av friluftsaktiviteter, kurser och föreläsningar.

VÅRA TURER

Varje termin presenterar vi ett nytt turprogram med allt från kanotpaddling och fjällvandring till cykel- och grottingturer på olika platser i framförallt Västerbotten. För att erbjuda något för såväl den nyblivna friluftsmänniskan som den inbitne fjällräven så varierar våra turer i svårighetsgrad. Vi arbetar med små grupper, oftast sju deltagare och två ledare. Det gäller att boka din plats i god tid då turerna är populära och snabbt bokas upp. Aktuella turer hittar du under Resa och tur.
 

VÅRA LEDARE

På alla våra turer får du sällskap av minst två friluftsledare, som gärna ger dig tips och råd. De har alla genomgått vår interna ledarutbildning, har stor erfarenhet av uteliv och fortbildas löpande. Nyfiken på att bli ledare? Läs mer här.

FRILUFTSBUTIKEN SAREK

För att göra det lättare för dig att ta dig ut i naturen finns vår uthyrningsbutik Sarek. Butiken hittar du i entréplan på IKSU sport, mitt emot publikfönstret till bollhallen England. Där kan du hyra den friluftsutrustning du behöver till mycket förmånliga priser.