Tävla

IKSU klättring arrangerar årligen bouldertävlingen Novemberdraget. Tävlingen lockar klättrare från hela norra Sverige, från nybörjare till avancerade klättrare.

Novemberdraget är en av Sveriges största klättertävlingar i bouldering. Varje år lockas över 200 tävlingsglada klättrare från norra Sverige till IKSU sport för att tävla. Tävlingen är öppen för alla, det vill säga att vi kommer ha roliga problem från nybörjarnivå och uppåt. De klättrare med högst poäng från kvalet går vidare till en finalomgång där segraren koras. 

Tävlingen är uppdelad i 3 kval, under sitt kval får man klättra så mycket man orkar på de 60 kvalproblemen i hallen och samla poäng. Svårare problem ger högre poäng och i slutet summerar man ihop de 10 bästa problemen och får då fram en poängsumma. De klättrare med högsta poäng går vidare till final, detta gäller endast deltagare i seniorklass. Alla regler kommer dras i början av varje kval så det är lätt att komma in i tävlandet. Vi har digitala scorecards, kom ihåg att ladda telefonen. Om du inte har en smartphone eller mobil kommer det finnas scorecards i pappersformat. 

Novemberdraget 2023 är genomförd - välkomna tillbaka 2024!