Vår målsättningen är att erbjuda alla IKSU:s medlemmar, såväl nybörjare som erfarna, ett brett utbud av friluftsaktiviteter och naturupplevelser.

Sektionen

IKSU frilufts bildades 1976 i syfte att erbjuda studenter och andra personer en möjlighet till upplevelser i den rika natur som finns i Umeås närområde. Vår målsättning är att erbjuda alla IKSU:s medlemmar, såväl nybörjare som erfarna, ett brett utbud av friluftsaktiviteter, kurser och föreläsningar.

Våra turer

Varje termin presenterar vi ett nytt turprogram med allt från kanotpaddling och fjällvandring till cykel- och grottingturer till olika destinationer i framförallt Västerbotten. För att tillfredsställa såväl den nyblivna friluftsmänniskan som den inbitne fjällräven så varierar våra turer i svårighetsgrad. Vi arbetar med små grupper, oftast sju deltagare och två ledare. Det gäller att boka din plats i god tid då turerna är populära och snabbt bokas upp. Aktuella turer hittar du under Resa och tur. 

Våra ledare

På alla våra turer får du sällskap av minst två friluftsledare, som gärna ger dig tips och råd. De har alla genomgått vår interna ledarutbildning, har stor erfarenhet av uteliv och fortbildas löpande. Idag består sektionen av cirka 35 aktiva ledare, läs mer om oss längre ned på sidan. Nyfiken på att bli ledare? Läs mer här.

Friluftsbutiken Sarek

För att göra det lättare för dig att ta dig ut i naturen finns vår uthyrningsbutik Sarek. Butiken hittar du i entréplan på IKSU sport, mitt emot publikfönstret till bollhallen England. Där kan du hyra den friluftsutrustning du behöver till mycket förmånliga priser. Läs mer här.

 

Sektionsstyrelse

joel
Joel
Sektionsordförande
 • Uppväxt på landet i norra Småland och numera bosatt i Umeå där jag studerar till jägmästare. Älskar att vistas i naturen med speciellt starkt intresse för fågelskådning och fotografering. Tycker även om att spendera tid med skidor under fötterna och längtar därför ofta till fjällen. Med IKSU frilufts får man en hög dos av fantastiskt friluftsliv, stort som smått! Dessutom får man träffa likasinnade personer som är nyfikna på att utforska nya turer. 

  Kontakt:
  Telefon: 070-200 58 03
  E-post: joel.h@iksufrilufts.se

simon
Simon
Kassör
 • Ursprungligen Luleåbo som tog sig till Umeå för att plugga till ingenjör och blev sedan fast. Veckovandringar, toppturer och äventyr i all ära, de är alla underbara, men jag gillar ändå att slå ett slag för vardagsutflykten. Packa fikaväskan, knata ut i naturen, hitta ett trevlig träd att vila mot och plötsligt fick man sig en rejäl dos av vardagslyx. För mig är IKSU frilufts ett fantastiskt sätt att träffa likasinnade, utbyta erfarenheter och ta ett friluftsintresse till nya nivåer.

linnea
Linnea
Styrelseledamot
 • Jag kommer från Karlskoga, bor nu i Umeå för plugg och tidigare bott på andra platser med fin natur och roliga aktiviteter. Jag älskar att vara ute i naturen, lugnet och livet som finns där. Allt som är kul utomhus (det är mycket) gör jag, och allt det med pauser innehållandes en go-fika. Mitt bästa utetips är att grilla kladdkaka i apelsinskal! För mig är IKSU frilufts gemenskap med liknande människor och en bank av så mycket kunskap och tokiga idéer. 

malin
Malin
Styrelseledamot
 • Upptäcktsfärd är det bästa jag vet! Oavsett om jag har skidor eller kängor på fötterna är jag alltid nyfiken på vad som väntar bakom krönet eller i nästa vik, kanske ett bra badställe eller en fin fikautsikt? 

  IKSU Frilufts är fullt med ja-sägare vilket gör det till en fantastiskt rolig förening att vara med i. 

emma
Emma
Sekreterare
 • Örebroare som slagit läger i Umeå för att plugga till psykolog. Att vandra och att sova ute är min grej, gärna flera veckor i följd. Jag tycker friluftsliv ska vara prestigelöst och egenmotiverat, man ska göra det som faller en själv in i stunden. Det bästa med IKSU frilufts är att det är en plats att göra friluftslivet till en vardagslyx med fler som delar samma intressen (eller upptäcka nya intressen genom andra). Vi ses på tur!

fredrik
Fredrik
Styrelseledamot
 • Jag kommer ursprungligen från Stockholm men efter att ha flyttat runt en del i Sverige och Norge har jag nu landat i Umeå för att plugga biologi. Det jag tycker allra bäst om att göra ute i naturen är att klättra på klippor och springa på fjäll, gärna högt och brant och med en storslagen utsikt som belöning! Det bästa med IKSU frilufts är att man får träffa kul folk som också vill följa med på äventyr. 

Sociala medier

   

Kontakta oss

Allmänna frågor: 

frilufts@iksu.se

För avbokning av tur:

Kontakta ledaren för turen.

Sarek friluftsbutik:

sarek@iksu.se