Squashstegen

Vill du börja spela squash?

Anmäl dig då till squashstegen. Det är ett kul sätt att träffa andra squashintresserade och spela matcher!

Så här fungerar squashstegen

Låter det här spännande och något som du vill testa, då börjar du med att anmäla dig via anmälningslänken längre ned på sidan. Därefter blir du placerad i en division beroende på vilken nivå du spelar. Ange vilken erfarenhet du har av squash i samband med att du registrerar din användare på ligaspel.se för att vi lättare ska kunna placera in dig i lämplig division. Om du är ny blir du automatiskt placerad i den lägsta divisionen. Stegen spelas i omgångar som sträcker sig en månad i taget. Under denna period ansvarar spelarna själva för att kontakta varandra, boka, spela och registrera sina matcher.

Varje match består av fem set. För varje set du vinner i varje match får du med dig en poäng.

Om en motspelare inte går att få tag på trots upprepade försök eller där man inte kan hitta en fungerande speltid kan WO begäras av den spelare som är drivande för att få till en match. Om båda parter är drivande men ändå inte hittar en tid att spela sin match på kan man komma överens om att registrera matchen som ”ospelad". En ospelad match ger inga poäng till någon av spelarna. En WO-match ger 3 poäng.” Det är fem spelare i varje division. De två spelare som i slutet av varje omgång har mest poäng avancerar upp till en högre division och de två som har minst poäng flyttar ner en. Efter justeringen startar en ny omgång där alla börjar om med noll poäng igen. 

Då man kan anmäla sig till squashstegen när som helst under säsongen eller av olika anledningar behöva dra sig ur kan det ibland medföra att vissa personer förflyttas mer eller mindre än planerat, antingen för att spelare i högre divisioner har hoppat av så man åker högre upp, eller för att spelare med hög erfarenhet kommer in i stegen och vissa personer därmed inte flyttas upp eller flyttas ner. Vinnaren av en division går alltid upp till en högre division oavsett om det kommer in nya spelare ovanför.

När anmälningarna är klara finns kontaktuppgifter till alla spelare och divisionsindelning på hemsidan.

Anmälan och spelstart

Första omgången startar 18/9 2023

Efteranmälan till senare omgångar är möjlig.

Kostnad

400kr för hela året (Ht23+Vt24)
200kr för halvåret (Vt24) 

Betald avgift återbetalas ej

Söker du mer information? 

Kontakta Niclas Eriksson squash@iksu.se

Kontaktuppgifter till alla spelare och divisionsindelning finns på 

Man måste även ha en användare i Ligaspel om man inte har det sedan innan.